Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Najbolji monitori za jednostavan multitasking

Današnje vreme digitalnih tehnologija zahteva da budemo brzi i razmišljamo unapred kako bi ispunili nekoliko zadataka istovremeno koristeći pritom razne podatke, tekstualne dokumente, fotografije i video materijale. Multitasking je zato čarobna reč u današnjim kancelarijama pri čemu glavnu ulogu imaju najnoviji monitori. Oni nude idealna rešenja za sve ove zahteve, jednostavnije rečeno moderan monitor treba da pojednostavi multitasking istovremeno povećavajući produktivnost. Najpogodniji za to su monitori širokih ekrana visokih rezolucija sa širokim rasponom mogućnosti povezivanja. Postoji i više načina na koje korisnik može optimizovati upotrebu monitora koje trenutno ima u kancelariji.

 

AOC U3477PQU

 

  1. Više prostora i povećana produktivnost uz UltraWide monitore

Za fleksibilan rad na projektima, korisnici moraju biti kocentrisani na više zadataka istovremeno. Idealno rešenje za to je prikazivanje više aplikacija simultano, a za to najbolji izbor je UltraWide monitor. S 21:9 širokim monitorom vreme neprekidnog listanja ili prebacivanja između otvorenih prozora je gotovo. Nekoliko novih AOC modela dolazi i sa zakrivljenim ekranom za potpunije iskustvo gledanja. UltraWide monitori poput zakrivljenog AOC C3583FQ ili AOC U3477PQU omogućuju korisnicima da postave skoro četiri A4 stranice jednu pored druge, ili da bi dobili brzi pregled 16 različitih video prenosa, recimo sa nadzornih kamera. Korisnici takođe mogu na jednoj polovini ekrana da koriste e-mail ili messenger dok na drugoj uređuju datoteke ili dokumente. Oštra QHD ili Full HD rezolucija omogućava pregled i do najsitnijih detalja bez obzira ako je na ekranu otvoreno više prozora. Osim toga, integrisana Multiview opcija poput picture in picture ili picture by picture su odličan izbor za uštedu prostora ali i vremena.

  1. Više povezivanja: monitor kao središte multitaskinga

Direktno povezivanje sa više perifernih uređaja omogućava korisnicima da ispune svoje zadatke sa visokom produktivnošću i time uštede i vreme i prostor. Monitori poput AOC U3277PQU i Q3277PQU nude razne mogućnosti povezivanja uključujući DisplayPort, HDMI (MHL za povezivanje, punjenje mobilnih telefona ili tableta), DVI, VGA i USB 3.0 ulaze. Model U3277PQU pojačan je i s dodatnim HDMI 2.0 prikjučkom za glatko prikazivanje UHD video materijala brzinom i do 60 sličica u sekundi. Prednosti su jasne jer je tako korisnicima potreban samo jedan monitor za sve načine povezivanja. Mogu priključiti monitor sa kamerom ili televizorom, učitati podatke sa tableta i u isto vreme puniti mobilni telefon putem MHL priključka.

  1. Više svega: postavke multi-monitora

Korisnici koji žele podići multitasking na viši nivo mogu kombinovati obe navedene karakteristike, na primer široki ekran monitora povezan sa više različitih perifernih uređaja ili dva i više dodatnih monitora. Nema granica današnjim postavkama multitaskinga. Kao rezultat toga, posebno gejmeri mogu iskustiti vrhunsko iskustvo igranja koje okružuje celo vidno polje, a korisnici koji rade na izuzetno složenim zadacima mogu postaviti svoje individualne postavke i tako imati sve ključne aspekte svog rada na jednom mestu. Pritom čak i ergonomske opcije kao što je zakretanje monitora može optimizovati individualne postavke.

Multitasking ne koriste samo za oni najambiciozniji, čak i casual korisnici mogu smanjiti napor najjednostavnijih dnevnih zadataka pomoću jednostavnih multitasking opcija njihovog monitora, i kada to jednom probaju nikada se više neće vratiti na staro. Kada je multitasking i povećanje produktivnosti u pitanju, reći „manje je više“ nije nužno i tačno.

Pregled spomenutih AOC monitora

  • AOC C3583FQ

Zakrivljeni monitor s 35-inča (21:9), Wide Full HD rezolucijom od 2560 x 1080 piksela, brzinom osvežavanja od 160 HZ i Adaptivne-Sync tehnologijom. Svojim radijusom od 2000 mm ima zakrivljenost više nego standardni zakrivljeni monitori čime pruža izuzetno visok nivo uranjanja u sadržaj za gejmere i multitaskere

  • AOC U3477PQU

34-inčni UltraWide QHD monitor (21:9) sa snažnim IPS panelom, impresivnom rezolucijom od 3440 x 1440 piksela, više ergonomskih postavki i mogućnosti povezivanja (uključujući USB 3.0 i HDMI s MHL funkcionalnosti). Ovaj 34-inčni (86.7. cm) UltraWide QHD monitor je pravi izbor za filmoljupce ali i zahtevne multitaskere.

  • AOC U3277PQU i Q3277PQU

U3277PQU može se pohvaliti s AHVA-IPS panelom koji dolazi s 4K UHD rezolucijom od 3840 x 2160 piksela što je četiri puta više od standardnog Full HD panela. Korisnici i bez moderne 4K grafičke kartice mogu dobiti odlične slike visoke rezolucije i to na AOC Q3277PQU modelu i njegovom QHD AMVA panelu. QHD rezolucija od 2560 x 1440 piksela nudi znatno bolju gustoću piksela u odnosu na Full HD monitore na iste veličine. Oba dva monitora dolaze u veličini od 32-inča i bogati su karakteristikama i prijatni za oči: pružaju niz mogućnosti povezivanja i imaju integrisanu AOC Flicker FREE tehnologiju.

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela