Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » MW809ST – ozbiljan Short Throw projektor kompanije BenQ

Short Throw projektori (projektori kratkog dometa) su u poslednjih desetak godina postali veoma primamljva roba za kancelarijska i edukativna rešenja ponajviše iz razloga što omogućavaju predavačima nesmetano da se kreću po podijumu i poslovnom okruženju bez bojazni da će zakloniti sliku koju projektuje projektor. Ovakva vrsta projektora zapravo je idealno i jedino rešenje za prezentovanje prezentacija koje treba da budu jasno prikazane na platnu i zidu. Interesantan je i podatak da je broj prodatih Short Throw projektora u poslednje dve godine porastao za oko nekih 27% što ide u prilog njima kao rešenjima koja pretenduju da u budućnosti budu primarna. Kompanija BenQ vodeći je proizvođač ovakve vrste projektora i ime koje iza sebe ima i sjajna rešenja i odlične tehnologije. Relativno novi model iz ove oblasti projektovanja slike potvrđuje koliko je BenQ spreman da ide korak dalje u poređenju sa drugima…

 

MW809ST_1

 

MW809ST je Short Throw projektor koji objedinjuje kompaktnost, visoke radne karakteristike i nisku cenu eksploatacije. Sjajno je rešenje za mala kancelarijska okruženja i manje učionice. On je moderno dizajniran Short Throw projektor čiju osnovu čini DLP sistem poslednje generacije koji operiše radnom rezolucijom od 1280×800 dpi. Poseduje dinamički kontrast od 20000:1 i osvetljenje od 3,000 ANSI Lumens-a koje je dovoljno i za prostorije sa jačim osvetljenjem. Projektor na platnu donosi odnos stranica od 16:10 i odličnu vidljivost iz svih pravaca, kao i mogućnost prikaza do 1.07 biliona boja iz spektra pigmenata. Za razliku od sličnih rešenja na tržištu MW809ST ima sjajne mogućnosti za povezivanje, lepo rešen OSD i sistem za redukciju nivoa buke koji sprečava bilo kakvo ometanje predavača tokom držanja prezentacija. Sam projektor je jednostavan i što se tiče održavanja, a velika prednost mu je i što se lako može preneti sa jedne lokacije na drugu.

 

Ovaj projektor donosi skup Eco tehnologija koje obezbeđuju maksimalno visok kvalitet slike pri minimalnom korišćenju energije. Primera radi, sa ovim projektorom moguće je uštedeti i do 50% energije u odnosu na slična rešnja, čime se pored same uštede energije dobija i na dužem eksploatacionom veku lampe, kao i života samog projektora. Tu su još i tehnologije za redukciju nivoa prisustva određenih boja koje mogu da kompromituju prikaz slike na platnu, tehnologije za postizanje visokog stepena detaljnosti slike i rešenja za dobijanje na punoći projektovane slike. Implementirane su i tehnologije za redukciju novoa određenih pigmenata koji bi mogli da ugroze prirodnost projektovanih slika, ali i smanje nivo detaljnosti drastično. Mislila je kompanija BenQ detaljno o skupu inovacija koje bi poboljšale kvalitet slike do veoma visokog nivoa i uspela je u tome.

 

OSD koji prati MW809ST Short Throw projektor je odličan, veoma intuitivan i grafički fino urađen. Korisnicima su na raspolaganju (gotovo) odmah sva bitna podešavanja, tako da nema jurnjave po podmenijima i traženje dodatnih opcija do besvesti – lako, brzo i funkcionalno. Kompanija redovno radi update-ove OSD-ja tako da se stalno očekuju nove mogućnosti ili značajna unapređenja postojećih. OSD-jem je moguće upravljati preko priloženog daljinca, ali i direktno na samom projektoru – lako i jednostavno.

 

Najvažnije – MW809ST na platno dosnosi sliku veoma, veoma visokog kvaliteta, verno reprodukovanih pigmenata i odlične detaljnosti. Svi testovi idu u prilog ovom projektoru, pogotovo testovi prikaza grafike i slikovnog sadržaja. Altona i kolorni testovi poslednje generacije pokazuju značajna odskakanja u kvalitetu prikaza boja u poređenju sa sličnim konkurentskim modelima, a to važi i kada je detaljnost u pitanju. Jednostavnije rečeno prezentacije projektovane preko ovog projektora su fantastične! Očekivano i prikaz multimedije je gotovo savršen, kao i prikaz 3D elemenata. Kao ozbiljan poslovni i edu projektor MW809ST na ovom polju zista blista bez obzira sa koje udaljenosti (od navedenih vrednosti iz specifikacija) se slika projektuje. Upravo zbog toga se i nalazi na listi top 10 Short Throw projektora za tekuću godinu. Takođe, MW809ST Short Throw projektor je i nosilac brojnih priznanja za isplativost i energetsku efikasnost, bez uticaja na sam kvalitet prikazane slike na platnu ili belom zidu.

 

O ovom projektoru bi se moglo još štošta reći, ali to uopšte nije poenta već činjenica da on u poslovna i edukativna rešenja donosi jednu izbalansiranu sliku i neke od velikih prednosti koje krajnji korisnik može odmah da oseti i vidi. Ušteda energije mu je veliko plus kao i lakoća setovanja i rad u različitim modovima. Sa njime svaka prezentacija može i zna da izgleda odlično, a to je ono što je potrebno, zar ne? Za novce po kojima se nudi na tržištu sigurno je jedna od boljih kupovina.

 

Cena (sa PDV-om): 91.699,00 dinara

 

Kontakt: List

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela