Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Monitor najviše klase – BenQ RL2455S

Iz kompanije BenQ stiže još jedan ultra zanimljiv i veoma moćan monitor najviše moguće klase – RL2455S. Ovaj 24-inčni e-Sports monitor pripadnik je ZOWIE familije proizvoda koju je BenQ specijalno razvio za gejmere i ljubitelje igara visoke definicije, ali i za sve multimedijalne zavisnike, koji cene i traže vrhunski kvalitet slike upakovan u moderan dizajn. Osmišljen od strane odabranih dizajnera i vrhunskih inžinjera iz kompanije BenQ, RL2455S je odmah po lansiranju postao miljenik  strastvenih igrača e-Sports igrica, filmofila, pravih gejmera i vlasnika PS4 konzola. Ovaj monitor u najmanju ruku je sve što je potrebno za dobru zabavu, ali i pravo uživanje u multimedije najviše definicije.

 

BenQ RL2455S_4

 

BenQ RL2455S predstavlja sam vrh lestvice profesionalnih gejming (Real Time Strategy) monitora koji kombinuju moderan dizajn sa vrhunskim tehnologijama i besprekornim kvalitetom slike. Za razliku od sličnih rešenja ovaj model je poseban po mnogo čemu, a posebno po pitanju implementiranih tehnoloških rešenja koja ga i čine najpoželjnijim u ovom trenutku, bar kada su modeli dijagonale do 24 inča upitanju. Njegovu osnovu čini TN panel poslednje generacije, napredno pozadinsko osvetljenje i maksimalna radna rezolucija od 1920x1080p. Prirodni kontrast mu je 1000:1 dok je dinamički znatno veći i iznosi 12M:1. Kod ovog monitora odziv tečnih kristala je podešen na 1ms (GtG), dok su uglovi gledanja 170/160 stepeni.

BenQ RL2455S može da prikaže 16.7 milliona boja na displeju, poseduje sjajan skup ulaza i izlaza i može se koristiti kako uparen sa PC mašinama, tako i sa konzolama (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U…). Baš ta mogućnost i moćno procesuiranje spektra boja i prikaz detalja daju mu vetar u leđa kod naprednih igrača i čine primamljivom kupovinom. To potvrđuje i činjenica da je ovaj monitor na više e-Sports turnira odabran kao najbolje moguće rešenje. Hardverska posebnost BenQ RL2455S monitora ogleda se i u tome što poseduje par veoma kvalitetnih zvučnika (2x2W) koji ga čine kompletnim multimedijalnim oruđem. Iz naziva modela jasno se može zaključiti da ima dijagonalu ekrana od 24 inča, a odnos stranica mu je 16:9. Inače, iako spada u napredne tj. zahteve modele ovaj ZOWIE monitor nije veliki potrošač energije, šta više poseduje niz modova za redukciju utroška struje – pohvalno, svakako!

Njegovu sjajnu eletronsku kontrukciju prati i odličan OSD prepun raznoraznih podešavanja i gejming setovanja. Ipak, ono po čemu BenQ RL2455S odskače od drugih monitora ovog tipa je skup tehnoloških novotarija. Funkcija/inovacija Black eQualizer je nova karakteristika koja je zajedno razvijena od strane BenQ-a i profesionalnih igrača da bi se igračima obezbedio nezapamćen nivo kontrole i vidljivosti. Preko tehnologije endžina za boje, tamne scene se osvetljavaju bez prekomerne ekspozicije belih nijansi da bi se sačuvali detalji slike visokog kvaliteta. Black eQualizer omogućava igračima da lako uoče svoje neprijatelje u kritičnoj borbi, tako da su u stanju da brzo reaguju u bilo kojoj situaciji.

Tokom razvoja ovog monitora i kasnije tokom faze testiranja, BenQ-ov tim za proizvode je fino podesio performanse RL2455S displeja, vodeći se verovanjem da “igru čine detalji”. Svaka karakteristika i funkcija je obezbeđena RTS igračima uz vitalnu vidljivost i komande za postizanje vrhunskih performansi. Ono što je proizvođač još smislio je unapred podešeni RTS režim koji usklađeno setuje podešavanja monitora za optimalno RTS igranje. Konkretno, sada su tu dva režima: RTS 1 režim za StarCraft II i RTS 2 za Dota II. Ekskluzivni unapred podešeni RTS režimi su ultimativno tajno oružje za svakog pravog RTS igrača. Posebno BenQ RL2455S ima napredne modove za igranje najnovijih e-Sports igrica i zbog toga je najčešće viđen monitor na e-Sports turnirima.

Napredna setovanja kao što su “režim prikazivanja” i “pametno skaliranje” omogućavaju gejmerima da promene izgled monitora prema sopstvenim sklonostima i da simuliraju bilo koje iskustvo u igri. Trenutno igrači mogu da biraju između četiri različite veličine ekrana od 17″, 19″ i 19″W, 21.5″W, 22″W do 23″ koristeći funkciju režima prikazivanja. Pametno skaliranje sa druge strane donosi fleksibilnost slobodnog skaliranja sadržaja ekrana u bilo kojoj prilagođenoj veličini. Obe karakteristike je moguće istovremeno koristiti kako bi se dobille najbolje moguće performanse kako tokom igranja igrica, tako i u radu sa aplikacijama i multimedijom. BenQ RL2455S je u tom smislu drugačiji od ostalih monitora iz svoje klase i to je još jedna od njegovih velikih prednosti.

Kvalitet slike koji donosi RL2455S je na izuzetno visokom nivou i svakako zaslužuje sve pohvale. Svi video, grafički i tekstualni testovi pokazuju impresivne rezultate što samo po sebi dosta govori o tome koliko su se inžinjeri potrudili oko ovog monitora i oko želje da gejmerima ponude nešto više od pukog iskustva igranja igrica – vrhunsku sliku i multimediju iznad svakog proseka. Ovakav kvalitet slike retko se viđa, bar sa ovakvom reprodukcijom boja i ovom količinom detalja. Sa naše strane kvalitet slike je više od sesetke i zato ovaj monitor jednostavno nema konkurenciju (u ovom momentu) u svojoj klasi.

I na kraju nije teško izvesti zaključak da je RL2455S monitor ultimativnih gejming karakteristika koji će na svim nivoima zadovoljiti i najprobirljivije gejmere. Vizuelno i hardverski on je san svakog igrača i potajna želja pravih ljubitelja multimedije poslednje generacije. Sa njime je uživanje zagarantovano i po tom pitanju svako će biti zadovoljan. Jednostavno održavanje, odličan OSD, kao tona sjajnih setovanja daju mu dodatni vetar u leđa kod krajnjeg izbora. Istina, sve što ovaj model nudi košta, ali realno gledano ono što vredi mora i da se plati. Bez sumnje RL2455S monitor je najbolji izbor igrača u klasi monitora do dijagonale displeja od 24 inča.

Cena (sa PDV-om): oko 22.000,00 dinara

Kontakt: List

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela