Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » LG novosti na sajmu CES 2016

Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće najnovijeg člana IoT ekosistema, SmartThinQ™ Hub uređaj na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2016. LG SmartThinQ Hub povezuje smart senzore sa uređajima u kući, ali i poseduje mogućnost prikazivanja podsetnika i sastanaka unesenih u kalendar, kao i emitovanja muzike zahvaljujući ugrađenom zvučniku. Elegantno dizajnirani SmartThinQ Hub uređaj poseduje LCD ekran u boji dijagonale 3,5 inča koji se povezuje sa aplikacijom na smart telefonu, kako bi olakšao dvosmernu komunikaciju između smart uređaja i smart senzora u domu.

 

LG SmartThinQ Hub_Fotografija_1

SmartThinQ Hub uređaj služi kao platforma za komunikaciju kućnih aparata kao što su mašine za veš, frižideri, rerne, robotski usisivači, klima uređaji, ali i raznih senzora. On prikuplja informacije sa smart uređaja, ali i konvencionalnih uređaja povezanih sa SmartThinQ senzorima putem wi-fi, zigbee i bluetooth tehnologija, prikazujući obaveštenja na LCD ekranu, ili ih najavljujući putem ugrađenog zvučnika.
Poput drugih kućnih aparata i proizvoda kompanije LG, SmartThinQ Hub dizajniran je tako da se odlično uklopi u enterijer doma. Uređaj poseduje metalno telo u dve atraktivne boje: šampanjac zlatna i crna. LCD ekran je nagnut pod uglom kako bi bio pogodan za čitanje, a zvučnici visokog kvaliteta emituju muziku sa nekoliko hiljada besplatnih iHeartRadio stanica, a omogućavaju i puštanje muzike koja se nalazi na pametnom telefonu ili tabletu putem bluetooth konekcije. SmartThinQ Hub kompatibilan je sa velikim brojem uređaja drugih proizvođača koji podržavaju AllJoyn® platformu, a partnerstva kompanije LG sa drugim pružaocima usluga su ključna prednost LG smart home sistema.
LG SmartThinQ Hub je još jedan primer našeg otvorenog pristupa za koji verujemo da je budućnost pametnog doma. Jaka partnerstva sa liderima u različitim industrijama su ono što će smart home tehnologiju učiniti pristupačnijom i pogodnijom za korisnike, što je upravo cilj naše strategije“, izjavio je Seong-Jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution.
 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela