Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Kompanija LG predstavlja novu soundbar liniju

Kompanija LG Electronics Srbija najavila je predstavljanje LG Soundbar linije za 2022. godinu u kojoj će se naći nekoliko vrhunskih modela koji će unaprediti kućnu zabavu na potpuno novi nivo uz impresivan zvuk, praktične funkcije i moderan, ekološki dizajn. Uživanje u kućnom bioskopu dobija potpuno novu dimenziju, jer najnoviji LG soundbar modeli pružaju moćan i precizan višekanalni zvuk, prvi su upfiring zvučnici na svetu i stvaraju izuzetno realistične zvučne scene. Zvuk se kreće od centra ka plafonu i tako poboljšava jasnoću dijaloga i preciznije pozicionira zvuk u prostoru kako bi filmovi i drugi sadržaji bili realističniji.

 

SoundBar-S95QR

 

Predvodnik postavke za 2022. godinu je model S95QR koji je kompletno rešenje, idealno za ljubitelje kućnog bioskopa, sa izlaznom snagom od 810W, 9.1.5 kanalima I centralnim upfiring zvučnicima. Ovaj vrhunski LG soundbar ima ukupno pet kanala – tri na samom uređaju i još dva u bežičnim zadnjim zvučnicima – što stvara ekspanzivan, dinamičan zvučni pejzaž koji okružuje korisnike i čini kao da su i oni deo akcije, što dodatno čini Dolbi Atmos i DTS:X sadržaj još boljim.

Model S95QR čine i unapređeni, bežični zadnji zvučnici, sa šest kanala u poređenju sa njegovim prethodnikom koji je imao četiri. Sa dva pokretačka drajvera koji dopunjuju četiri prednja/bočna drajvera, zadnji zvučnici S95QR ravnomerno distribuiraju zvuk pod impresivno širokim uglom od 135 stepeni. Ovo korisnicima omogućava veću fleksibilnost pri postavljanju zvučnika, što je posebno korisno za one sa ograničenim prostorom za ograničene prostore.

Model S95QR i drugi odabrani soundbar modeli opremljeni su osetljivijim prijemnikom koji omogućava veće udaljenosti između samog soundbar-a, subwufera i zadnjih zvučnika ne umanjujući kvalitet zvuka. Premium LG modeli pružaju neprekidno uživanje u gledanju i slušanju zahvaljujući unapređenoj stabilnosti bežične veze koja u velikoj meri sprečava pad ili zaostajanje u audio izlazu. Muzički režim koji sadrži tehnologiju Horizon kompanije Meridian Audio omogućava soundbar zvučnicima 2022 da miksuju dvokanalni audio na 7.1-kanalni kako bi dobili realističniji, akustični surround zvuk.

Najnoviji LG modeli podržavaju Dolbi Atmos i DTS:X, omogućavajući ljubiteljima filmova da uživaju u autentičnim bioskopskim iskustvima iz udobnosti dnevne sobe ili privatnog bioskopa. Ovogodišnji novitet je da LG soundbar-ovi imaju i unapređenu IMAX podršku koja pruža novi nivo trodimenzionalnosti zvuka prilikom reprodukcije kompatibilnog sadržaja.

Gejmerima će se posebno svideti nova postavka, jer modeli podržavaju promenljivu brzinu osvežavanja (VRR) i automatski režim niske latencije (ALLM), koji pomažu da igranje na konzoli bude upečatljivije tako što savršeno sinhronizuje zvuk sa igrom na ekranu. Ljubitelji muzike će takođe biti zadovoljni, jer LG Soundbar modeli omogućavaju i visokokvalitetne usluge strimovanja muzike.

Očekivano, najnoviji soundbar modeli kompanije LG pružaju besprekorno korisničko iskustvo uz jednostavnu kontrolu i praktično povezivanje. LG VOVCAST – Wi-Fi audio ključ koji se montira na zadnji deo televizora – omogućava višekanalni zvuk bez gubitaka (do 7.1.4 kanala) bez kablovske veze između uređaja i televizora6. Štaviše, vlasnici LG televizora mogu da kontrolišu nove soundbar modele koristeći daljinski upravljač ili preko pametnih uređaja glasovnim komandama. Uključivanjem opcije TV Sound Mode Share, uživaće u prednostima napredne obrade zvuka sa LG televizora na snažnijim zvučnicima LG Soundbar-a7. Svi modeli imaju opciju AI Room Calibration, koja inteligentno prilagođava performanse niske frekvencije sa dimenzijama prostorije kako bi prostorno prilagodila zvuk.

Sa novom Soundbar linijom, kompanija LG nastavlja da postavlja standarde ekološkog dizajna, koristeći materijale koji se lako mogu reciklirati, trošenjem minimalne količine energije tokom rada. Uređaji se čak isporučuju u ekološki adaptiranom pakovanju. Svi modeli iz 2022. godine dobili su priznanje SGS Eco-Product od strane SGS Societe Generale de Surveillance SA iz Švajcarske za njihov minimalni uticaj na životnu sredinu. Takođe, imaju poliestersku tkaninu napravljenu od recikliranih materijala koja ispunjava Globalni standard za recikliranje (GRS)8. Soundbar modeli sadrže delove napravljene od reciklirane plastične smole i potvrđeni su UL procedurom validacije zahteva za zaštitu životne sredine (ECVP). Svi LG soundbar modeli za 2022. godinu imaju ENERGY STAR® sertifikat zahvaljujući minimalnom i efikasnom korišćenju  energije.

Za više informacija posetite lg.com.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela