Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Kingston predstavlja eksterni SSD za zaštitu podataka sa ekranom osetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom

Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, predstavila je danas najnoviji uređaj iz linije enkriptovanih proizvoda, IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD (VP80ES). Ovaj inovativni model predstavlja prvi Kingstonov eksterni SSD koji podržava sve operativne sisteme i dolazi sa ekranom osetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom za zaštitu podataka.

 

IronKey Vault Privacy 80 External SSD angle

 

Korišćenje IronKey VP80ES jednako je prirodno kao i otključavanje pametnog telefona, dok se kopiranje podataka obavlja jednostavnim prevlačenjem. Uz intuitivni ekran u boji koji je osetljiv na dodir i FIPS 197 sertifikaciju sa XTS-AES 256-bitnom enkripcijom, VP80ES je dizajniran za zaštitu podataka, a istovremeno je jednostavan za korišćenje. Disk je idealan za zaštitu od Brute Force napada i BadUSB-a sa digitalno potpisanim firmware-om za sve korisnike, od malih do srednjih preduzeća (SMB-a) do kreatora sadržaja. Njegove sigurnosne mere po vojnim standardima čine ga znatno superiornijim u odnosu na internet i cloud servise za čuvanje važnih informacija o kompaniji, dokumenata ili slika i videozapisa visoke rezolucije.

Uz jednostavnost korišćenja i hardversku enkripciju, VP80ES nudi dodatne mogućnosti za zaštitu podataka, poput opcije više lozinki (administrator/korisnik) sa načinima rada putem PIN-a/lozinke i podesivim pravilima lozinke. Uz opciju administratora, birajte između načina rada s brojčanim PIN-om ili pristupnom frazom, postavite pravila za lozinku ili omogućite proširene sigurnosne opcije kao što su maksimalni broj pokušaja unosa lozinke, minimalna dužina lozinke od 6-64 karaktera, alfanumerička pravila lozinke, automatsko isključivanje za zaključavanje diska, nasumični raspored ekrana osetljivog na dodir i Secure-Erase kako biste osigurali maksimalnu zaštitu važnih podataka. Administratorska lozinka može se koristiti za oporavak podataka i pristup ako se zaboravi korisnička lozinka. Dodatan razlog za manju brigu je VP80ES zaštita od Brute Force napada koja kriptografski briše disk ako su administratorska i korisnička lozinka postavljene prema zadanim postavkama pogrešno unesene 15 puta1 zaredom. Ipak, nemojte se bojati u slučaju da zaboravite svoje lozinke: uz korišćenje razmaka može biti lakše zapamtiti lozinku kao listu reči, nezaboravnog citata ili teksta iz omiljene pesme. Inače, ‘PIN pad’ se može koristiti za otključavanje VP80ES, baš kao i na mobilnom uređaju. Kako biste umanjili neuspele pokušaje prijave i frustraciju, dodirnite taster „oko“ kako biste videli koju lozinku ste uneli. VP80ES dolazi u paketu sa putnom torbicom od neoprena i dva USB 3.2 Gen 1 adapterska kabla za jednostavno povezivanje sa računarima i drugim uređajima koji podržavaju USB Type-C®2  ili Type-A, što ga čini savršenim suputnikom koji omogućuje mobilnu produktivnost i praktičnost kod korišćenja zaštićenih podataka i sadržaja kada ste u pokretu.

„Kako sve više i više ljudi nastavlja raditi od kuće i izvan zaštićene mreže kompanije, želimo pružiti korisnički prilagođene mogućnosti većeg kapaciteta na nivou vojne sigurnosti za mala i srednja preduzeća kako bismo kompletirali našu postojeću liniju zaštićenih USB diskova“, izjavio je Oscar Escayola Kaloudis , EMEA Flash Business menadžer u kompaniji Kingston. “IronKey Vault Privacy 80ES čini upravo to. Uz ekran osetljiv na dodir u boji, bezbroj sigurnosnih opcija i kompaktni dizajn, korisnici mogu zaista kontrolisati sve svoje podatke.”

Kingston IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD dostupan je u kapacitetima od 480 GB, 960 GB i 1920 GB i podržan je ograničenim trogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Za više informacija posetite kingston.com.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela