Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Kingston lansirao najnoviju hardverski enkriptovanu USB memoriju

Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, danas je objavila izlazak svoje najnovije enkriptovane USB memorije, Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) sa FIPS 197 sertifikatom i AES 256-bitnom hardverskom enkripcijom u XTS načinu rada za sigurnost podataka.

 

IronKey Vault Privacy 50 256GB angle

 

Kingston IronKey Vault Privacy 50 podržava administratorske, korisničke i jednokratne lozinke za oporavak u okviru Complex ili Passphrase modova. Navedene opcija više lozinki poboljšavaju mogućnost oporavka kod pristupa podacima na memoriji u slučaju da se jedna od lozinki zaboravi. Dok tradicionalni Complex mod dopušta lozinke od 6-16 karaktera koristeći 3 od 4 seta, novi Passphrase mod daje korisnicima mogućnost da imaju numerički PIN, rečenicu, listu reči ili čak tekstove od 10 do 64 karaktera koji su jedinstveni, a opet pamtljivi. Za pomoć pri unosu lozinke, može se omogućiti simbol „oko“ kako bi se otkrila upisana lozinka i smanjili neuspeli pokušaji prijave.

Administrator takođe može omogućiti korisničku i jednokratnu lozinku za oporavak ili može ponovo postaviti korisničku lozinku za vraćanje pristupa podacima. Osim toga, VP50 štiti od Brute Force napada tako što zaključava korisničke ili jednokratne lozinke za oporavak nakon 10 nevažećih unosa zaredom i kriptografski briše memoriju ako se administratorska lozinka unese netačno 10 puta zaredom. Dakle, dok su podaci izgubljeni, nema straha od kompromitovanja istih.

VP50 takođe može zaštititi od potencijalnog zlonamernog softvera na nepouzdanim sistemima, tako što i administrator i korisnik postavljaju Read-Only mod kako bi zaštitili memoriju od pisanja; osim toga, ugrađena virtualna tastatura štiti lozinke od keyloggera ili screenloggera. Organizacije mogu prilagoditi i konfigurisati VP50 sa ID-om proizvoda (PID) za integraciju sa standardnim Endpoint Management softverom kako bi zadovoljile zahteve korporativnog IT-a i kibernetičke sigurnosti putem Kingstonovog Customisation programa. Mala i srednja preduzeća mogu da iskoriste ulogu administratora za lokalno upravljanje svojom memorijom, npr. koristeći ulogu administratora za konfigurisanje ili ponovo postavljanje korisničkih lozinki ili jednokratnih lozinki za oporavak koje koriste zaposleni, oporavak pristupa podacima na zaključanim memorijama i usklađivanje sa zakonima i propisima kada je potrebna forenzika. VP50 je šifrirana memorija pod fizičkom kontrolom korisnika, što je čini superiornijom u odnosu na korišćenje interneta i usluga u cloudz za zaštitu važnih podataka.

Vault Privacy 50 pridružuje se našoj liniji šifriranih rešenja Kingston IronKey kao vrhunska USB memorija za pružanje sigurnosti podataka za poslovne korisnike”, rekao je Oscar Escayola, EMEA Flash menadžer poslovanja u Kingstonu. “Dodali smo neke od najtraženijih novih mogućnosti naših kupaca, poput nove opcije sa više lozinki i novog passphrase moda, kako ne bismo samo u potpunosti zaštitili podatke, već i učinili memoriju jednostavnijom za korisnike.”

Kingston IronKey Vault Privacy 50 dostupan je u kapacitetima od 8 GB – 256 GB i podržan je ograničenom petogodišnjom garancijo, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Za više informacija posetite kingston.com.

IronKey Vault Privacy 50
Part Number Kapacitet
IKVP50/8GB 8GB IronKey VP50
IKVP50/16GB 16GB IronKey VP50
IKVP50/32GB 32GB IronKey VP50
IKVP50/64GB 64GB IronKey VP50
IKVP50/128GB 128GB IronKey VP50
IKVP50/256GB 256GB IronKey VP50
© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela