Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Izoštrite igru s novim AOC 4K G2868PQU gaming monitorom

Specijalista za monitore AOC predstavio je novi gejming monitor, 28-inčni (71.1 cm) G2868PQU s Ultra HD / 4K (3840×2160 piksela) rezolucijom. Kako bi zadovoljio zahteve igrača koji traže oštre i živopisne slike kao i oštro igranje, monitor se može pohvaliti HDR tehnologijom i TN panelom sledeće generacije s vremenom odziva od 1 ms. G2868PQU takođe podržava AMD FreeSync koji eliminiše zastajkivanje i kidnje slike uzrokovano neusklađenim okvirima slika između grafičke kartice i monitora. Sve ove karkteristike osiguravaju glatko 4K iskustvo igranja. Monitor je u celoj Evropi dostupan od marta 2019. godine.

 

g2868pqu_back_to_left

 

Čisti i živopisni vizuali

Uski okviri G2868PQU monitora, crveni i crni akcenti, kao i ergonomski stalak podesiv po visini 130 mm naglašavaju njegovu usredsređenost na igre. Ovaj monitor sa podrškom za HDR opremljen je novim 28- inčnim TN panelom, koji pokriva 102% sRGB i 82% AdobeRGB skale boja.

Tako korisnici neće videti samo 4 puta više detalja kao na Full HD ekranu, već će doživeti i živopisne boje i superiorne vizueln karakteristike. Slika na G2868PQU je izuzetno oštra zahvaljujući gustoći od 157,35 ppi (piksela po inču). Osim toga, korisnici AMD GPU-ova mogu postići igrivost bez muka zahvaljujući manjem ulaznom kašnjenju i brzini osvežavanja do 60 Hz korišćenjem AMD FreeSync.

Prilagodljiv okolini

AOC G2868PQU izgleda minimalističko, ali nudi širok raspon podešavanja. Elegantno postolje podesivo je na 130 mm visine, tako da korisnici mogu postaviti monitor prema individualnim potrebama. Sunčana ili vedro osvetljena okruženja nisu problem za G2868PQU zbog visokog osvetljenja od 300 nita. Kada se koristi u uslovima slabog osvetljenja i noću, Low Blue način rada smanjuje zamor očiju.

Poboljšan gejming fokus

Baš kao i AGON serija, G2868PQU je takođe opremljen sledećim karakteristikama specifičnim za igre na monitoru:

  • S AOC-ovom Game Color opcijom korisnici mogu prilagoditi zasićenost boje, povećavajući zasićenost boja slike ako je sadržaj dosadan ili ih smanjiti za bolje sive nivoe.
  • S AOC-ovom Shadow Control opcijom, korisnici mogu uključivati ​​razine senke kako bi osvetlili tamna područja i obrnuto, kako bi bolje videli detalje u tamnim ili previše svetlim, tj. ispranim područjima bez uticaja na celu sliku.
  • AOC Game Modes, s određenim prilagođavanjima za različite žanrove igara (FPS, Racing, RTS) kao i tri korisnička načina prilagođavanja.
  • AOC Dial Point, gde korisnici mogu postaviti pokazivač cilja u FPS igrama kojima nedostaje in-game crosshair, tako da bez obzira na to mogu precizno i ​​tačno ciljati.

AOC-ov G2868PQU dostupan je od marta 2019. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 43.459 din. (bez PDV-a)

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela