Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » INTEL na sajmu CES 2015

Intel Korporacija najavila je niz tehnoloških unapređenja i inicijativa usmerenih na ubrzavanje evolucije računarsrva ka osvajanju još jedne dimenzije. Najave uključuju Intel® Curie™ modul, hardverski proizvod veličine dugmeta koji će biti deo nosivih rešenja; nove načine primene za Intel® RealSense™ kamere u robotima, letećim multikopterskim dronovima i angažujućem 3D iskustvu, kao i novu inicijativu veće diverzifikacije, što uključuje i investiranje 300 miliona dolara kako bi se ohrabrila diverzifikacija u kompaniji Intel, ali i čitavoj IT industriji.

 

BK_Button2_TW

 

“Pojava novog iskustva personalnog računarstva, intelignetnih i povezanih uređaja kao i revolucija u nosivim uređajima redefiniše odnose između korisnika i tehnologije,” kazao je Brian Krzanich, CEO kompanije Intel. “Naš cilj je da Intel tehnologija pomogne rešavanju stvarnih problema i omogući dostupnost iskustva koje pojedinačni i korporativni korisnici zaista žele. Kako bi ovo uradili, moramo uraditi više i predvoditi diverzifikaciju i pomoći prihvatanje novih proizvoda od strane tehnološke industrije.

Žene i nedovoljno zastupljene manjine će nastaviti da igraju važnu ulogu kao korisnici, kreatori, lideri ili oni koji imaju uticaj na ovu oblast.”

Krzanich je ovo najavio tokom svog obraćanja na CES sajmu. Takođe, on je najavio saradnju sa kompanijom Oakley*, vodećim proizvođačem optičke opreme koji prednjači u naprednom dizajnu i sportskim performansama svojih prozvoda, saradnju na polju 3D štampe sa kompanijom HP*, a izdvojio je i True Key, novu kros-platformsku aplikaciju koju je pripremilo Intel Security odeljenje, koja koristi lične karakteristike kao što su lice, uređaj ili otisak prsta kako bi se proces logovanja učinio jednostavnijim i bezbednijim.

Revolucija nosivih uređaja

Veliki porast primene tehnologije za nosive uređaje otvara nov prostor za inovacije. Krzanich je predstavio planove za Intel Curie modul, maleni harverski proizvod koji se zasniva na prvom namenski napravnjenom sistemu na čipu (SoC) za nosive uređaje. Dostupnost ovog modula se očekuje u drugoj polovini ove godine i uključivaće Intel® Quark™ SE SoC, Bluetooth niskoenergetski radio, senzore i punjenje baterije.

Intel je aktivno radio na razvoju segmenta nosivih tehnologija, a od kada je Krzanich predstavio nekoliko projekata prošle godine, kompanija je najavila brojne proizvode i inicijative sa različitim brendovima iz oblasti mode, fitnesa ili lifestyle segmenta. Ovi napori uključivali su najave saradnje sa kompanijama Basis Peak *, Fossil Group*, Luxottica Group*, MICA and Opening Ceremony*, SMS Audio*, kao i “Make it Wearable” izazov kompanije Intel.

Oslonjene na ove napore, kompanije Intel i Oakley danas najavljuju stratešku saradnju u oblasti nosivih uređaja. Oakley je prvi brend Luxottica grupe sa kojim Intel sarađuje, objedinjujući vrhunsku luksuznu sportsku opremu sa smart tehnologijama. Krzanichu se na bini pridružio i Colin Baden, CEO kompanije Oakley, koji je kazao kako kompanije sarađuju na intelignetnom proizvodu koji će biti dostupan kasnije ove godine i dizajniran tako da unapredi performanse atletičara.

Krzanich je posebno izdvojio i Nixie*, prvog pobednika “Make it Wearable” izazova i prvu kameru koja je nosiva i može da leti. Nixie se na ruci nalazi kao narukvica, a potom se transformiše i leti, tako da snima savršenu fotografiju svog korisnika u određenom trenutku. Krzanich je osnivače Nixie projekta, Chrtistopha Kohstalla i Jelenu Jovanović pozvao za govornicu kako bi razgovarali o “Make it Wearable” izazovu i govorili o prilikama koje ono otvara inovatorima i preduzetnicima. Krzanich i osnivači Nixie-a imali su čast i da poziraju za prvu fotogradiju koju je leteći Nixie napravio. Krzanić je tom prilikom najavio da će Intel i tokom ove godine ponovo podržati “Make it Wearable” izazov.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela