Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » HyperX Savage – memorija bez premca!

Iz kompanije Kingston na domaće tržište su stigli novi HyperX moduli i to iz prestižne HyperX Savage familijekoja je prvenstveno kreirana za zahtevnije korisnike, gejmere i entuzijaste (overklokere). Ovi moduli rade na neverovatno visokim radnim frekencijama i nude impresivne performanse kakve do sada nismo videli. Mi smo konkretno imali priliku da se družimo sa HyperX Savage memorijom oznake HX321C11SRK2/16 koja predstavlja kit od dva modula od po 8GB (ukupo 16GB) koji rade na taktu od 2133MHz. Da vidimo šta pomenuti mogu da ponude…

 

HyperX Savage

 

Osnovu HX321C11SRK2/16 memorije čine izuzetno brzi DDR3 memorijski moduli kojima je vreme latencije podešeno na tajminge od 11-12-12 pri naponu od 1.6V. Isti tokom igranja najnovijih igrica ili obavljanja nekih zahtevnih video procesa pružaju vrhunske radne karakteristike zahvaljujući kojima PC mašine rade mnogo brže, bolje i stabilnije. Ako posedujete neku dobru matičnu ploču i vešti ste sa overklokingom sa ovom memorijom možete postići između 10% i 15% bolje radne karakteristike.

Inače, Kingston je HX321C11SRK2/16 memorijski kit dizajnirao za rad sa najnovijim Intel Core i5 i i7 procesorima, kao i sa najnovijom A serijom AMD procesora, a njihova velika prednost pored vrhunskih OC mogućnosti krije se i u punoj podršci za Intel XMP, tako da korisnici mogu sa lakoćom postići najbolju optimizaciju performansi jednostavnim biranjem profila brzine, ručno naštimovanih od strane inženjera iz Kingstona.

Kao i ostali HyperX moduli u ponudi kompanije Kingston tako i Savage memorije krase posebno dizajnirani aluminijumski hladnjaci (ovoga puta crvene boje) čiji je glavni zadatak da obezbede brzu i efikasnu disipaciju (odvođenje) toplote sa memorijskih čipova. Oni ujedno daju na posebnoj vizuelnoj atraktivnosti memoriji što ume da ostavi veoma snažan utisak na potencijalne kupce. Očekivano cena ovog memorijskog kita nije mala, ali ako se posmatra iz ugla svega šta nudi, kao i sjajnog OC potencijala potpuno je opravdana!

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: Kingston, www.kingston.com/europe

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela