Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Gejming sledeće generacije počinje – NVIDIA GeForce RTX 2060 je stigao!

Kompanija NVIDIA predstavila je NVIDIA GeForce RTX 2060, omogućavajući desetinama miliona PC gejmera pristup revolucionarnoj Turing arhitekturi. RTX 2060 GPU pruža izuzetne performanse u modernim igrama sa grafičkim detaljima koji su unapređeni pomoću ray tracing i AI mogućnosti. Sa cenom od 43.999 RSD RTX 2060 nudi novi nivo performansi i mogućnosti koji je ranije bio dostupan samo upotrebom gejming GPU-ova najviše klase.

RTX 2060 je 60 posto brži u trenutno aktuelnim naslovima u odnosu na prošlu generaciju GTX 1060 kartica, a pobeđuje GeForce GTX 1070 Ti. Uz RT i Tensor jezgra može pokrenuti Battlefield V uz ray tracing sa 60 frejmova u sekundi.

RTX 2060 će biti dostupan globalno 15. januara od strane svih velikih OEM partnera, sistem bildera i drugih partnera.

 

geforce-rtx-2060-bottom-edge

 

“Gejming sledeće generacije počinje danas za desetine miliona gejmera širom sveta“ izjavio je Jensen Huang, osnivač i CEO kompanije NVIDIA, koji je predstavio RTX 2060 na samom početku CES sajma. “Desktop gejmeri su zahtevni, a RTX 2060 postavlja novi standard – nepobedivu cenu, izvrsne performanse i ray tracing u realnom vremenu koji gotovo poistovećuje igre sa filmovima. Ovo je sjajan momenat za gejmere i našu industriju“.


Snaga Turing arhitekture

RTX 2060 poseduje veliko unapređenje kada je u pitanju core streaming multiprocesor kako bi efikasno ispunio zahteve modernih igara. Podržava simultano izvođenje operacija sa pokretnim zarezom, prilagodljivu shading tehnologiju i novu unificiranu memorijsku arhitekturu sa duplo više keša u odnosu na prošlu generaciju. Moderne igre mogu iskoristiti ove prednosti kako bi postigle do 2x više performanse u odnosu na GTX 1060 GPU.

RTX 2060 poseduje 6GB GDDR6 memorije i 240 Tensor jezgra koji postižu 52 teraflopsa deep learning snage što može unaprediti gejming performanse kroz mogućnost pod imenom Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLSS koristi neuronsku mrežu kako bi izdvojio multidimenzionalne karakteristike scene koja se renderuje i inteligentno kombinovao detalje iz više frejmova, što za rezultat daje finalnu sliku visokog kvaliteta.

Cena i dostupnost

RTX 2060 će biti dostupan od 15. januara u sistemima od strane kompanija Acer, Dell, HP i Lenovo, kao i od strane vodećih sistem bildera širom sveta.

Custom modeli, uključujući standardne i fabrički overklokovane modele, će takođe biti dostupni od 15. januara od strane vodećih proizvođača, uključujući ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela