Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Evo kako da pravilno očistite svoj monitor, a da izbegnete oštećenje ekrana

Čišćenje monitora je zadatak koji zahteva pažnju i pravilnu tehniku kako bi se izbegla oštećenja ekrana. Važno je pridržavati se sledećih saveta kako bi vaš monitor ostao čist i funkcionalan.

Pre nego što počnete sa čišćenjem, obavezno isključite monitor iz struje. Ovo je važno iz bezbednosnih razloga i sprečava eventualna oštećenja koja mogu nastati usled prisustva tečnosti.

Za čišćenje monitora preporučuje se upotreba destilovane vode umesto vode iz česme. Voda iz česme može sadržati minerale i nečistoće koje mogu ostaviti tragove na ekranu. Destilovana voda je čistija i bezbednija za upotrebu na osetljivim površinama kao što su monitori.

Takođe, izbegavajte upotrebu sredstava za čišćenje koja sadrže visoku koncentraciju alkohola. Alkohol može oštetiti zaštitni sloj ekrana, što može dovesti do trajnih oštećenja. Umesto toga, možete koristiti ili nega blaga sredstva za čišćenje koja su posebno formulisana za monitore, ili jednostavno koristite destilovanu vodu.

Kada brišete monitor, koristite krpu od mikrofibera. Ove krpe su nežne prema ekranu i efikasno uklanjaju prašinu i prljavštinu bez grebanja površine. Krpe od mikrofibera takođe bolje upijaju vlagu, što pomaže u izbegavanju tragova vode.

Nakon što ste blago navlažili krpu destilovanom vodom, nežnim pokretima obrišite ekran monitora. Izbegavajte preveliki pritisak koji može oštetiti ekran. Kada završite sa čišćenjem vlažnom krpom, uzmite suvi ubrus i laganim pokretima osušite ekran. Ovime ćete ukloniti preostalu vlagu i sprečiti nastanak mrlja.

Pridržavanjem ovih koraka, vaš monitor će biti čist i u dobrom stanju, a njegov vek trajanja će biti produžen. Redovno čišćenje na ovaj način pomaže u održavanju optimalneih performansi i vizuelnog kvaliteta vašeg ekrana.

Izvor:Servis laptop računara – Profi Computers

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela