Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Epson otkriva budućnost poslovne štampe

Kompanija Epson je na skupu u Beogradu predstavila zaokruženu ponudu rešenja za poslovne korisnike i prikazala modele iz dve različite serije koje odgovaraju na potrebe malih, srednjih i velikih poslovnih okruženja. Epson je, sa ciljem da ponudi kvalitetnu alternativu laserskim štampačima, dizajnirao WorkForce Pro i Ink Tank System serije štampača. Obe serije nude nisku cenu po odštampanoj strani, uštedu električne energije i otisak visokog kvaliteta.
 IMG_1586
Renato Vinćenti, regionalni menadžer za biznis proizvode u kompaniji Epson, izjavio je: “Trendovi i evolucija poslovanja omogućavaju nam da tržištu ponudimo inkdžet štampače kao adekvatnu zamenu za laserske uređaje. Modeli iz Epsonove serije WorkForce Pro koji su zasnovani na PrecisionCore™ tehnologiji obezbeđuju pouzdan rad, kvalitet i preciznost, karakteristike koje su neophodne poslovnim korisnicima. S druge strane, novi Ink Tank System štampači koje danas predstavljamo adekvatna su zamena za desktop laserske štampače, bilo da su monohromatski ili u boji. Ovim novim modelima još više pomeramo granice povoljne štampe.”
Renato Vinćenti, regionalni menadžer za biznis proizvode u kompaniji Epson

Renato Vinćenti, regionalni menadžer za biznis proizvode u kompaniji Epson

Srednja i velika poslovna okruženja
Za srednja i velika poslovna okruženja koja zahtevaju pouzdanost i sposobnost štampača da štampa brzo i efikasno, Epson je dizajnirao WorkForce Pro seriju koja koristi kertridže velikog kapaciteta, nudeći do 50% nižu cenu po odštampanoj strani u odnosu na konkurentske laserske štampače i do 80% manju potrošnju električne energije u odnosu na konkurentske laserske štampače u boji. 
Model koji je predstavljen na skupu, WorkForce Pro WF-5190DW je ekološki štampač A4 formata, konstruisan za srednja i veća poslovna okruženja koja tradicionalno koriste laserske štampače i žele da uštede na troškovima, povećaju produktivnost i redukuju vreme potrebno za održavanje. Ovaj biznis inkdžet štampač štampa dvostrano i uključuje PDL podršku za PCL i Adobe PostScript 3. WF-5190DW koristi kertridže visokog kapaciteta koji obezbeđuju štampu do 4,000 strana brzinama od 34ppm za crno-belu štampu i 30ppm za štampu u boji, odnosno, 20ppm po ISO standardu za obe varijante. Veliki kapacitet fioke za papir koja prima do 580 listova znači da će korisnik ređe dodavati papir. Epson Connect omogućuje korisnicima da štampaju sa pametnih telefona i tablet računara, dok Wi-Fi Direct™ opcija omogućava štampu sa podržanih bežičnih uređaja, bez povezivanja na ruter. 
Pored modela WorkForce Pro WF-5190DW, na našem tržištu su dostupni i modeli WorkForce Pro WF-5620DWF, WorkForce Pro WF-5110DW i WorkForce Pro WF-5690DWF.
Manje kancelarije i rad od kuće
Za manja poslovna okruženja i rad od kuće Epson je konstruisao Ink Tank System seriju štampača koji ne koriste kertridže, koja je nedavno dopunjena sa još šest novih kolor modela. Novi modeli odgovaraju na širok spektar potreba korisnika koji rade od kuće i u kancelariji. Čitava Ink Tank System serija dizajnirana je da zameni crno-bele i kolor desktop laserske štampače i omogućava korisnicima da uštede do 90% na troškovima svakodnevne štampe i do 95% na potrošnji energije u odnosu na konkurentske laserske štampače.
Kao predstavnika kolor štampača iz ove serije, Epson je na skupu prikazao novi model, L455. Ovaj model odgovara na potrebe manjih kancelarija za brzom štampom, skeniranjem, kopiranjem i povremenom štampom fotografija. Veliki LCD ekran i slot za SD karticu još više pojednostavljuju štampu A4 dokumenata u boji, uključujući i grafikone, reklamne materijale i prezentacije. L455 dolazi sa dvogodišnjim zalihama mastila. Dodatne dve bočice crnog mastila koje dolaze u startnom pakovanju povećavaju obim štampe na 12,000 strana. 
Pored modela L455, od kolor modela iz Ink Tank System serije na našem tržištu su takođe dostupni A4 modeli: L565, L550, L365, L355, L310, L300, L220, L210, L130, L120 i L110; foto štampači: L800, L810 i L850 i A3+ modeli L1300 i L1800 (foto).
Kao predstavnika monohromatskih Ink Tank System štampača, Epson je izdvojio multifunkcijski štampač WorkForce M200 koji poseduje Ethernet konektivnost i ADF. WorkForce M200 dolazi sa dve dodatne bočice originalnog Epson mastila – jedna početna i jedna standardna bočica zapremine 140ml – koje omogućavaju korisnicima da štampaju do 11,000 strana.
Pored WorkForce M200, na našem tržištu su takođe dostupni WorkForce M100 i WorkForce M105.
© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela