Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Do 3x svetlije boje sa Epson projektorima

Na konferenciji za novinare, kompanija Epson, svetski lider na tržištu projektora još od 2001. godine, prilikom poređenja Epsonovog 3LCD projektora sa konkurentskim DLP modelima baziranim na jednom čipu pokazala je zašto je važno obratiti pažnju na jačinu svetlosti u boji, ili CLO (engl. Color Light Output). CLO predstavlja novi standard za merenje jačine svetlosti u boji, koji je razvijen i objavljen od strane međunarodne organizacije Society for Information Displays (SID). Dok proizvođači DLP projektora u specifikaciji navode samo jačinu bele svetlosti (WLO – White Light Output), Epson dodaje CLO karakteristiku koja daje jasniju sliku o tome šta korisnici mogu očekivati od ukupne svetline boja i kvaliteta slike.

Najvažnija karakteristika Epson projektora je ta da daju do tri puta svetlije boje u poređenju sa DLP konkurentima koji koriste 1 čip, i sve to zahvaljujući Epsonovoj 3LCD tehnologiji.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji Epson Italia, izjavio je: “Danas je reprodukcija slika u boji u osnovi poslovnih okruženja i industrije zabave. Sposobnost projektora da održi isti nivo jačine bele svetlosti i svetlosti u boji može biti od ključne važnosti. Epsonova 3LCD tehnologija u potpunosti ispunjava novi standard merenja, dajući isti nivo jačine bele svetlosti i svetlosti u boji. Proizvođači DLP projektora obično navode samo jačinu bele svetlosti (WLO) kao ukupnu jačinu svetlosti projektora, koja je potpuno različita i viša u odnosu na jačinu svetlosti u boji.“

Disbalans u jačini bele svetlosti i svetlosti u boji može uticati na to koliko su boje svetle – kada jačina svetlosti u boji ima manju vrednost od jačine bele svetlosti, boje izgledaju isprano. Ovo predstavlja ozbiljan problem budući da je većina projektovanog sadržaja u boji, bilo da je u pitanju obična PowerPoint prezentacija ili HD video. Isprane boje čine prezentacije nezanimljivim i zamarajućim za oko. Ovo možda neće biti slučaj ukoliko je prostorija zamračena, ali može biti problem u učionici ili kancelariji prilikom prezentovanja, naročito ako prostorija nema mogućnost zamračivanja. Jedini način da imate kompletnu sliku jeste da potražite CLO vrednost ili drugu mernu jedinicu za jačinu svetlosti u boji koja se takođe meri u lumenima. Ova cifra bi uvek trebalo da bude ista kao i jačina bele svetlosti za dobro osvetljene slike i žive boje.

Za više informacija o rezultatima testova drugih brendova, kao i za informacije zbog čega neke tehnologije kod digitalnih projektora mogu biti bolje od drugih kada je u pitanju jačina svetlosti u boji, molimo Vas posetite www.epson.eu/CLO.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela