Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Desktop za Free-to-Play igrice

Jeste li znali da su elektronski sportovi u Kini izjednačeni po pravima sa tradicionalnim sportovima? Jedina razlika je što nemaju priznat olimpijski status. Jeste li znali da nagradni fond najvećeg DOTA 2 turnira u 2014. – „The International“ prevazilazi nagradni fond svih ATP teniskih turnira zajedno – jedanaest miliona američkih dolara?! Po zvaničnim statistikama, koje su javno dostupne, 13. marta je skoro 900.000 igrača, u jednom momentu istovremeno igralo DOTA 2!

Brojke o popularnosti još jednog naslova iz ove kategorije igara – League Of Legends (LOL) su još frapantnije. Po poslednjim statistikama, od pre godinu dana, LOL je igralo 67 miliona igrača mesečno! Globana popularnost ovih igara iz „Free-to-Play“ kategorije prevazilazi sve druge igre koje su do pre par godina predstavljale sinonim timskog esporta, kao što je Counter Strike.

 

IMG_3944

 

Upravo imajući na umu ove naslove i njihovu ogromnu popularnost, iz AMD-a stiže jedna mašina koja je inspirisana zahtevima za ugodno igranje ovih i sličnih naslova uz široku pristupačnost i odlične performanse. AMD „MOBA BOX“ je zasnovana na najnovijem A8-7650K akcelerisanom procesoru (APU). Ovaj APU za cenu od stotinjak evra nudi izuzetne Quad-Core performanse ukombinovane sa odličnom Radeon R7 grafikom. Dolazi sa tzv. otključanim množiocem koji omogućava entuzijastima da dodatno ubrzaju njegove performanse kroz proces overklokovanja. Upravo zbog ovih mogućnosti, „MOBA BOX“ je opremljen moćnim, kompaktnim i pristupačnim vodenim hlađenjem kompanije Antec.

A8-7650K je ukombinovan sa brzom AMD DDR3-2400 memorijom kapaciteta 8GB, koja omogućava maksimalno iskorišćenje mogućnosti integrisanog Radeon R7 GPU-a. Izbor za podsistem skladištenja podataka je pao na hibridni SSHD kompanije Seagate. Ovaj nekonvencionalni hard-disk kapaciteta 1 TB kombinuje integrisani SSD koji omogućava izuzetne performanse prilikom startovsnja najkorišćenijih aplikacija i generalno povećava sveukupni ugođaj i iskustvo u radu celokupnog računara.

Za sve koji zahtevaju dodatne performanse uz minimalno ulaganje AMD A8-7650K podršava Dual-Graphics tehnologiju koja obezbeđuje da se integrisani GPU unutar APU-a poveže da dodatnom Radeon R7 240 ili R7 250 grafičkom karticom, što rezultuje ubrzanjima između 50 i 80%. Ovo uopšte ne treba staviti po strani pogotovo ako imate potrebu i za igranjem nekih od aktuelnih hard core naslova koji kao što svi znamo traže mnogo sirove CPU i GPU snage.

AMD „MOBA BOX“ je koncipiran kao dugoročna investicija i u tom smislu upotrebljene tehnologije podržavaju nadolazeći Windows 10 i sve benefite koje sa sobom donosi, kao što je DirectX 12. Sa novom softverskom platformom, doći će i besplatno ubrzanje kompletnog računara zahvaljujući upotrebi tehnologija na kojima je zasnovan AMD A8-7650K APU.

Suma sumarum AMD „MOBA BOX“ je jedan izuzetno moćan desktop računar koji će igračima „Free-to-Play“ igrica omogućiti da se podignu na jedan viši nivo i uživaju u neverovatnoj grafici. Pored toga ovaj računar je savršen i za rad za najrazličitijom multimedijom, ali i kao moćan medija centar koji će najnovijim filmskim naslovima udahnuti još više pozitivne energije. Apsolutna preporuka!

 

Cena (sa PDV-om): 50.000,00 dinara

Kontakt: AMD

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela