Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Chieftec XT-01B-400S8 kućište

Nakon kraće pauze ponovo imamo priliku da se družimo sa jednim veoma zanimljivim kućištem kompanije Chieftec koje na naše veliko zadovoljstvo dolazi sa sasvim korektnim napajanjem. Radi se o kućištu oznake XT-01B-400S8, a isto je dizajnirano za umereno zahtevne kućne i kancelarijske korisnike. Isto zapravo može da posluži i za kreiranje nekog snažnijeg desktop računara, međutim u tom slučaju je neophodno opremiti ga sa nekim boljim napajanjem zavisno od konfiguracije koju treba da pogura.

 

Chieftec XT-01B-400S8

 

Veći deo XT-01B-400S8 kućišta je napravljen od čistog metala, dok je unutrašnja konstrukcija od aluminijuma i ona ga čini lakšim i pokretljivijim u odnosu na slična rešenja. Reč je o Mini Tower kućištu u koje prema specifikacijama može da se montiraju sve vrste microATX i ATX ploča. Mi smo naše ASUS i Gigabyte matične ploče monitrali za svega desetak minuta što je sasvim OK vreme obzirom da je nosač matičnih ploča osimišljen tako da se na njega ploče ušrafljuju.

Sa druge strane, ležišta za čvrste diskove i optiku imaju poluge za fiksiranje drajvova, ali uz ostavljenu mogućnost da ukoliko korisnik poželi može uređaje da fiksira i šrafovima. Prostora za ventilatore ima dovoljno, a ono što nas je posebno obradovalo je mogućnost da isti budu inicirani sa prednje strane, tj. na unutrašnjem delu prednjeg panela i to u cilju boljeg hlađenja čvrstih diskova i SSD-ova.

Chieftec  XT-01B-400S8 kućište (kao što smo već napomenuli) isporučuje sa solidnim napajanjem snage 400W (GPA-400S8) koje se u radu pokazalo kao veoma tiho i pouzdano, zbog čega je sa ovim kućištem moguće kreirati i veoma tihe desktop računare pogodne za kancelarijske primene i okruženja u kojima je mir i tišina od presudnog značaja za kvalitetno obavljanje poslova. Nama lično se XT-01B-400S8 kućište veoma dopalo što zbog prostranosti i lakog održavanja što zbog izuzetno povoljne cene po kojoj se nudi. Ako zaista tražite dobro, a povoljno kućište sa napajanje XT-01B-400S8 ozbiljno uzmite u razmatranje – prijatno ćete biti iznenađeni!

 

Cena (sa PDV-om): 6.799,00 dinara

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela