Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Beoplay P2 – mali zvučnik za dobru „svirku“

Mali, kompaktni i ultra portabilni zvučnici već nekoliko godina su pravi hit u svetu. Mogu se naći u različitim bojama i oblicima i nekako su postali sastavni deo svakog dobrog druženja i vrelih letnjih dana koji su pred nama. Kompanija B&O jedan je od vodećih proizvođača ove vrste zvučnika i ime iza koga stoje ozbiljna i veoma kvalitetna rešenja koja su dobitnici brojnih nagrada, kako za dizajn, tako i za vrhunski kvalitet zvuka. Iz aktuelne ponude ovog proizvođača trenutno se izdvaja moblini zvučnik oznake P2 koji je pozicioniran kao najpovoljnije rešenje u Beoplay familiji. Ipak, bez obzira što je cenovno najpristupačniji ovaj portabilni mobilni zvučnik ima odlike profesionalnih rešenja i proizvodi kristalno čist i jasan zvuk.

 

Beoplay P2_1

 

B&O je Beoplay P2 zvučnik osmislio kao rešenje idealno za druženje u prirodi, na plaži, planini i sa društvom koje voli kvalitetan i moćan zvuk. Lako se može zakačiti za bilo koji deo garderobe jer teži svega 275 grama, a velika prednost je i što je napravljen od posebnih materijala (polimer aluminijum, koža, guma…) te je lagan za održavanje i otporan na većinu spoljnih uticaja. Ovaj zvučnik dizajnirao je poznati dizajner Cecilie Manz koji je u nekoliko navrata do sada imao tesnu saradnju sa kompanijom B&O na razvoju zvučnika i slušalica. Reč je o dizajneru posebnog stila koji (u ovom slučaju) spaja moderan dizajn sa visokim performansama i kvalitetnim materijalima.

 

U cilju dobijanja što kvalitetnijeg zvuka P2 zvučnik koristi skup više manjih zvučnika (2x15W klase D, plus tviteri – 2x50W) sa bas sistemom u centru. Zvučnici su vrlo kvalitetni, kao i sam bas, što u praksi donosi zvuk iznad proseka za ovu klasu zvučnika. Za povezivanje sa mobilnim uređajima i računarima kod P2 zvučnika je zadužena Bluetooth konekcija. Povezivanje se obavlja u nekoliko koraka, ali se sve manje-više munjevito završava. Kada se P2 jednom poveže sa izvorom zvuka trajno pamti uređaj sa kojim je bio u interakciji, tako da nema potrebe za ponovnim povezivanjem – sve se automatski odvija.

 

Ovaj zvučnik ima integrisan i omidirekcioni mikrofon tako da može da posluži i za Skype i Viber pozive, kao i manje grupne pozive. Mikrofon odlično radi posao i uspešno neutrališe sve spoljne zvukove prilikom komunikacije tako da sagovornicu dobijaju čist i kristalno jasan zvuk bez obzira gde se nalazili. Mikrofon se inače preko prateće aplikacije (dostupne za sve mobilne i desktop platforme) lako može setovati prema potrebama korisnika i okruženja i to je još jedno veliko plus ovog malenog zvučnika.

 

Posebnost P2 mobilnog zvučnika ogleda se i u tome što dolazi sa veoma izdašnom baterijom. Ista donosi radnu autonomiju od 10 časova, a puni se za menje od 2 sata. Poseduje i sistem ultra brzog punjenja gde za samo 15 minuta korisnik dobija radnu autonomiju od nekoliko sati. U odnosu na slična rešenja P2 zvučnik se puni preko USB-C tip konektora preko koga može da ostvari i direktnu konekciju sa nosačima zvuka, ali se u tom slučaju gubi na mobilnosti, što nije bila ideja proizvođača.

 

Kvalitet zvuka koji donosi P2 zvučnik je za svaku pohvalu. Svi tonovi po audio testovima su verno reprodukovani, dok je bas prijatan za uši i lepo izbalansiran. Izobličenja zvukova i distorzija nema ni u tragovima, što dodatno potvrđuje da je Beoplay familija zvučnika nešto zaista posebno i jedinstveno. Iznad svega, P2 zvučnik donosi i tehnologiju sa kojom može da se poveže sa još nekoliko P2 zvučnika u nizu čime se dobija na dodatnoj punoći zvuka i kvalitetu. realno gledano ovaj mali zvučnik opasno dobro „svira“ gde god da se nađe. Uz sve što nudi i cena mu je za klasu kojoj pripada više nego korektna zbog čega zasluže apsolutno sve preporuke!

 

Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara

 

Kontakt: iStyle

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela