Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Beoplay H4 – više od vrhunskih slušalica!

Iz kompanije B&O stižu nove vrhunske slušalice – Beoplay H4. Iste donose spoj moćnog zvuka, besprekorne izrade i modernog dizajna. Osmišljene su za svakodnevnu upotrebu, i za mlađu i za malo stariju populaciju, koja voli dobar zvuk i maksimalnu slobodu u pokretu. Sa njima muzika u pokretu dobija novu dimenziju, a sloboda pokreta dolazi do maksimalnog izražaja…

 

Beoplay H4_1

 

Vizuelno posmatrano ovo su jedne veoma lepo dizajnirane bežične slušalice sa aluminijumskim rajfom (preko koga se nalazi kožni dodatak/uložak) i zvučnim školjkama presvučenim kožom. Teže nekih 235 grama, mada na prvi pogled (zbog svoje glomaznosti) stiče se utisak kao da imaju preko 500 grama. Same školjke su ogromne, šta više prevelike, ali to ima za cilj da slušaoca izoluje od spoljnih zvukova i u tome H4 slušalice maksimalno uspevaju. Dostupne su u dve boje (Sand Grey i Charcoal Grey), a dizajnirao ih je poznati svetski dizajner Jakob Wagner koji već duži niz godina razvija kreativna rešenja za B&O. H4 slušalice dolaze sa punjivom litijum jonskom baterijom koja donosi do 19 radnih časova slušanja muzike i što je još važnije po pražnjenju izuzetno brzo se puni, pa je već nakon 2 sata i 30 minuta spremna za novi ciklus.

 

Kako je reč o bežičnim slušalicama tako je B&O iste opremio sa Bluetooth adapterom poslednje generacije koji se odlično razume sa svim mobilnim i desktop platformama i koji realno ima veoma stabilnu konekciju. U praksi povezivanje je veoma brzo posebno sa iOS i macOS uređajima, mada i sa Android telefonima i tabletima i PC mašinama sve ide brzo i glatko. Sve kontrole na slušalicama su izvedene na desnoj školjci i jednostavne su za korišćenje, ali ono što zna malo da zasmeta u periodu privikavanja jeste što su kontrole smeštene veoma blizu jedna do druge pa se često dešava da umesto da se pojača zvuk isti se smanji ili da se u brzini greškom klikne na prekid konekcije. Ovo zna da traje neko vreme (i do par nedelja), ali nakon toga sve „šljaka“ savršeno.

 

H4 slušalice na ušima leže odlično i to je pored kvalitetnog zvuka koji daju njihova najveća prednost. Zanimljivo je da ove slušalice tako lepo izoluju ušne školjke da je uticaj spoljnih zvukova minoran, odnosno svi zvukovi koje iste proizvode jasno se šire unutar ušnih duplji bez mešanja sa spoljnim zvukovima. Kvalitet zvuka je (moglo se pročitati između redova) odličan i u rangu je kvaliteta zvuka koji daju H6 i H7 slušalice, a koje se vode kao premium rešenja. Svi tonovi su veoma, veoma dobro reprodukovi i to potvrđuju gotovo svi poznati audio testovi. Distorzije i izobličenja zvukova nema ni u tragovima, dok je bas prijatan i ne umara uši. Upravo zbog toga H4 slušalice su dobre ne samo za svakodnevnu upotrebu, već i za ozbiljan rad na editovanju audio fajlova i radu sa multimedijom.

 

Ako se izuzme prilično visoka cena po kojoj se H4 slušalice prodaju ne samo u Srbiji, već i u celom svetu onda se bez mnogo razmišljanja može zaključiti kako su ovo jedne veoma lepo izbalansirane slušalice koje se mogu koristiti kako za svakodnevno slušanje muzike, tako i za jedan ozbiljniji rad na obradi zvuka. Gotovo savršeno leže na ušnim školjkma, lako se održavaju i imaju prijatan bas koji ne „para“ uši, već podiže nivo adrenalina u krvi. Ko realno ima potrebu za kvalitetnim i odlično rešenim slušalicama više klase sa H4 modelom kompanije B&O sigurno neće pogrešiti. Kvalitetan i čist zvuk sa ovim slušalicama je zagarantovan!

 

Cena (sa PDV-om): 37.000,00 dinara

Kontakt: iStyle

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela