Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MX819ST – projektor za profi prezentacije!

BenQ nastavlja da širi svoju lepezu edu/poslovnih projektora novim rešenjima ultra kratkog dometa koja su bazirana na unapređenoj DLP tehnologiji. Projektor oznake MX819ST relativno je novi model ovog tipa koji spaja kompaktnost sa visokim radnim karakteristikama, ali i pouzdanost sa slikom besprekornog kvaliteta…

 

BenQ MX819ST_1

 

BenQ MX819ST je moderno dizajniran projektor kratkog dometa baziran na DLP čipu/tehnologiji poslednje generacije. Napravljen je od vrhunske plastike, svedenog je oblika, kompaktan je i lagan je (2.6kg), tako da ukoliko je potrebno lako se može preneti sa jedne na drugu lokaciju. Energetski spada u najefikasnije projektore u klasi i što je jako zanimljivo može da projektuje sliku dijagonale od 30″ do 300″‎. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1024×768 piksela, dok je dinamički kontrast koji nudi 13000:1. Sjajna stvar je što MX819ST sliku na platno ili zid može da projektuje sa distance od svega 0.96 m i da pri tome slika ostaje kristalno čista i jasna sa odličnom vidljivošću po uglovima.

 

Kao projektor neke srednje klase MX819ST se odlikuje solidnim mogućnostima za povezivanje, veoma dobrom lampom i visokim stepenom iskorišćenja energetskog resursa. Izvor signala mogu da mu bude kako PC i Mac računari, tako i USB drajvovi, eksterni diskovi i mobilni uređaji. Jednostavnije rečeno ovaj projektor je poprilično svestran za svoju edu i biznis narav. Odličan OSD koji ga prati, takođe mu je veliko plus, ali i činjenica da je u radu veoma tih. Sam OSD je poprilično jednostavno rešen i inteligentno je koncipiran – korisniku su sve opcije na dohvat ruke, dok je grafički interfejs veoma intuitivan i sa sjajno izvedenim mogućnostima. Skrivenih opcija nema, a update istog se radi bukvalno iz jednog klika.

 

Kao prvi DLP brend koji je inkorporirao Philips-ovu ImageCare tehnologiju u svom sistemu lampe projektora, BenQ je sa svojim projektorima poslednjih generacija napravio sledeći iskorak u razvoju sopstvene SmartEco tehnologije za inteligentno iskorišćavanje energije pokazujući konkurenciji šta DLP tehnologija može da učini po pitanju uštede energije u učionici/poslovnom okruženju 21. veka. Proizveden sa potpuno novim pronalaskom, MX819ST projektor bez kompromisa spaja osvetljenje, odličan kvalitet slike i optimizovani životni vek trajanja lampe posredstvom inovativnih SmartEco karakteristika.

 

Tu je i Eco Blank režim rada koji omogućava nastavnicima da zatamne projekcioni ekran kada pažnju učenika žele da vrate na sebe – ili jednostavno kada se projektor ne koristi. Nakon aktiviranja, ova posebna osobina automatski smanjuje jačinu sijalice, smanjujući električnu potrošnju i za 70%. Režim rada „nijedan izvor nije detektovan“ se automatski prebacuje u režim rada Eco Blank nakon što je projektor uključen više od tri minuta bez izvora za prikazivanje, eliminišući time nepotreban gubitak energije i produžavajući vek trajanja lampe projektora.

 

BenQ MX819ST je između ostalog napravljen i sa najnovijom DLP tehnologijom za podršku 3D funkcijama omogućavajući školama da svojim učenicima pruže produdubljeno iskustvo učenja sa jednostavnom pripremom 3D naočara i 3D sadržaja iz blu-ray plejera. Upravo zbog ove dodatne mogućnosti ovaj projektor spada među veoma atraktivne edu/poslovne projektore i veoma često je izbor prvog reda – bar za prave poznavaoce njegovih mogućnosti.

 

Kvalitet slike koji daje MX819ST projektor je za svaku pohvalu. Svi pigmenti su maksimalo verno reprodukovani po relevantnim testovima, a detaljnost je iznad proseka za ovu kategoriju rešenja. Prirodnost boja, kao i njihova postojanost definitivno su jedinstveni, dok je jasnoća slike i na platnu i na zidu briljantna. Upravo zbog toga sve prezentacije projektovane sa MX819ST projektorom imaju posebnu snagu i lepotu i jasno su vidljive sa bilo koje distance u učionici i amfiteatru. Ovaj projektor ujedno veoma lepo reprodukuje i video sadržaje različitog tipa, čak i one sa HD oznakom.

 

Sa ovim projektorom BenQ je još jednom pokazao i dokazao da je apsolutno neprikosnoveni proizvođač edu/poslovnih projektora na planeti i da tehnološki iz godine u godinu kupcima nudi sve bolja i moćnija rešenja. U biti MX819ST je zapravo svestrani projektor kratkog dometa sa kojim prezentacije izgledaju savršeno i maksimalno pregledno. Lako se montira i još lakše održava, a njegov odlično odrađeni OSD daje korisniku na zavidnoj fleksibilnosti. Cena mu je takođe cool, kao i činjenica da je energetski jedan od najefikasnijih projektora u svojoj klasi.

 

Cena (sa PDV-om): 86.799,00 dinara

 

Kontakt: List

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela