Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MX532 – odličan poslovni projektor!

Tradicionalno rešeni biznis projektori već više od jednu deceniju nemaju nikakvu upotrebnu vrednost – njih su nasledili poslovni modeli bazirani na DLP čipovima koji pored toga što donose značajno bolji kvalitet slike, imaju i ozbiljno manju potrošnju energije. Kompanija BenQ važi za jednog od najvećih proizvođača biznis projektora baziranih na DLP čipovima i iz godine u godinu tržištu nudi sve zanimljivija i zanimljivija rešenja. Jedno takvo rešenje, predstavljano relativno skoro nosi oznaku MX532 i objedinjuje kompaktan dizajn, visoke radne performanse i nisku radnu cenu. Šta još ovaj projector čini drugačijim od ostatka ponude…

 

BenQ MX532_1

 

BenQ je ovaj projektor osmislio sa namerom da malim i srednjim kancelarijskim okruženjima ponudi nešto novo u domenu kvaliteta slike i portabilnosti. Ako se malo bolje pogledaju specifikacije jasno se može zaključiti da je ovo ultra mobilni projektor jer teži svega 2.38 kg i napravljen je od laganih materijala koji se lako održavaju. Baziran je na DLP projekcionom sistemu i setu sjajnih tehnoloških inovacija koje kvalitet projekcija podižu na daleko viši nivo u odnosu na konkurentska rešenja. Sam projektor operiše radnom rezolucijom od 1024 x 768‎ piksela i ima osvetljenje od 3300 ANSI Lumen‎a. Dinamički kontrast mu je 15000:1‎, dok je nativni znatno manji. Projektor je opremljen sa svim potrebnim izlazima, proizvodi minimalnu buku u radu i što je jako važno spada među najmanje potrošače energije u svojoj klasi.

 

Kao i većinu BenQ-ovih projektora tako i ovaj model krase sjajne tehnološke inovacije sa kojima svaki slajd i svaka projektovana slika ili multimedija imaju posebnu draž. Tako, eksluzivna BenQ-ova inovacija, SmartEco tehnologija (koja se nalazi i u ovom projektoru) usavršava DLP-ove mogućnosti uštede energije, istovremeno isporučujući beskompromisni osvetljaj, izvrstan kvalitet slike, optimizovan vek trajanja lampe sa smanjenim korišćenjem lampe i ukupne troškove posedovanja. SmartEco tehnologija omogućava korporacijama da smanje potrošnju struje na lampi i održavaju troškove pomoću dinamične karakteristike uštede energije, dok isporučuju ultra živahna iskustva gledanja u svakoj prezentaciji.

Eco Blank režim se automatski koristiti kada je projektor uključen više od tri minuta bez izvora prikazivanja. Ovaj režim eliminiše nepotrebnu potrošnju energije i produžava vek trajanja lampe projektora, štedeći do 70% snage lampe i zatamnjujući ekran tako da se publika kompletno fokusira na izlagača tj. prezentera i samu prezentaciju. Da bi sve bilo iznad proseka, tu su i brojne tehnologije za poboljšanje kvaliteta slike, ali i inovacije koje omogućavaju jako dug životni vek projektora, tj. ugrađene elektronike.

 

Uz sve rečeno nije teško zaključiti da je kvalitet slike koji donosi ovaj projektor više nego odličan. Sve boje u spektru su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu klasu rešenja. Visok kvalitet slike potvrđuju apsolutno svi testovi uključujući i najnovije testove kolorita, kao i Altona testovi koji se prvenstveno koriste za testiranje printera/MF uređaja, ali daju i vrlo verodostojnu sliku kod prikaza slika na monitoru i velikom platnu. Zanimljivo je da ovaj projektor u svojoj klasi spada među top 10 projektora koji su se po kvalitetu slike najviše približili pravim izvornim testovima. To ga apsolutno dodatno preporučuje.

 

U osnovi MX532 je odličan biznis projektor koji za male novce donosi sjajne radne karakteristike, malu potrošnju energije i visok stepen mobilnosti. Ovaj projektor ima sve što je potrebno jednom malo i srednjem poslovnom okruženju da se predstavi tržištu, ali i dobro zabavi u slobodno vreme jer ovaj model sasvim korektno reprodukuje i pokretne slike. Svako poslovno okruženje koje je u potrazi za dobrim i pouzdanim DLP poslovnim projektorom MX532 projektor treba da uzme u razmatranje jer sa njim dobija mnogo benefita i zavidnu uštedu.

 

Cena (sa PDV-om): oko 58.000,00 dinara

Kontakt: List

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela