Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MX532 – ekonomičan poslovni projektor

BenQ nastavlja da predstavlja novitete u svetu poslovnih projektora, čineći ovo tržište zanimljivijim i dinamičnijim. Tako, relativno sveže lansirani MX532 projektor menja svet projekcije slike u nekoliko pravaca, među kojima je svakako najvažniji onaj vezan za sam kvalitet slike, tj. reprodukciju boja i detaljnost. Takođe, ovaj projektor spada među visoko energetski efikasne projektore sa dugim životnim vekom lampe i tehnologijama koje znatno unapređuju sam kvalitet slike. Dizajniran je za ozbiljne kancelarije i za sva okruženja gde je blistavo i kristalno jasno potrebno projektovati prezentacije. Pogledajmo koji su to još njegovi aduti.

 

BenQ MX532

 

BenQ je ovaj projektor osmislio sa namerom da malim i srednjim kancelarijskim okruženjima ponudi nešto novo u domenu kvaliteta slike i portabilnosti. Ako se malo bolje pogledaju specifikacije jasno se može zaključiti da je ovo ultra mobilni projektor jer teži svega 2.38 kg i napravljen je od laganih materijala koji se lako održavaju. Baziran je na DLP projekcionom sistemu i setu sjajnih tehnoloških inovacija koje kvalitet projekcija podižu na daleko viši nivo u odnosu na konkurentska rešenja. Sam projektor operiše radnom rezolucijom od 1024 x 768‎ piksela i ima osvetljenje od 3300 ANSI Lumen‎a. Dinamički kontrast mu je 15000:1‎, dok je nativni znatno manji. Projektor je opremljen sa svim potrebnim izlazima, proizvodi minimalnu buku u radu i što je jako važno spada među najmanje potrošače energije u svojoj klasi.

 

Kao i većinu BenQ-ovih projektora tako i ovaj model krase sjajne tehnološke inovacije sa kojima svaki slajd i svaka projektovana slika ili multimedija imaju posebnu draž. Tako, eksluzivna BenQ-ova inovacija, SmartEco tehnologija (koja se nalazi i u ovom projektoru) usavršava DLP-ove mogućnosti uštede energije, istovremeno isporučujući beskompromisni osvetljaj, izvrstan kvalitet slike, optimizovan vek trajanja lampe sa smanjenim korišćenjem lampe i ukupne troškove posedovanja. SmartEco tehnologija omogućava korporacijama da smanje potrošnju struje na lampi i održavaju troškove pomoću dinamične karakteristike uštede energije, dok isporučuju ultra živahna iskustva gledanja u svakoj prezentaciji.

 

Eco Blank režim se automatski koristiti kada je projektor uključen više od tri minuta bez izvora prikazivanja. Ovaj režim eliminiše nepotrebnu potrošnju energije i produžava vek trajanja lampe projektora, štedeći do 70% snage lampe i zatamnjujući ekran tako da se publika kompletno fokusira na izlagača tj. prezentera i samu prezentaciju. Da bi sve bilo iznad proseka, tu su i brojne tehnologije za poboljšanje kvaliteta slike, ali i inovacije koje omogućavaju jako dug životni vek projektora, tj. ugrađene elektronike.

 

Uz sve rečeno nije teško zaključiti da je kvalitet slike koji donosi ovaj projektor više nego odličan. Sve boje u spektru su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu klasu rešenja. Visok kvalitet slike potvrđuju apsolutno svi testovi uključujući i najnovije testove kolorita, kao i Altona testovi koji se prvenstveno koriste za testiranje printera/MF uređaja, ali daju i vrlo verodostojnu sliku kod prikaza slika na monitoru i velikom platnu. Zanimljivo je da ovaj projektor u svojoj klasi spada među top 10 projektora koji su se po kvalitetu slike najviše približili pravim izvornim testovima. To ga apsolutno dodatno preporučuje.

 

Sa MX532 projektorom BenQ se jasno profilisao na tržištu poslovnih projektora kao brend koji dizajnira veoma moćna rešenja, sposobna da odgovore na sve zahteve i potrebe klijenata. Ovaj model pored toga što donosi kristalno jasnu i čistu sliku, spada i među full Eco prijateljski najstrojene projektore. OSD mu je odlično rešen i obiluje zaista sjajnim funkcijama, dok je set naprednih podešavanja impresivan za jedno ovako kompaktno rešenje. U biti, MX532 projektor bez većih muka može da zadovolji i potrebe nekih ozbiljnijih poslovnih okruženja, dok je za male i srednje kancelarije jednostavno parvo rešenje. Uz sve i cena mu je više nego korektna, pa ako imate office i treba vam dobar drugar za prezentacije, evo rešenja…

 

Cena (sa PDV-om): 57.999,00 dinara

 

Kontakt: List

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela