Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MX528 – projektor koji prezentacije čini savršenim!

Danas gotovo da ne postoji kancelarija, poslovni prostor i učionica bez projektora. Oni su nezamenjivi za prezentovanje najrazličitijih materijala/sadržaja, interaktivno učenje i upravljanje grafičkim objektima. Primena biznis projektora zaista je široka o čemu ponajviše govori i povećanja potražnja za njima. Kompanija BenQ jedan je od najvećih lidera na ovom polju i ime koje u svom portfoliu ima najrazličitija rešenja poslovnih projektora. Jedan od najinteresantnijih modela iz aktuelne ponude ovog proizvođača nosi oznaku MX528 – kompaktni biznis projektor odličnih radnih karakteristika. Pogledajmo šta ga čini specifičnim u svojoj klasi…

 

benq-mx528_2

 

MX528 je fizički gledano tipičan BenQ projektor – svedene linije, dobra izrada i kompaktnost ostavljaju utisak jednog lepo izbalansiranog proizvoda. Laka montaža se podrazumeva, a ako zatreba ovaj projektor se brzo i jednostavno može preneti sa jedne lokacije na drugu jer teži svega 1.9 kilograma. Njegovu osnovu čini DLP prezentacioni sistem koji u kombinaciji sa ostatkom hardvera čini da slika na platnu i zidu izgleda bogato, postojano i oštro. Maksimalna radna rezolucija kojom operiše MX528 je 1024×768 piksela, kontrast je setovan na 13000:1 (dinamički), dok je osvetljenje podešeno na 3300AL (ANSI LUMENA). Uglovi vidljivosti su odlični za jedan projektor ovog tipa, kao i dijagonala slike koju može da postigne (36”~300”), međutim ono što može malo da zasmeta je odnos stranica koji je 4:3. Istina, ovaj odnos stranica ima većina prezentacionih projektora, ali u skladu sa nekim novim trendovima došlo je vreme da i prezentacioni projektori pređu na 16:9 odnosn stranica – lepše je, tu nema šta, a i znatno preglednije.

Tehnološki gledano MX528 donosi standardan BenQ-ov paket, ali i par sjajnih inovacija koje u značajnoj meri mogu da poboljšaju korisničko iskustvo. Na prvom mestu tu je SmartEco tehnologija koja BenQ-ove DLP projektore diže na viši nivo i daje im dodatnu vrednost. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu i do 70% energije, koju inače potroše lampe u projektoru, ali i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – bez kompromisa u kvalitetu prezentacije. Način rada SmartEco tehnologije inteligentno smanjuje snagu napajanja lampe koristeći samo onoliko svetla koliko je potrebno kako bi omogućio prikaz najboljeg kontrasta i svetla. Druga važna inovacija koju donosi ovaj projektor je LampSave. Ova tehnologija osmišljena je da dinamično prilagodi snagu napajanja lampe analizirajući osvetljenje sadržaja koji se prikazuje, čime se životni vek lampe može produžiti i do 50%. Zahvaljujući ovoj tehnologiji učestalost zamene lampe smanjuje se do 50% čime se znatno smanjuju i troškovi. Tu su još i tehnološke inovacije za dobijanje kristalno čiste slike, kao i tehnologije koje utiču na dobijanje što prirodnijih boja.

Očekivano MX528 je na svim testovima kvaliteta slike/prezentacija pokazao da je vrstan kancelarijski projektor. Konkretno, ovaj projektor stvara najintezivnije i najrealistične boje u svojoj klasi, što implicira dobijanjem živahnih, oštrih i lepih prezentacija. Testovi su pokazali da je ovo jedan od retkih poslovnih projektora koji je najvernije uspeo da reprodukuje tonove ljudske kože, kao i da najrealističnije predstavi/projektuje grafičke i 3D objekte. Kvalitet slike je bez sumnje jedno od najjačih oružja MX528 projektora.

U svojoj klasi MX528 je jedan od deset trenutno najkompletnijih poslovnih projektora na tržištu. Odlična slika, laka montaža i dug životni vek lampe glavne su prednosti ovog modela. Takođe, njegov OSD je grafički gotovo savršeno odrađen, što se isto može reći i za izradu. Na kraju i cena mu je više nego prihvatljiva a to je za krajnje kupce sa ovih prostora fundamentalno važno. Topla preporuka u svakom smislu!

Cena (sa PDV-om): 60.099,00 dinara

Kontakt: List

 

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela