Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Benq MW843UST – projektor za kancelariju i učenje

Short-throw projektori predstavljaju revoluciju u svetu prezentacionih i edu projektora i već nekoliko godina su daleko traženija rešenja od klasičnih projektora koji na ovom polju gube trku sa njima u više kategorija. Ka prvo short-throw projektori zbog kratke distance projekcije donose kvalitetniju i čistiju sliku, kao drugo znatno su manji potrošači energije od klasičnih rešenja i ono treće i najvažnije je slika koja je konstantna jer mogućnost da je neko zakloni je sveden na nulu. U nastavku ovog teksta predstavićemo vam nedavno lanisrani MW843UST short-throw projektor kompanije Benq koji za malo novca nudi mnogo toga.

Benq MW843UST projektor

 

MW843UST short-throw projektor je definitivno jedan od najlepših na tržištu i što je posebno zanimljivo spada među najmanje potroašače energije u svojoj klasi. Primera radi u odnosu na slična rešenja štedi i do 50% energije, pa i više ako se fino optimizuje njegov eco mod. Vizuelno je daleko lepši od bilo kog drugog projektora ovakvog tipa, a i napravljen je od kvalitetnih materijala što posmatraču u oku ostavlja utisak moćne naprave. Njegovo srce čini DLP projekcioni sistem koji u kombinaciji sa nativnom rezolucijom od 1280×800 piksela donosi mnoštvo naprednih mogućnosti u radu. Kontrast mu je podešen na fantastičnih 13.000:1, dok su uglovi vidljivosti gotovo savršeni. Od naprednih funkcija poseduje mogućnost detaljnog optimizovanja prikaza slike (dubinu i jačinu boja), kao i brojna tehnološka rešenja za dobijanje svetlije i oštrije slike.

Kao što smo napomenuli kvalitet slike koji nudi MW843UST short-throw projektor je više nego reprezentativan. Sve boje su maksimalno verno reprodukovane dok je detaljnost iznad proseka za ovu kategoriju proizvoda. Ovo nisu samo puke reči već činjenice koje su pokazali svi vodeći svetski kolor testovi, ukljućujući i zahtevne Altona testove. Upravo zbog toga MW843UST short-throw projektor se pored pojektovanja prezentacija i edukativnog sadržaja može koristiti i za projektovanje video materijala različitog tipa, uključujući i HD filmove, ali i multimediju naprednog tipa. Proizvođač u prvi plan ističe i to kako ovaj monitor podržava napredne 3D funkcije koje će u najskorijoj budućnosti biti ključni faktor za jednu vrhunsku edu prezentciju (studenti će na primer moći mnogo realnije na predavanjima iz anatomije da vide ljudsko telo…).

Veoma važna stvar kod ovog projektora (pored vrhunskog kvaliteta slike) se krije i u njegovom OSD-ju. Proizvođač je mnogo energije uložio kako bi isti učinio što jednostavnijim i lakšim za upotrebu – prezenter sada može više snage da uloži na detaljnu razradu prezentacije tj. priču o istoj dok tehnički deo potpuno može da prepusti MW843UST short-throw projektoru. Pohvalan potez proizvođača je i to što se prokektor veoma brzo nakon završetka prezentacije sam gasi, ali i u tome da se automatski prilagođava okruženju u kom se nalazi (svetlo, oštrina boja, pokreti prezentera…). Za kraj ostaje još da kažemo kako se MW843UST short-throw projektor za svega dvadesetak minuta montira na bilo koji zid i kako može da funkcioniše i bez radne table, odnosno da sliku projektuje samo na zid.

To bi u kratkim crtama bio MW843UST short-throw projektor. Iz teksta nije teško zaključiti da su njegove najveće prednosti vrhunski kvalitet slike i lakoća korišćenja, što su prezenterima dve ključne stvari u radu. Takođe, mali je potrošač energije i može (ako zatreba) brzo da se postavi na bilo koju zidnu platformu. Na sve to treba dodati da se očekuje da ga na tržišti pratiti i više nego korektna cena (za 30% niža u poređenju sa konvencionalnim rešenjima) što je pun pogotak za Benq!

 

© 2016 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela