Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MU706 – poslovni projektor

BenQ MU706
Nastavljamo sa predstavljanjem BenQ-ovih proizvoda i u tekućoj 2018 godini, a ovaj mesec svakako će obeležiti novi poslovni projektor ove kompanije koji nosi oznaku – MU706. Reč je o kompaktnom projektoru, malih dimenzija i male težine koji je kreiran za mala i srednja radna okruženja. Napravljen je od veoma kvalitetnih materijala (plastika, aluminijum, guma, silikon…) i spada među ultra mobilne projektore u klasi. MU706 je između ostalog i mali potrošač energije, lako se održava i jednostavno konfiguriše. Tehnološki je takođe superioran, a prema rečima lokalnog distributera na domaćem tržištu će ga pratiti i veoma korektna cena…
Kao i većina BenQ-ovih poslovnih projektora tako se i MU706 bazira na DLP čipu, u ovom slučaju poslednje generacije. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1920×1200 dpi, dok se jačina osvetljaja kreće u okvirima od 4000 ANSI Lumena. Kontrast je podešen na 20000:1 (FOFO), dok je odnos stranica 16:10. Projektor poseduje i zvučnik snage 2W, kao i veoma lepo rešen OSD preko koga je moguće fino definisati sva setovanja projektora. Ista su korisniku na dohvat ruke i zahvaljujući tome veoma je jednostavno upravljati ovim projektorom.
Uobičajeni projektori visoke svetline stvaraju mnogo buke. Za razliku od njih, MU706 proizvodi samo 31 dB zvuka, čak i pri punoj snazi/upotrebi. Tih i briljantno snažan, omogućiće da svaka prezentacija koja se projektuje preko njega zaokupi punu pažnju publike bez ometanja. Svaki detalj projektora MU706 optimizovan je za poslovne korisnike. Tasteri za načine rada EcoBlank i QCast na projektoru i daljinskom upravljaču omogućavaju jednostavno zaustavljanje prezentacije zatamnjivanjem platna odnosno brzo pokretanje bežičnog 1920 p prenosa. Nova kontrolna ploča donosi kontrolu nad svim aspektima projektora direktno pod prstima. Jednostavan QCast Wi-Fi dodatak funkcioniše na principu „uključi i radi“, a dizajniran je da se nesmetano spoji na skriveni priključak, zadržavajući minimalistički dizajn projektora.
Visoki odnos kontrasta osigurava da se sav tekst, sve slike grafikoni ili video-zapisi sa ovog projektora projektuju kristalno čisto i sa poboljšanom oštrinom, posebno kad je u pitanju prikaz brojčanih podataka. Ovo omogućava prezentatorima jasan pogled na ono što prezentuju, a publici fokusiranje na prikazani sadržaj. Podešavanje nagiba po dve ose – novi MU706 ima dve nožice za podešavanje visine koje omogućavaju savršeno prilagođavanje projektora platnu. Dvostruko više efikasne u odnosu na jednu, dve prilagodljive nožice nude jednostavan način za postavljanje projektora na sto i započinjanje poslovnog sastanka.
2D trapezoidna (Keystone) korekcija MU706 projektora nudi dodatnu fleksibilnost ispravljanjem trapezoidnog efekta kroz vertikalna i horizontalna podešavanja do +/- 30°. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, projektor se može postaviti van središnjeg položaja, a predavač može da stoji ispred platna, a da ne smeta prikazu slike. Projektor se takođe može postaviti na bilo koje mesto na stolu oblika slova U, bez pomeranja stola ili postavljanja stalka u sredinu. Corner Fit je praktičan i fleksibilan način za savršeno poravnanje slike ispravljanjem svakog ugla pojedinačno i to je velika prednost MU706 projektora koju suštinski donose svi novi modeli iz ove klase.
MHL veza je još jedna posebnost ovog projektora – Uz pomoć MHL veze moguće je trenutno predstaviti svoje poslovne predloge i podeliti svoje ideje sa Android uređaja. Mali ekran je u tom slučaju lako pretvoriti u veliki prikazivanjem dokumenata, fotografija, video-zapisa i svih drugih sadržaja sa pametnog uređaja na projekciono platno. Kada je spojen na projektor, pametni uređaj će se istovremeno i puniti, osiguravajući da se ne ostane bez napajanja dok teče prezentacija.
Pored toga što je bio prvi proizvođač DLP projektora koji je uključio Philipsovu tehnologiju ImageCare u svoje lampe, BenQ je sada napravio dodatni iskorak i razvio vlastitu tehnologiju SmartEco kako bi usavršio štednju energije DLP projektora u učionicama 21. veka. Opremljen ovom inovacijom, MU706 kroz inovativne osobine donosi i svetlinu bez kompromisa, vrhunski kvalitet slike i optimizovani vek lampe. Način rada Eco Blank koji je implementiran u ovaj projketor omogućava predavačima da zatamne projekciju kada žele da pažnja publike bude usmerena prema njima – ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktivirana, ova funkcija smanjuje snagu lampe, smanjujući ukupan utrošak energije do 70%. Projektor se automatski prebacuje u način rada Eco Blank ukoliko je uključen tri minuta bez ulaznog video-signala. Tako se štedi energija i produžava vek trajanja lampe. Način rada SmartEco Mode koji se takođe nalazi u okviru tehnoloških inovacija MU706 projektora, inteligentno prilagođava snagu lampe i koristi samo onoliko svetla koliko je potrebno da ostvari najveću moguću uštedu energije i omogući vrhunski kontrast i svetlinu.
Kvalitet slike koji na platno projektuje MU706 projektor je veličanstven. U poređenju sa većinom sličnih rešenja MU706 projektor donosi do 30% bolju reprodukciju boja i znatno bolju detaljnost. U prevodu to znači da je slika koju projektuje kristalno jasna i zasićena bojama, dok su detalji vidljivi i lepo oblikovani. Svi testovi pokazuju superiornost ovog projektora u pogledu projekcije slike i daju mu veoma visok skor, čak i kada je upitanju prikaz multimedije koja generalno nije prevashodna namena ovog projektora. Sve u svemu projekcija prezentacija sa MU706 projektorom je posebno iskustvo koje retko koji poslovni projektor ovog tipa može da ponudi u ovom trenutku.
Kada se podvuče crta na sve viđeno nije teško zaključiti da je MU706 jedan veoma ozbiljan projektor spreman da u svakom trenutku odgovori na različite izazove i pokaže svu svoju snagu na polju kvaliteta slike i detaljnosti. U ovom momentu on je jedan od najboljih biznis projektora u klasi i svakako najkompaktnije rešenje. Mobilnost mu je jača strana, kao i činjenica da se lako montira i lako održava. Prema informacijama lokalnog distributera cena koja se očekuje da ga prati na domaćem tržištu biće korektna i u skladu sa mogućnostima koje donosi. Svakako zanimljiv i veoma moćan poslovni projektor – to bi bio zaključak.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: List
© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela