Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ MS506 – povoljan, a odličan biznis projektor!

Projektori dizajnirani za projektovanje prezentacija godinama su veoma popularni, pre svega zahvaljujući odličnim radnim karakteristikama, kompaktnom dizajnu i maloj težini. Kompanija BenQ, apsolutni je lider na ovom polju i ime iza koga stoje najbolja moguća rešenja bazirana na DLP tehnologiji. Model MS506 koji je već neko vreme na tržištu krasi kompaktnost, mobilnost i funkcionalnost, ali i mogućnost projektovanja ne samo prezentacija, već i pokretnog sadržaja. U osnovi ovo je jednostavno dizajniran projektor pogodan za manja i srednja radna okruženja, kao i za učenioce i manje edu radionice gde maksimalno 20-30 osoba treba da vidi jasnu i kristalno čistu sliku, odnosno detaljno ima uvid u prezentaciju koja se projektuje.

 

BenQ MS506 projektor

 

Kao i većina poslovnih projektora kompanije BenQ, tako se i model MS506 bazira na DLP projekcionoj tehnologiji, u ovom slučaju poslednje generacije. Isti operiše rezolucijom od 800×600 dpi, raspolaže osvetljnjem od 32000 ANSI lumensa i ima kontrast od 13000:1. Sve ovo je i više nego dovoljno da se na platnu ili zidu projektuje slika vrlo kvalitetne reprodukcije boja i dobre detaljnosti, međutim ono što MS506 čini drugačijim je skup zaista impresivnih tehnologija, koje ne samo da utiču na poboljšanje kvaliteta reprodukcije boja i detaljnost, već donose i značajnu uštedu energije, ali i ultra brzo podešavanje slike i prilagođavanje iste projekcionom okruženju. BenQ MS506 se od sličnih rešenja u klasi razlikuje i po brzoj montaži, kao i po tome što poseduje jednostavan, ali veoma funkcionalan korisnički interfejs u kome će se snaći apsolutno svako – tu mislimo i na apsolutne početnike.

 

Kada smo već pomenuli napredne tehnologije sa kojima je opremljen MS506 projektor posebnu pažnju moramo da skrenemo na SmartEco tehnologiju sa kojom svaka projekcija energetski biva maksimalno optimizovana, a to u prevodu znači da projektor troši samo onoliko energije koliko mu je zaista potrebno da se dobija kristalno jasna i čista slika. Ova inovacija omogućava školama i kompanijama uštedu čak i do 70% energije, koju inače potroše lampe u projektoru, ali i niže troškove održavanja uz funkcije dinamične štednje energije – naravno bez kompromisa u kvalitetu prezentacija. Troškovi zamene lampe projektora su najveći troškovi koji mogu da se stvore tokom životnog veka projektora. LampSave je još jedna tehnologija koja se našla u ovom projektoru, a koja je zadužena za dinamično podešavanje snage lampe pomoću nivoa osvetljaja sadržaja za značajno produžavanje veka trajanja lampe – čak i za 50%! Učestalost zamene lampe sa ovom tehnologijom je takođe smanjena za 50%.

 

Od ostalih tehnoloških unapređenja MS506 projektor krasi i prisustvo Eco Blank načina rada. Eco Blank omogućava nastavnicima i predavačima da isključe projekciju kada žele da pažnju učenika/posmatrača preusmere na sebe ili kada se projektor ne koristi. Kada je aktiviran, ovaj način rada automatski prigušuje lampu, smanjujući ukupnu potrošnju energije do 70%. Ceo sistam funkcioniše tako što ako je projektor uključen i ne prima ulazni signal, nakon tri minuta automatski će se uključiti Eco Blank način rada – elegantno i pametno rešenje. Inače, kada već govorimo o štednji zanimljiv je podatak da MS506 projektor u stanju mirovanja troši manje od 0.5W energije, što je za ranije modele projektora bio pravi izazov.

 

Kvalitet slike jedno je od glavnih oružja ovog projektora. Sve prezentacije izgledaju dobro, što uopšte nije sporno nijednog trenutka jer sama garancija kvaliteta slike je poslednja generacija DLP tehnologije. Reprodukcija boja iz podržanog spektra je na visokom nivou, kao i detaljnost i sama oštrina slike, bilo da se projekcija odvija na nekom kvalitetnom platnu ili belom zidu. Proizvođač jasno ističe kako je na ovom polju uložio mnogo novca i energije da od MS506 projektora izvuče maksimum što su potvrdile i brojne nagrade koje su došle veoma brzo nakon predstavljanja projektora.

 

BenQ je sa MS506 projektorom još jednom pokazao i dokazao ko je samouvereni gospodar na tržištu poslovnih projektora. Sve na ovom modelu diše kao celina i sve radi fluidno i dobro. Kvalitet slike je zaista fantastičan, bilo da je reč o projektovanju prezentacija ili pokretnih slika. Istina, MS506 nema neke ultra napredne funkcije kao skupa rešenje, ali posao za koji je namenjen odrađuje besprekorno. Cenovno gledano veoma korektno je pozicioniran i to mu daje dodatnu prednost na veoma dinamičnom tržištu poslovnih projektora.

 

Cena (sa PDV-om): 42.399,00 dinara

 

Kontakt: List

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela