Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ GL955A – odličan kućni monitor male dijagonale!

Kompanija BenQ lansirala je nov monitor male dijagonale čija je oznaka GL955A. Reč je o vrhunskom monitoru kompaktnih dimenzija koji ne samo da donosi vrhunski kvalitet slike, već je opremljen i veoma korisnim tehnološkim inovacijama. Pogledajmo koliko je GL955A monitor zaista poseban u svojoj klasi…

 

BenQ GL955A_2

 

GL955A je BenQ dizanirao sa namerom da kancelarijama i manjim kućnim okruženjima ponudi jedan vrhunski monitor male dijagonale (18.5 inča) koji će po svim karakteristikama moći da stane rame uz rame sa svojom velikom braćom, posebno kada je reč o kvalitetu slike i samoj reprodukciji boja. Njegovo srce čini TN panel poslednje generacije, kome je prirodni kontrast podešen na 600:1, dok je dinamički nešto viši i iznosi 12M:1. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1366×768‎ piksela, što sa odzivom tečnih krstala od 5 ms čini GL955A pravim malim kancelarijskim/kućnim monitorom dobrih performansi. I zaista ovaj mali monitor ide korak dalje u odnosu na svoju braću i to ponajviše zahvaljujući odličnim tehnološkim rešenjima koja ga krase, kao i činjenicom da je po pitanju konektivnosti solidno rešen. Sa druge strane ovaj monitor ima skromnije uglove vidljivosti, a očekivno odnos stranica mu je 16:9, što je suštinski i dalje standard pogotovo za monitore manjih dijagonala kao što je GL955A.

Kao i mnogi monitori iz portfolia ovog proizvođača tako je i GL955A opremljen sa nekoliko odličnih tehnoloških inovacija, a jedna od njih je i Senseye Human Vision. Pomoću šest vlasničkih tehnika kalibrisanja, Senseye 3 tehnologija pruža samo najbolji kvalitet gledanja u svakom od svojih šest unapred podešenih režima – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB i eko – gde je eko režim specijalno dizajniran za uštedu energije i novca. Ovaj BenQ-ov monitor dolazi i sa VA LED pozadinskim osvetljenjem koje nudi značajne prednosti nad CCFL tehnologijom koju koriste stariji LED monitori. Te prednosti obuhvataju ne samo performanse kao što je viši kontrastni odnos, uklonjeno curenje svetla i treperenje, već i faktore okruženja, kao što su proizvodni proces i odbacivanje/odlaganje koje proizvode manje zagađenje.

Obzirom u kojoj klasi se nalazi GL955A isti daje odličan kvalitet slike. Po svim ključnim testovima boje na ovom monitoru su maksimalno verno reprodukovane, dok je detaljnost izuzetna, čak nadprosečna, što jeste njegova velika prednost u svojoj klasi. Filmovi, multimedija i grafika odlično izgledaju na displeju ovog mališana, ali i igrice imaju živahnost i snagu kakvu nudi još jako mali broj rešenja u cenovnom rangu monitora o kome govorimo. GL955A može da se pohvali i vernim prikazom grafike i 3D objekata, kao i kompleksnim fotografijama i video sadržajem visoke definicije. Suma sumarum, kvalitet slike koji pruža GL955A u klasi monitora do 19 inča jeste za svaku pohvalu i respekt.

U slučaju ovog lepotana zaključak je manje-više veoma jasan – GL955A je dobro izbalansiran i lepo optimizovan monitor manje dijagonale koji kvalitetom slike i dobrim tehnološkim inovacijama donosi osećaj monitora iz više klase. Idealno je rešenje za manje kancelarije, manje sobe ili prosto okruženja gde je mali monitor jedino fleksibilno rešenje. Velika prednost mu je i njegov vizuelno dobro rešen OSD, kao i krajnje korektna cena po kojoj se nudi na tržištu. Kome zaista treba mali, a dobar monitor GL955A u ovom momentu jeste jedno od boljih rešenja!

Cena (sa PDV-om): 9.299,00 dinara

Kontakt: List

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela