Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ GL2460 – monitor kristalno jasne slike

U proteklih nekoliko godina BenQ je napravio ogroman prodor na tržištu monitora, pre svega zahvaljujući svojim sjajnim gejming ZOWIE modelima, ali i odličnim višenamenskim monitorima koji su koncipirani tako da mogu da zadovolje i poslovne i kućne zahteve, a na njima je moguće igrati i omiljene naslove, kao i uživati u multimediji visoke definicije. Relativno sveže lansirani GL2460 monitor tipičan je BenQ-ov predstavnik pomenute višenamnske klase i displej koji nudi mnogo za malo uloženog novca…

 

BenQ GL2460_1

 

Konstrukcijski i vizuelno GL2460 je tipičan pripadnik svoje (već proslavljene i nadaleko popularne) GL klase monitora – jednostavan dizajn, odlična izrada, lepo rešeno postolje i vrhunski finiš jasno stavljaju do znanja da je reč o monitoru više klase. Završnica je glossy tipa i to baš stoji fino ovom monitoru, ali to sa druge strane znači da se oko održavanja „ima“ posla – ipak uz dobru mikrofiber krpicu i malo nekog blagog sredstva za održavanje sve može da se reši. Postolje je okruglog tipa i stabilno je na svim vrstama podloga, dok su kontrole za upravljanjem OSD-jem na monitoru izvedene/postavljene sa desne strane i korisniku su odmah na dohvat ruke – jednostavno i praktično. Svedenost (naravno) dominira, kao i minimalnizan na koji smo već navikli od ovog proizvođača.

 

Kao i kod ostalih BenQ GL monitora, tako i u slučaju GL2460 monitora osnovu istog čini TN panel poslednje generacije, kao i napredno LED pozadinsko osvetljnje koje u velikoj meri doprinosi dobroj detaljnosti slike i vrhunskoj reprodukciji boja. Maksimalna radna rezolucija ovog monitora je 1920×1080 dpi, dok je odziv tečnih kristala 2ms (GTG). Monitor ima standarne uglove vidljivosti (170/160‎) za TN matricu na kojoj je baziran, odličan nativni kontrast (1000:1) i još bolji dinamički kontrast (12M:1) koji garantuju sliku čistu kao suza. Za ovaj monitor je inače specifično da nudi dobre mogućnosti za povezivanje (D-sub, DVI-D‎), ali i da poseduje sjajan skup tehnoloških unapređenja koja ga čine dodatno atraktivnim.

 

Uz BenQ-ovu tehnologiju Senseye Human Vision (poslednje generacije) reprodukcija boja na GL2460 monitoru dobija na pravom smislu. Pomoću šest vlasničkih tehnika kalibrisanja, Senseye 3 tehnologija pruža samo najbolji kvalitet gledanja u svakom od svojih šest unapred podešenih režima – standardni, film, igrice, fotografije, sRGB i eko – gde je eko režim specijalno dizajniran za uštedu energije i (naravno) novca. Da sve bude jasnije – energetski štedljiv LED TN panel na ovom monitoru pruža veću uštedu energije od 14,3% i uz pomoć eko režima moguće je uštedeti i do 39,3% energije. Kvalitet slike koju donosi GL2460 monitor je impresivan u svim dimenzijama – sve boje u spektru su maksimalno verno reprodukovane, a detaljnost je izuzetna. Slika je kristalno jasna i čista o čemu najbolje govori prikaz kompleksnih 3D grafičkih elemenata koji se vide kao na Retina ekranu novih MacBook Pro mašina – impresivno, zar ne?!

 

Pored sjajne hardverske konstrukcije i odličnog kvaliteta slike GL2460 monitor se u svojoj klasi izdvaja i po tome što ima sjajno rešen OSD. Isti je jednostavno koncipiran i maksimalno je pregledan, tako da i korisnici sa manje iskustva veoma lako mogu da se snađu u njemu. Dodatnu lakoću u korišenju OSD-ja na ovom monitoru daje i činjenica da su sve mogućnosti i opcije vlasniku izvedene bukvalno „na dlanu“. Skrivenih opcija nema, a nadogradnja OSD-ja novim verzijama svedena je na jedan klik.

 

BenQ je sa GL2460 monitorom još jednom pokazao da je vrhunski proizvođač monitora u svim kategorijama. Ovaj višefunkcijski monitor odlično radi posao i sposoban je da odgovori na sve zahteve, uključujući i vrhunski prikaz full HD video sadržaja i video igrica. Njegov ekran donosi živahne i prirodne boje, kao i visok nivo detaljnosti, kakav se viđa samo kod 4K ekrana i displeja sa IPS matricom. Pored svega što nudi velika prednost mu je i ekstra povoljna cena zbog koje veoma lako pobediti konkurenciju u svojoj klasi.

 

Cena (sa PDV-om): 15.199,00 dinara

 

Kontakt: List

 

 

 

© 2017 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela