Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » BenQ EW277HDR – vrhunski multimedijalni monitor!

Kompanija BenQ (složićete se sa nama) ima najraznovrsniju ponudu monitora poređeno sa ostalim proizvođačima. Od rešenja za kućne i kancelarijske potrebe, preko gejming i multimedijalnih monitora pa sve do mešovitih rešenja, BenQ se trudi da ponudi monitore impresivnog kvaliteta i sjajnih radnih karakteristika. Mi gotovo redovno pišemo o monitorima ove kompanije, a sada je došao na red jedan model koji je pravi multimedijalni gorostas – EW277HDR. Ovaj 27-inčni HDR monitor u svako kućno okruženje donosi veoma detaljnu i kristalno čistu sliku, koja je prava hrana za sva čula. Još lepše rečeno – ovo je ultimativni multimedijalni monitor uz koga će uživati sve generacije.

 

BenQ EW277HDR

 

Jednostavno, a moderno dizajniran, EW277HDR je monitor koji već na prvi pogled ostavlja utisak surovog profesionalca. Oštre ivice, sveden dizajn, moćan panel i perfektno rešeno postolje jasno govore zašto ovaj monitor ide korak dalje u poređenju sa sličnim rešenjima u klasi. Njegovo srce čini VA panel poslednje generacije čija je maksimalna rezolucija 1920×1080 piksela, dok je odziv tečnih kristala 12ms, odnosno 4ms (GtG), što ga čini idealnim za sve namene, a posebno za rad sa multimedijom za šta je i kroz ostatak tehničkih specifikacija jasno definisan. Odnos stranica kod ovog monitora je 16:9, uglovi vidljivosti 178/178, a osvežavanje 60Hz. BenQ EW277HDR vidi spektar od 16.7 miliona boja i što je veoma pohvalno ima nativni kontrast od 3000:1. Dinamički je 20000000:1, ali to je nekako i očekivano obično da kod ovakvih tipova monitora DCR je drastično veći poređeno sa nativnim kontrastom.

 

BenQ EW277HDR je monitor koji raspolaže sa naprednim LED pozadinskim osvetljenjem, ima izvedena dva zvučnika ukupne izlazne snage od 4W (2x2W) i poseduje sjajne mogućnosti za povezivanje sa izvorima signala (HDMI (v2.0), D-sub…), ali i odlično rešen OSD preko koga je moguće upravljati svim funkcijama monitora. Pomenuti OSD je grafički odlično odrađen i koncipiran je tako da korisniku većina ključnih/bitnih opcija bude na dohvat ruke. Proizvođač je na oficijalnom sajtu najvio konstantan rad na unapređenu OSD-jeva za sve svoje monitore uključujući i EW277HDR, tako da se očekuju stalno unapređenje OSD-ja ovog monitora i po pitanju funkcionalnosti i kada je reč o grafičkom okruženju. Ljubiteljima vrhunske multimedije to je od veoma velikog značaja jer poboljšanja vezana za sam kvalitet slike mogu biti poprilično velika. Takođe, poboljšanje intuitivnosti dodatno korisnike vezuje za monitor.

 

Nijedan BenQ-ov monitor više klase ne može da prođe bez značajnih tehnoloških unapređenja pa tako i EW277HDR. Pomenuti proizvođač je ovaj monitor opremio sa većinom svojih prestižnih novotarija, uključujući i Flicker-free tehnologiju, koja sprečava treperenja slike, i na taj način štiti oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo. EW277HDR monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 70% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 15 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tj. u tkz. Eco monitore. Realno gledano BenQ je sva svoja tehnološka rešenja za čuvanje zdravlja očiju smestio u ovaj monitor čime je dodatno stavio do znanja kako mu je briga o zdravlju potrošača na prvom mestu.

 

Kako je opremljen VA panelom tako je očekivano da testovi pokazuju maksimalnu korektnost u reprodukciji svih tonova, kao i izuzetnu detaljnost. Uniformnost panela je na visokom nivou. Prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa. Sve to dodatno govori kako EW277HDR monitor može da se koristi za različite namene – od gledanja filmova i multimedije u HD rezolucijama, do obrade grafike i 3D objekata. Čak, može biti i cool rešenje za igranje nekih manje zahtivnih igrica iako ga proizvođač ne preporučuje za taj vid zabave. Suma sumarum EW277HDR je monitor zasićenih i prirodnih boja, kao i besprekorne detaljnosti. Prava multimedijalna mašina.

 

U poređenju sa sličnim rešenjima BenQ EW277HDR je monitor koji nudi mnogo više na svim poljima, od kvaliteta slike koju donosi, do tehnoloških rešenja sa kojima je opremljen. Kao što smo već rekli on je pravi multimedijalni gorostas spreman da sliku visoke definicije veoma, veoma verno reprodukuje i da joj lepotu i živost kakva se retko viđa na sličnim monitorima iz ovog cenovnog ranga. Ko ima potrebu da uživa u kvalitetnoj slici punoj detalja i savršeno verno reprodukovanih boja ovo je monitor koji obavezno mora da proba i oseti sve čari koje isti donosi. Svakako naša preporuka!

 

Cena (sa PDV-om): 31.099,00 dinara

 

Kontakt: List

 

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela