Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » Apple TV 4K – aplikacije su budućnost televizije!

Digitalna televizija više nije samo plod mašte, ona je realnost, ona je opipljiva za većinu korisnika i što je najvažnije dostupna je većini konzumenata. Revoluciju digitalne televizije kakvu poznajemo sada započela je kompanija Apple i to sa lansiranjem Apple TV boksa – male multimedijalne kockice koja televizoru daje mnogo višu dimenziju korišćenja. Tajna se krije u aplikacijama i svemu što one mogu da urade tj. ponude vlasniku Apple TV boksa. U svom poslednjem izdanju Apple TV je dobio neke nove zanimljive mogućnosti uključujući i striming 4K i HDR multimedijalnog sadržaja. Apple TV postao je Apple TV 4K!

 

Apple TV 4K_2

 

Sa dimenzijama od 35x98x98 mm i težinom od 425 grama Apple TV 4K predstavlja najmanji multimedijalni boks koji se može pazariti na tržištu. Baziran je na posebnoj tvOS platformi koja u osnovi zavisi od iTunes prodavnice i App Store-a. Sa Apple TV 4K boksom lako se mogu rentirati ili kupovati fimovi i multimedija u najvišim mogućim rezolucijama, s tim da se pravo uživanje postiže kada se ovaj uređaj upari sa nekim zaista vrhunskim 4K televizorom poslednje generacije. Srce Apple TV 4K uređaja čini A10X Fusion 64-bitni procesor koji sa lakoćom procesuira i najkompleksniju multimediju i video sadržaj. Tu je i skladišni prostor od 32GB, odnosno 64GB sa rentiranje i čuvanje sadržaja, kao i vrhunska elektronika koja se brine da sve teče brzo i fluidno.

 

Preko Apple TV 4K boksa moguće je gledati televiziju, filmove, igrati igrice, slušati muziku, gledati fotografije, surfovati internetom i generalno uživati u najrazličitijoj multimediji. Moguće je lako praćenje sportskih događaja, serija, šou programa… U biti Apple TV 4K je prava mala kockica puna zabave i kvalitetnog sadržaja. Poređeno sa sličnim rešenjima ovaj uređaj donosi ne samo mnogo više servisa u korist korisnika, već i daleko bolju organizaciju zahvaljujući tvOS platformi. Prava poslastica koju nudi Apple TV 4K jesu igrice visoke definicije koje na dobrom 4K televizoru izgledaju impresivno pa korisnik/igrač ima ustisak kao da se igra za nekom ozbiljnom konzolom. Za tu namenu specijalno je moguće upariti dva Siri Remote-a (jedan se mora kupiti odvojeno), a sve u cilju dobre zabave u paru.

 

Sa Apple TV 4K uređajem svet zabave nikada nije bio lepši i primamljiviji. Ova mala multimedijalna kockica zaista je iz korena promenila svet televizije i svega onoga što se danas može nazvati kućnom multimedijom. Vrhunski tvOS, bogatstvo sadržaja koje nudi iTunes prodavnica, kao i lako upravljnje sadržajima dovoljna su preporuka sama od sebe. Istina, ono što je problem, bar kada je Srbija upitanju jeste nepostojanje iTunes sadržaja i App Store-a od kojih ovaj uređaj suštinski zavisi. Upravo zbog toga Apple TV 4K će za sada ostati rezervisan za one korisnike sa ovih prostora koji iz njega znaju da izvuku maksimum i uživaju u blagodetima 4K slike. Savršena televizija je stigla sa Apple TV 4K uređajem.

 

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

 

Kontakt: iStyle

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela