Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC predstavlja treću generaciju AGON gejming serije monitora na Gamescom sajmu u Kelnu

Specijalista za monitore AOC predstaviće najnoviji dodatak premium gejming monitorima AGON linije na predstojećem Gamescom sajmu koji se održava u Kelnu u Nemačkoj. Nova AGON 3 serija monitora s uglađenim, futurističkim i nagrađenim dizajnom, debitovaće s dva nova zakrivljena modela –  27 inčnim QHD modelom AG273QCX s FreeSync 2 HDR i PC-VESA DisplayHDR 400 podrškom, MPRT vremenom odziva od 1 ms, stopom osvežavanja od 144 Hz i 27 inčnim AG273QCG modelom s G-SYNC podrškom, GtG vremenom odziva od 1 ms i 165 Hz stopom osvežavanja. Novinari će imati priliku prvi put da se sretnu s ovim modelima u dvorani Business area, Hall 2.2, na štandu B069/A060.

 

AG273_BKL_1

 

Nova, redizajnirana AGON 3 gejming serija

AOC-ova AGON linija uveliko je cenjena od strane profesionalnih gamera i esports igrača u mnogim takmičenjima još od njenog početka 2016. godine s 144 Hz FreeSync i G-Sync monitorima poput AG271QX i AG271QG, ili s monitorima od 240 Hz stopom osveženja poput AG251FZ i AG251FG. Danas, AOC-ova AGON 3 Serija ima potpuno novi dizajn: radijus zakrivljenosti od 1800 mm i ultra tanki okvir omogućuju potpuno uranjanje u sadržaj i uvlače gejmere u svet video igara. Novi AGON modeli dolaze s jednostavnim mehanizmom koji jednim klikom omogućuje brzu montažu i nosivom ručkom ugrađenom na postolju monitora.  Redizajnirano postolje u obliku slova V,  zauzima manje radnog prostora i omogućuje ergonomske postavke visine i zakretanja monitora, a prilagodljiv prsten s RGB svetlom (AGON Game Lights te redizajnirani AGON Game Pad-o za on-the-fly pristup raznim karakteristikama i ugrađeni stalak za slušalice na obe strane monitora pružaju još bolju fleksibilnost novih modela i upotpunjuju novi dizajn AGON 3 Serije. Zahvaljujući svom vrhunskom dizajnu, AG273QCG model je zasluženo osvojio nagradu Red Dot Design Award 2018.

Poboljšane tehničke karakteristike za još bolji gejming

AOC-ov novi AG273QCG i AG273QCX monitori ne samo da donose nova vizualna osveženja, već i nove display tehnologije, inovacije i potrebna poboljšanja koja su gejmeri čekali.

Što se tehničkih karakteristika tiče, 27-inčni Freesync™2 HDR model AG273QCX opremljen je zakrivljenim VA panelom u QHD (2560×1440) rezoluciji, sa stopom osvežavanja od 144 Hz, GtG vremenom odziva od 4 ms GtG što je jednako MPRT vremenu odziva od 1 ms  i širokom lestvicom boja od 90 posto DCI-P3 pokrivenosti. Podržavajući PC-VESA DisplayHDR 400 standard, AG273QCX nudi 400 cd/m² maksimalnog osvetljenja i visoko dinamični doseg sadržaja za realističan gejming. Zahvaljujući AMD Radeon Freesync™2 HDR tehnologiji, sadržaj slike može biti mapiran direktno u monitorovu lestvicu boja i raspon osvetljenja kako bi se zadržala HDR kvalitet slike, izbegavajući neefikasno mapiranje tonova i čuvajući nisku latenciju.

AG273QCG je opremljen sa zakrivljenim 27-inčnim TN panelom u QHD (2560×1440) rezoluciji, još višom stopom osvežavanja od 165 Hz, GtG vremenom odziva od 1 ms, osvetljenjem od 400 cd/m² i NVIDIA G-SYNC podrškom.

AOC takođe nudi mnoga poboljšanja do kojih su dosada gejmeri dolazili samo putem dodatnih softvera, poput AOC Dial Point-a koji postavlja pokazatelj ciljanja tako da gejmeri uvek mogu imati označeno središnje mesto akcije – čak i u FPS igrama gde se svesno izbegavaju ili proširuju i na taj način mogu precizno ciljati gde god je to potrebno. Gejmeri takođe mogu postaviti Frame Per Second brojač  na jednoj od četiri ivice bez potrebe za GPU softverom ili dodatnim komandama. Zahvaljujući AOC Game Color, korisnici mogu povećati ili smanjiti zasićenje slike zavisno o njihovim željama za bolji sivi level i detalje slike bez potrebe za senčanjem ili poboljšanjem postavka vibracije u GPU softveru.  To se može vrlo lako promeniti s redizajniranim QuickSwitch kontrolorom. Oba monitora dolaze sa zaštitom za oči i nizom karakteristika koje poboljšavaju udobnost korišćenja monitora, poput Flicker-Free tehnologije i Low Blue Light načina rada.

AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) bitće dostupan u Evropi od novembra ove godine, a AOC AGON AG273QCX (Freesync2 HDR) od decembra 2018.

Novinari mogu naći predstavnike AOC-a za razgovore i intervjue u dvorani Business area u Hall 2.2, na štandu B069 A060 i među prvima isprobati nove monitore iz AG3 Serije. Posetioci mogu isprobati sve AGON modele u dvorani Entertainment area u dvorani 10.1 na štandu E041. Svaki dan AOC će pripremiti raznoliki program za gamescom posetioce, uključujući pojavljivanje CS:GO igrača iz G2 ESPORTS tima, koje sponzorira AOC Gaming.

© 2018 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela