Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AOC lansira dva nova monitora s vrhunskim dizajnom koji potpisuje prestižan Studio F. A. Porsche

Dizajn Studio F. A. Porsche sinonim je za sofisticirani, prefinjeni dizajn proizvoda širom sveta. Stručnjak za monitore AOC sa zadovoljstvom najavljuje dva nova monitora dizajnirana od strane svetski poznate dizajnerske agencije Studio F. A. Porsche: Red Dot Design nagrađivani U32U1 vrhunski poslovni monitor od 31,5 inča (80 cm) s 4K rezolucijom i VESA DisplayHDR600 te Q27T1, QHD monitor veličine 27 inča (68,6 cm) namenjenog kućnim korisnicima.

 

aoc_porsche_u32u1_pr_file

 

AOC U32U1 – nagrađivani dizajn za profesionalnu upotrebu

Prvi pogled na U32U1 model otkriva izuzetan dizajn nagrađen prestižnom Red Dot Design nagradom, a čiji je potpis jednog od najpoznatijih dizajnerskih studija, Studio F. A. Porsche.

S promenom percepcije rada i privatnog života, korisnici sve više dovode u pitanje strogu podelu proizvoda usmerenih na profesionalnu i ličnu upotrebu. Dizajn U32U1 modela to i odražava. Upravo taj model ciljano je dizajniran za korisnike s visokim estetskim zahtevima i oslanja se na trendove u klasičnom dizajnu nameštaja. Postolje u obliku cevastog tronošca stvara vizuelnu lakoću i omogućuje mu da se ističe u bilo kojem okruženju i kontekstu korišćenja.

Monitor se ističe i drugim vrhunskim dizajnerskim karakteristikama: četiri strane skoro bez okvira, tanak i nagibni monitor nalazi se na sjajnom metalnom tronošcu, koji je podesiv po visini do 120 mm. Aluminijska zadnja ploča sa zaobljenim uglovima, u kojoj se nalaze kablovi, stvara fin kontrast tamno sivom zadnjem pokrovu. Prava funkcionalna novost je ta da ova ploča ostaje u istom položaju kada se monitor zakrene u portretni položaj (pivot funkcija) tako da kablovi ostaju na istom mestu. Za povećanu fleksibilnost, monitor dolazi i s VESA stalkom za montažu na spoljne stalke ili zidne nosače.

Odlične performanse za profesionalne zahteve

Ekstra veliki IPS ekran od 31,5 inča (80 cm) dolazi sa sjajnom 4K / UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela). Zahvaljujući usklađenosti s VESA Display HDR600 i HDR 10 standardima, monitor omogućuje 10-bitnu dubinu boje koja rezultira u prikazu čak 1,07 milijardi boja. Slike sjaje impresivnim kontrastom, a boje se kreću od luminiscentne bele do najdublje crne. Ekran pokriva 90 posto DCI-P3 prostora boja, što ga čini idealnim izborom za video i fotografske profesionalce i entuzijaste, kao i za dizajnere.

Dobro povezan s USB-C

Osim uobičajenih HDMI 1.4 i DisplayPort 1.2 ulaza, ovaj monitor ima i HDMI 2.0 kao i USB-C priključak i USB 3.1. USB-C veza osigurava DisplayPort alternativni način rada za prenos čak i video signala visoke rezolucije s prenosnog računara ili drugog računara. USB napajanje može istovremeno puniti bateriju prenosnog računara do 65 W, a USB 3.1 osigurava brzi prenos podataka.

AOC 27T1 – Vizionarska asimetrija

Asimetrično postolje Q27T1 modela nastavlja dizajnersku baštinu svojih prethodnika. Ne samo da impresionira svojim prepoznatljivim dizajnom nego i iznenađuje načinom na koji logički sledi raspodelu sile unutar monitora kako bi se savršeno uravnotežila težina monitora. Ovaj dizajn naglašava sofisticiranu konstrukciju za držanje monitora na mestu, slično modernoj skulpturi. Trostrani ekran bez okvira skriva plastični okvir s leve i desne strane kako bi ga učinio istinski bez okvira. Donji okvir je ukrašen sjajnim sjajem, dok matirana zakrivljena pozadina naglašavau čist dizajn monitora. Čist izgled postolja je propraćen i na poleđini, gde su I / O portovi skriveni poklopcem, sa samo malim otvorom za odlazne kablove, čime se doprinosi ukupnom elegantnom izgledu Q27T1 modela.

Jednako uverljive unutrašnje vrednosti

27-inčni AOC Q27T1 ima IPS panel koji osigurava izuzetno iskustvo gledanja zahvaljujući Quad HD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela. IPS tehnologija takođe pruža široke uglove gledanja i odličnu reprodukciju boja. Q27T1, prvi model u AOC-ovoj novoj liniji monitora T1, nudi široku paletu boja, pokrivajući 90 posto NTSC prostora boja. Njegova dva HDMI-ja i jedan DisplayPort ulaz znače da se monitor može povezati s raznim uređajima, uključujući desktop računare, prenosne računare, Blu-ray uređaje i gejming konzole.

Savršena kombinacija vrhunske tehnologije i izvanrednog dizajna je to što čini naše nove monitore razvijenim u saradnji sa Studiom F. A. Porsche nešto zaista posebno“, rekao Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja za Europu. Nakon velikog uspeha naših prvih zajednički proizvedenih monitora pre dve godine, oduševljen sam što sada možemo predstaviti još dva modela koja se ističu svojim izuzetnim dizajnom.“

U AOC-u pronašli smo savršenog partnera koji ne samo da deli već i poboljšava našu težnju za sofisticiranim i prfinjenim dizajnom. Uzajamno razumevanje kvaliteta i izrade omogućuje nam stvaranje vrhunskih proizvoda koji zadovoljavaju najviše tehničke i estetske standarde “, rekao je Christian Schwamkrug, direktor dizajna u Studio F. A. Porsche.

AOC-ov Q27T1 biće dostupan u julu 2019. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od  36.389,00 din, dok će U32U1 model biti dostupan nešto kasnije u 2019. godini.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela