Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AMD Radeon RX 6600 XT GPU uskoro u prodaji

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu da pruži vrhunsko iskustvo igranja pri 1080p sa visokim brojem sličica u sekundi, živopisnim prikazom i munjevitim odzivom.

amd radeon rx 6600 xt

Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT izgrađena je na revolucionarnoj AMD RDNA 2 arhitekturi, jedinoj gaming arhitekturi koja se proteže od desktop i prenosnih računara, preko konzola nove generacije, do mobilnih uređaja i automobilskih informativno-zabavnih sistema. Nudeći 32 MB AMD Infinity Cache visokih performansi, 8 GB GDDR6 memorije velike brzine, AMD Smart Access memoriju i druge napredne funkcije, grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT izrađena je za sve veće zahteve modernih igara. Podržava i novo vrhunsko rešenje za prostorni upscaling otvorenog koda AMD FidelityFX Super Resolution, koje je dizajnirano za povećanje broja sličica u sekundi i pružanje visokokvalitetnog igračkog iskustva visoke rezolucije.

AMD Radeon RX 6600 XT grafička kartica nudi do 15 posto veće performanse u proseku s maksimalnim postavkama za odabrane AAA naslove u odnosu na konkurenciju. Takođe pruža u proseku 125 FPS-a u širokom spektru modernih AAA naslova, pomerajući granice mainstream igara omogućavajući neverovatne performanse u 1080p sa velikom brzinom osvežavanja i vizuelnu vernost koja oduzima dah.

„1080p je dugo bila najpopularnija rezolucija za PC igre, a 2020. godine više od dve trećine isporučenih monitora za igre bilo je u ovoj rezoluciji“, rekao je Scott Herkelman, potpredsednik korporacije i generalni direktor, Graphics Business Unit-a u AMD-u. “Međutim, najpopularnije starije generacije 1080p grafičkih kartice mogu se boriti čak i do 60 FPS u modernim igrama. Radeon RX 6600 XT podiže lestvicu za 1080p igre. Posebno je dizajniran za pružanje vrhunskog 1080p igračkog iskustva za sve igrače, nudeći snažne performanse i napredne funkcije za oživljavanje prekrasnih, složenih i hiperrealističnih svetova.”

Epske performanse pri 1080p i neverovatna živopisnost

Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT dizajnirana je da pruži optimalnu kombinaciju performansi i vizuelne vernosti za vrhunsko iskustvo igranja. Nudi do 2,5 puta brže performanse u odabranim naslovima u odnosu na popularnu konkurentsku ponudu starije generacije, što ga čini idealnom nadogradnjom za igrače koji žele najbolje moguće 1080p igračke performanse za uživanje u današnjim najzahtjevnijim igrama. Ključne karakteristike i mogućnosti podrazumevaju:

  • AMD FidelityFX – Sada podržan od 50 naslova, AMD FidelityFX je set alata otvorenog koda za efekte vizuelnog poboljšanja za programere igara dostupan na AMD GPUOpen. Nudeći široku podršku na više od 100 AMD procesora i grafičkih procesora, kao i na konkurentnim grafičkim procesorima, nova tehnologija prostornog upscalinga – AMD FidelityFX Super Resolution pruža u proseku 2,4 puta veće performanse u načinu rada „Performance“, pri 4K, u odabranim naslovima u odnosu na izvornu rezoluciju.
  • AMD pametna pristupna memorija – otključava veće performanse prilikom uparivanja grafike AMD Radeon RX 6000 serije sa AMD Ryzen 5000, ili odabranim desktop procesorima serije Ryzen 3000 i matičnih ploča serije AMD 500. Omogućuje AMD Ryzen procesorima pristup celokupnoj AMD Radeon RX 6600 XT brzoj 8 GB GDDR6 grafičkoj memoriji, te se može postići povećanje performansi u proseku do 11 posto u odabranim naslovima.
  • AMD Infinity Cache – 32 MB keš memorije integrisane u GPU, smanjuje latenciju i potrošnju energije kako bi se omogućile veće performanse igara od tradicionalnih arhitektonskih dizajna.
  • DirectX 12 Ultimate Support – Omogućava igrama da pruže zadivljujuće efekte sa DirectX Raytracing (DXR) u realnom vremenu, Variable Rate Shading i drugim naprednim funkcijama, koje igre podižu na novi nivo realizma.
  • AMD Radeon Anti-Lag – Pomaže u smanjenju vremena odziva ulaz-na-ekran, čineći igre osetljivijima i nudeći konkurentnu prednost u igranju.
  • AMD Radeon Boost – sa podrškom za Variable Rate Shading može da pruži do 48 posto povećanje performansi u Warframe 7 tokom scenarija brzog igranja dinamičkim smanjenjem rezolucije slike ili promenom stope senčenja za različite regije kadra, povećavajući fps i fluidnost, te podiže odziv, gotovo bez perceptivnog uticaja na kvalitet slike.

Specifikacije, cene i dostupnost

Model Compute Units GDDR6 GPU klok (MHz) Boost klok (MHz) Memorijski interfejs Infinity Cache TBP cena (USD SEP)
AMD Radeon RX 6600 XT 32 8 GB 2359 Do 2589 128 bit 32 MB Počevši od 160 W $ 379

 

 

Očekuje se da će grafičke kartice AMD Radeon RX 6600 XT biti dostupne kod partnera, uključujući ASRock, ASUS, BIOSTAR, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX i Yeston u globalnim retail prodavnicama od 11. 08. 2021. godine, sa preporučenom cenom od 379 USD.

© 2021 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela