Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Hardware » AGON by AOC lansira veliki 32-inčni gejming monitor

AGON by AOC, jedan od vodećih svetskih brendova gejming monitora i IT dodataka najavljuje novi model iz AGON 5 serije gaming monitora –  AGON AG325QZN/EU. Reč je o monitoru od 31,5 inča (80 cm) s Fast VA panelom koji može raditi pri odličnoj brzini osvežavanja od 240 Hz. S impresivnom razmerom kontrasta od 3000:1, dubokom crnom, bogatim bojama i DisplayHDR 400 sertifikatom, AG325QZN/EU pruža zapanjujuće vizuelne prikaze, a njegovo vreme odziva do 1 ms GtG i 0,5 ms MPRT dokazuje da je napravljen za takmičarske naslove. Zahvaljujući svojoj impozantnoj veličini, AG325QZN/EU odgovara svim gejming potrebama, od velikih profesionalnih gejming stanica do gejminga na kauču ili namenskih simulatora.

 

agon monitori 2

 

Što veće, to bolje
Dok esportisti FPS-a preferiraju monitore manje veličine (27 inča/68.58 cm ili čak 24 inča/60.96 cm) kako bi se bolje usredsredili na svu akciju koja se događa odjednom, esport i takmičarski gejming pokrivaju čitav niz žanrova, gde veličina monitora od 32 inča može imati itekako više smisla. Akcijski/RPG naslovi, borbene i strateške gejming akcije ili pak simulacijski gejming – svi imaju koristi od veće veličine ekrana za bolji prikaz zamršenih detalja ili ‘uranjanje’ u samu akciju.

Nadalje, monitor od 31,5 inča (80 cm) nudi više prostora na ekranu dok istovremeno zadržava uobičajenu razmeru širine i visine 16:9, čineći prilagođavanje jednostavim za gejmere. AG325QZN/EU ima QHD rezoluciju (2560×1440), što je idealno za bogate detalje i visok broj sličica u sekundi. U poređenju s 4K, na primer, moderni GPU-i mogu značajno lakše postići 240 fps na QHD rezolucije u velikom broju naslova, omogućujući gejmerima da od prvog dana iskoriste prednosti visokih stopa osvežavanja. Zahvaljujući visokoj stopi osvežavanja i kombinaciji visoke rezolucije, AG325QZN/EU je pravi future-proog gejming monitor.

Brza akcija, brz odgovor

AG325QZN/EU koristi Fast VA panel, nudeći brzo vreme prelaza piksela (do 1 ms GtG) i nisko trajanje piksela (0.5 ms MPRT), s mogućnosti odabira različitih nivoa pojačanja, tako da gejmeri jednostavno mogu podesiti odzivnost monitora po sopstvenom ukusu i postići ghosting-free iskustvo. Takođe, podrška za Adaptive-Sync osigurava gejming iskustvo bez kidanja i zastajkivanja na obe platforme. Dok će na monitoru od 60 Hz korisnik videti novi okvir svakih 16 ms, na monitoru od 240 Hz to je smanjeno na samo 4 ms. Uz vrlo kratko vreme između okvira, gejmeri će se osećati povezanijima s gejming naslovom, što im omogućuje da brže reaguju na radnje svojih protivnika i na kraju pobede u takmičenju.

Svestran i fleksibilan
Izvan gejming sati, impresivna veličina ekrana od 31,5 inča (80 cm) čini ovaj monitor pravom ‘zveri’ za produktivnost u svakodnevnim zadacima. To omogućuje korisnicima otvaranje i rad na više prozora aplikacija istovremeno. Zahvaljujući VESA DisplayHDR 400 sertifikatu, AG325QZN/EU renderuje HDR sadržaj u videozapisima i gejmingu. Uz maksimalno osvetljenje od 400 nita i široke uglove gledanja (178/178°), monitor je takođe prikladan za korišćenje u svetlim, zatvorenim uslovima. USB 3.2 hub s 4 priključka i uzvodni USB priključak za računar takođe su uključeni, što korisnicima omogućuje spajanje perifernih uređaja direktno na monitor, pritom smanjujući nered na radnom stolu ili gejming stanici.

Baš kao i drugi AGON 5 modeli, AG325QZN/EU ima elegantan dizajn s vrlo tankim okvirima i čvrstim metalnim postoljem. Ergonomsko postolje s mogućnošću podešavanja nagiba (-5/23°), visine (150 mm), zakretanja (-20/20°) i orijentacije zakretanja (90°) omogućuje udobnu upotrebu za svakog korisnika, u svakoj prilici.

AGON AG325QZN/EU dostupan je od marta 2023. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 67 924 dinara.

© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela