Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Walkman slavi 36. rođendan!

Ove godine čuveni Sony Walkman plejer TPS-L2 proslavlja 36. rođendan. Ovaj uređaj, za koji se istinski može reći da je simbol jedne epohe, od samog početka je uspeo da privuče pažnju audiofila i stekne izuzetno veliku popularnost među svim korisnicima. Spoj minimalističkog dizajna i funkcionalnosti ovog plejera predstavlja jednu od najznačajnijih inovacija u modernoj tehnologiji.
Od prve verzije uređaja iz 1979. godine, preko prvog ružičastog modela iz osamdesetih i uvođenja fleš memorije krajem devedesetih, pa sve do današnjih unapređenih modela, kompanija Sony nastavlja da osluškuje potrebe potrošača i svojim uređajima inspiriše uvođenje novina na tržištu potrošačke elektronike.
walkmen

 

Teško je zamisliti mnogo proizvoda koji su uneli revoluciju poput Walkman® plejera TPS-L2. Bio je to prvi zaista prenosivi plejer za kasete dostupan na tržištu i utabao je put za uzbudljivu novu eru slušanja u pokretu.

 

Postoji mnogo razloga da obožavate TPS-L2. Ne samo da je to bio prvi Walkman® u istoriji, već je bio i ugodan za korišćenje. Minimalistički dizajn; dodirne komande; prijatni „klik“ kada pritisnete dugme za zaustavljanje. Imao je čak i dva ulaza za slušalice, pa ste muziku mogli da delite sa prijateljem – „društvena funkcija na uređaju za osamljivanje“, kako ga je opisao Minimally Minimal.

 

Ovaj proizvod je trenutno postigao uspeh. Distributeri su sa mukom uspevali da odgovore na potražnju, a u roku od deset godina od predstavljanja 1979. prodato je 50 miliona jedinica.

 

 

Naziv Walkman® uskoro je postao sinonim za inovacije. Bio je tu WM-101, prvi Walkman® sa punjivim baterijama, MZ-1, upečatljivi Discman D-E01, klasični sportski Walkman® WM-F5 i, u skorije vreme, impresivni ZX2 koji pruža vrhunski doživljaj slušanja HD zvuka.

Više o istoriji Sony Walkman plejera TPS-L2 možete pročitati na blogu kompanije Sony, na linku https://community.sony.rs/t5/blog-novosti-kompanije-sony/kratka-istorija-walkman-plejera-tps-l2/ba-p/1961575.
© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela