Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Poboljšajte kvalitet vazduha u svom domu

Tema kvaliteta vazduha iz godine u godinu, čini se, dobija na aktuelnosti kako sve više podataka ukazuje na negativne posledice koje zagađenje i alergeni imaju na zdravlje pojedinca. Upravo iz tog razloga, prečišćivači vazduha postali su izuzetno popularni i neophodni u svakom domu. Ipak na tržištu postoji mnogo modela prečišćivača, najrazličitijeg opsega specifikacija i cena.

Globalna tehnološka kompanija Xiaomi je od svog pojavljivanja na tržištu do danas razvila neverovatan ekosistem uređaja povezanih na IoT platformu i postala najveći proizvođač Smart Home uređaja na svetu. Upravo su prečišćivači vazduha koje proizvodi Xiaomi bili najtraženiji uređaj u Srbiji tokom prošle godine, a osim po naprednim funkcijama, oni se ističu i po svom dizajnu. Takođe, ova globalna kompanija poznata je po tome što puno pažnje posvećuje povratnim infomacijama koje stižu od strane korisnika te na tržištu predstavlja uređaje sa unapređenjima i dodacima koji poboljšavaju sveukupno iskustvo i u potpunosti su prilagođeni potrebama korisnika.

 

Xiaomi prečišćivač 4 Pro - fotografija 1

 

Tako na primer, Xiaomi prečišćivač 4 Lite poseduje troslojnu filtraciju za čist vazduh. Filter 3 u 1 filtrira 99,97% filtracije 0,3 mm čestica, odnosno eliminiše sve čestice zagađenja, alergene, dlake kućnih ljubimaca, dim iz vašeg doma. To je moguće zahvaljujući visokoefikasnom filteru koji za razliku od konvencionalnog HEPA filtera kombinuje dve tehnologije: elektrostatičko punjenje i mehaničku filtraciju omogućavajući mu da ukloni više čestica iz vazduha za kraće vreme uz manju potrošnju električne energije. Ipak, bitno je napomenuti da svi Xiaomi prečišćivači vazduha zahvaljujući kontroli putem aplikacije, te samim tim štede energiju buduće da ih možete i na taj način uključiti, odnosno isključiti. Na ovaj način ćete pravilno upravljati uređajem, a ugrađeni filter će vam trajati od 6 do 12 meseci.

Model pod nazivom Xiaomi prečišćivač 4 pored visokoefikasnog filtera ima i impresivno visoku stopu prečišćavanja vazduha (CADR – clean air delivery rate) koja mu omogućuje da očisti vazduh u velikoj sobu od 20m² za približno 10 minuta. Takođe, poseduje aktivni ugalj i opciju negativne jonizacije vazduha. Aktivni ugalj visokog kvaliteta doprinosi eliminaciji mirisa za trajnu svežinu, a ima visoku stopu apsorpcije. Negativna jonizacija sa druge strane podrazumeva da ovaj uređaj emituje negativne jone kako bi vazduh bio svež.

U seriji prečišćivača se izdvaja Xiaomi prečišćivač vazduha 4 Pro. Ovaj uređaj može pročistiti vazduh za 15 minuta u dnevnoj sobi od oko 40m², uz veliku efektivnu površina pokrivanja do 60m². Takođe, efikasan je protiv neprijatnih mirisa sa 650.000 mg visokokvalitetnog aktivnog uglja. Senzor sa dvostrukim efektom PM2.5/PM10 efikasno prečišćava velike čestice kao što su polen, prašina ili perut, a opcija negativne jonizacije vazduha garantuje svež vazduh u vašem domu.

Pored prečišćivača, uređaj koji će znatno poboljšati vazduh u vašem domu jeste Xiaomi Pametni antibakterijski ovlaživač vazduha koji rasipa hladnu paru koja održava vlažnost vazduha u prostoriji. Uz rezervoar zapremine od 4.5 litara, jedno punjenje je dovoljno za  12-15 sati rada. Ovaj uređaj kada je uključen proizvodi zvuk od 38dB tako da ga možete uključiti i preko noći, a birno je i napomenuti da su molekuli vode u njemu tretirani UV-C svetlošću kako bi se ouklonile bakterije.

Ukoliko su svežina i kvalitet vazduha u vašem domu važna stavka u vašem svakodnevnom životu, Xiaomi uređaji kao što su prečišćivači i ovlaživač su pravi izbor za vas. Naravno, treba voditi računa o kojoj veličini prostora se radi i u skladu sa tim izabrati uređaj za svoj dom.

Sve informacije o prečišćivačima i ovlaživačima možete pronaći na Xiaomi store.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela