Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Kaspersky Internet Security 2014

Kompanija Kaspersky Lab sa ponosom objavljuje da su Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Internet Security 2014, dve verzije glavnih Kaspersky proizvoda za kućnu upotrebu, visoko ocenjeni na poslednjoj dvomesečnoj sertifikaciji AV –TEST testiranja. Proizvodi su dobili 17 od mogucćih 18 bodova od strane nezavisnih eksperata, zbog svoje sposobnosti da se suprotstave sajber pretnjama tokom testiranja u julu i avgustu.

slika5

Testovi su rangirali po tri karakteristike za svaki proizvod: efikasnost detektovanja malvera, uticaj na performanse računara i broj otkrivenih lažnih uzbuna. Kaspersky Internet Security 2013, kao i Kaspersky Internet Security 2014 bili su uključeni u testiranje jer se vreme testiranja poklopilo sa predstavljanjem Kaspersky Internet Security 2014 krajem avgusta. Ukupno dvadeset šest sigurnosnih rešenja vodećih ‘‘igrača’’ na tržištu je učestvovalo na AV-TEST testiranju.

U okviru testiranja detektovanja malvera, proizvodi kompanije Kaspersky Lab su otkrili 100 odsto od ukupno 19 500 primera malvera koje je odabrala organizacija. Svi uzorci malvera koji su se pojavili na testu, su, zapravo, primeri malvera koji su se zaista pojavili u prethodne četiri nedelje pre testiranja.

Narednih, novih 125 pretnji, koje se trenutno ne nalaze na listi antivirusa u bazi podataka rešenja koja se testiraju, učesnicima su pružili priliku da pokažu kako mogu da se suprotstave nepoznatim malverima. U toku dva meseca, Kaspersky Internet Security je postigao 97.5 odsto efektivnosti, u odnosu na industrijski prosek od 91 odsto.

Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Internet Security 2014 su postigli najviše rezultate u kategoriji upotrebljivosti, kojoj pripada i broj lažnih uzbuna. Proizvodi kompanije Kaspersky Lab su prijavili samo tri lažne uzbune, u odnosu na industrijski prosek od sedam.

Osim toga, Kaspersky Lab proizvodi su ostvarili 5,5 od ukupno 6 poena na testu performansi koji meri uticaj proizvoda na performanse računara, dok je prosečni broj poena na ovom testu 4. Na osnovu ukupnog broja postignutih rezultata, ‘sertifikovana’ nagrada je otišla  proizvodima Kaspersky Internet Security 2013 i 2014.

Kaspersky Lab proizvodi se redovno pojavljuju u gornjem delu antivirus rang liste. Kaspersky Internet Security 2014 je u avgustu uspešno detektovao sve pretnje na testu zaštite sprovedenom od strane nezavisne laboratorije AV-Comparatives. U drugom testu, koje je takođe sprovela ista laboratorija, isti proizvod je uspeo da blokira 99% fišing URL adresa, što je rezultat koji je postiglo samo još jedno konkurentsko rešenje.

Celokupna tabela sa rezultatima svih učesnika AV -Testa na dvomesečnoj sertifikaciji u periodu jul – avgust 2013. godine je dostupna na AV -Test sajtu .

© 2013 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela