Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » KAKO NAM PAMETNI UREĐAJI POMAŽU DA UŠTEDIMO ENERGIJU I SPASIMO PLANETU

Od kako je pre 50 godina ustanovljen, Dan planete Zemlje i poruka koju sa sobom nosi postaju sve značajniji. Za sve one koji se pitaju kako mogu da doprinesu boljem sutra, za početak mogu da startuju iz svog doma sa pametnim i energetski štedljivim uređajima. Čak i mala promena može učiniti veliku razliku.

 

Povežite svoj dom

 

Mnoge od nas grize savest zato što zaborave da ugase svetlo, klimu ili grejanje pre nego što izađu iz kuće, čime „razbacuju“ resurse i novac. Srećom, tu su pametni alati, jednostavni za korišćenje, koje sa lakoćom možete da kontrolišete i nadgledate na svojim pametnim telefonima.

 

Na taj način možete u potpunosti da personalizujete raspored rada svakom pametnom uređaju, od klima uređaja do veš mašine, tako što ih nadgledate i upravljate efikasnije nego ikada preko jedne jednostavne, centralizovane aplikacije, kao što je LG-jeva aplikacija ThinQ. Preko nje možete lako da proverite da li je televizor ostao uključen ili da podesite klima uređaj da troši manje energije ili čak da „skinete” specijalizovane cikluse za veš mašine i mašine za sušenje veša kako biste umanjili potrošnju vode.

 

Ušteda energije za spas planete_2

 

 

Održavajte uređaje tako da uvek budu u tip-top formi

 

Okolina pobeđuje onda kada se veliki kućni aparati, kao što su mašina za veš, mašina za sušenje veša, frižider i ostali, adekvatno održavaju kako bi optimalno radili. Funkcije poput „proaktivna briga o kupcima“ (Proactive Customer Care) vam baš u tome mogu pomoći, poboljšavajući performanse uređaja i produžavajući dugovečnost tako što će podsetiti korisnike LG uređaja kada da se posvete održavanju uz savete za preventivnu negu. Na primer, ako „proaktivna briga o kupcima“ otkrije da LG veš mašina sa sušilicom ima smanjeni protok vazduha u ventilacionom otvoru, korisnik se upozorava i savetuje koje korake da preuzme kako bi se rešio problem i uređaj vratio u optimalnu funkcionalnost uz uštedu energije. Ako ste koristili previše deterdženta, dobićete upozorenje sa instrukcijama kako da izbegnete preopterećenje mašine, koje se često manifestuje dodatnim ciklusom ispiranja zbog toga što ima previše sapunice.

 

Prebacite se na uređaje koji su energetski efikasni

 

Kupovina uređaja koji štede energiju je jedan od najboljih načina da vam dom bude „zeleniji”. Veća dostupnost proizvoda koji na sebi nose nalepnicu energetske zvezdice će vam olakšati napore da spasete planetu i istovremeno uštedite na mesečnim izdacima za struju i vodu.

 

Za čisto i blistavo osvetljenje u domu, odličan izbor su LIFX pametne LED sijalice koje imaju neverovatno dugačak rok trajanja uz manji utrošak energije nego standardne sijalice. Uz njih imamo i pametne utikače i utičnice kao što su ZigBee štekeri koje sve uređaje mogu da „opamete“ tako što će trošiti manje električne energije uz prikladno nadgledanje potrošnje.

 

Pametne mašine za veš kao što je TurboWash 360 mogu da smanje potrošnju vode čitavog domaćinstva. Opremljene LG-jevom AI Direct Drive tehnologijom, ova napredna mašina sa energetskom zvezdicom čisti odeću dok inteligentno povećava efikasnost potrošnje vode.

 

Veštačka inteligencija je primenjiva i na klima uređaje. Na primer, AI Dual Inverter u LG klima uređajima omogućava impresivno brzo rashlađenje bez da žrtvuje i trunku efikasnosti.

 

Prelazak na pametne urđaje ne samo da vam olakšava život, nego utiče i na očuvanje planete i prirodnih resursa.

 

Pridružite se pokretu

 

Danas u svojoj 50. godini, Dan planete Zemlje je vremenom evoluirao i obeležavanje ovog datuma je dobar razlog da se povezete sa aktuelnim inicijativama za očuvanje životne sredine. Možete se pridružiti mreži Earth Day Challenge putem aplikacije, preko koje možete da saznate za goruća pitanja po vaše životno okruženje, snimite svoja razmišljanja i zapažanja, a potom i da ih podelite sa drugima ili iskoristite priliku da naučite više o zaštiti životne sredine preko lekcija i propratnih aktivnosti.

 

Kao deo Digitalnog dana planete Zemlje, dostupni su online alati kako biste saznali više o ekološkim problemima sa kojima se svet suočava. Za one koji hoće odmah da preduzmu akciju, moguća su pojedinačna i organizovana čišćenja kraja u kome živite, uz obavezno poštovanje propisanih mera bezbednosti i socijalne distance.

 

Iako je poseban i slavlja vredan, Dan planete Zemlje je zapravo poziv na akciju: naš godišnji podsetnik da svi moramo da radimo svaki dan da bi svet postao bolje mesto za život. Razmotrite da se obavežete na Energy Star Pledge putem linka.

 

Počevši od malih promena kod kuće, zajedno možemo da popravimo balans kojim ćemo očuvati sjaj naše planete za buduće generacije. Za kraj, zapamtite: Jedini način da napravimo pomak, ako želimo da poboljšamo kvalitet životne sredine, je da sve uključimo ljude.

 

© 2020 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela