Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Huawei Watch Fit 3 – Iskustva iz prakse

Zvanična prodaja Huawei Watch Fit 3 pametnog sata u Srbiji počela je 22. maja. Mi smo ovaj sat dobili na test pre tog datuma, pa smo imali priliku da ga nosimo nekoliko nedelja i da se uverimo u njegove sposobnosti.

Za početak, pomenućemo da se Huawei Watch Fit 3 lako povezuje i sa Android i sa iOS telefonima. Potrebno je samo u odgovarajućoj prodavnici pronaći Huawei Health aplikaciju i, ukoliko već ne postoji na telefonu, instalirati je. Ako ste korisnik Android telefona, preporučujemo da je preuzmete sa Huawei AppGallery prodavnice u kojoj možete da pronađete i veliki broj drugih aplikacija u bogatoj Fitness kategoriji, koja se redovno ažurira i dopunjava novim sadržajem.

Prva stvar koja upada u oči, kada ovaj pametni sat uzmete u ruke, je njegov dizajn. Huawei Watch Fit 3 je uspešno pomirio različite zahteve korisnika, pa to nije samo pametni pomoćnik za treninge, već i upečatljiv modni detalj. Huawei je na ovom modelu predstavio tzv. „Fashion Squared“ koncept, koji predstavlja kombinaciju odličnog izgleda i performansi. Kvadratni dizajn nudi više prostora na ekranu za prikaz informacija, pri čemu sat ne deluje da je prevelik, pa mogu da ga koriste i muškarci i žene.

Dizajn sata je minimalistički, a napravljen je od legure aluminijuma. To ga čini izuzetno čvrstim i otpornim, a istovremeno veoma laganim. Debljinom od 9.9 mm i težinom od samo 26 grama, Huawei Watch Fit 3 je definitivno jedan od najlakših, ako ne i najlakši pametni sat koji smo imali prilike da nosimo. Toliko je lagan da ga bukvalno ne osećamo na ruci. Tom utisku pomažu i odlično osmišljene narukvice. Huawei se potrudio da ponudi solidan izbor različitih narukvica, napravljenih od različitih materijala. Mi smo sat testirali sa narukvicom od pletene tkanine, koja je udobna za nošenje i veoma lagana, a u ponudi su i varijante sa kožnom i silikonskim narukvicama, pa svako može odabrati šta mu najviše odgovara. Zamena narukvica je veoma jednostavna i laka. Dovoljno je samo pritisnuti kopču na satu, koja će otpustiti narukvicu iz njenog ležišta.

Kvadratni ekran dijagonale 1.82“ zasnovan je na AMOLED tehnologiji i zauzima 77.4% površine sata. Ovako velika pokrivenost ekrana donosi  bolje vizuelno iskustvo za korisnike. Maksimalno osvetljenje od 1500 nita obezbeđuje odličnu vidljivost čak i pod direktnom sunčevom svetlošću. Mi smo se ipak odlučili da aktiviramo opciju automatskog osvetljenja, koje daje optimalnu vidljivost u svim svetlosnim uslovima, a pri tom štedi bateriju. Inače, za više od 20 dana koliko aktivno koristimo ovaj sat, punili smo ga dva puta, ne računajući inicijalno punjenje pre početka upotrebe. Slobodno možemo da kažemo da u uslovima prilično aktivnog korišćenja možete da računate na osam ili devet dana autonomije. Punjenje je veoma brzo, pa za samo 10 minuta na punjaču možete da dobijete dodatni dan autonomije.

Prikaz informacija na Huawei Watch Fit 3 je takođe poboljšan i redizajniran. Huawei je, zbog promene oblika sata morao da napravi i novi (kvadratni) interfejs. Posebno nam se svidela doza interaktivnosti koju je on doneo. Na primer, okretanjem glavnog točkića moguće je donekle menjati interaktivne teme, a kada se nalazite u sportskom režimu boja pozadine će se menjati u skladu sa otkucajima srca… Na taj način, čak i jednu istu temu moguće je prikazati na različite načine, a prilikom sportskih aktivnosti je brzo i lako proveriti neke od bitnih zdravstvenih informacija, bez udubljivanja u sadržaj ekrana.

Huawei Watch Fit 3 je opremljen najnovijom Huawei TruSeen 5.5 tehnologijom, koja donosi bolju preciznost praćenja otkucaja srca. Algoritam ugrađen u ovu tehnologiju, poseduje i mogućnost učenja, pa uspeva da prati otkucaje srca čak i u situacijama kada je signal slabiji. U takvim slučajevima, kada se dobijaju parcijalni rezultati, algoritam proverava veliki broj raznih parametara i uparuje ih sa očitanim podacima, kako bi što preciznije implementirao očitavanje pulsa, kada ono nije fizički obavljeno.

Pomenućemo i funkciju za praćenje menstrualnog ciklusa, koja sigurno može da bude od velike koristi korisnicama ovog sata. Zbog objektivnih razloga mi je nismo upotrebljavali, pa ne možemo da vam prenesemo lična iskustva…

Svidelo nam se i što se za različite fitnes aktivnosti prikazuju zanimljive animacije koje ukazuju kako pravilno odraditi određene vežbe. Tokom džogiranja na raspolaganju je Track Run režim, koji ima unapređenu navigaciju i mapiranje, što je korisno ukoliko želite da istražujete nove rute.

Većina korisnika, među kojima je i autor ovog teksta, sa fizičkim aktivnostima bavi se ne toliko zato što su zdrave, već u pokušaju da se reši viška kilograma. A da bi to bilo uspešno, nije dovoljna samo vežba, već i pravilna ishrana. Huawei Watch Fit 3 donosi unapređenu StayFit aplikaciju, u kojoj se nalaze precizne informacije o količini kalorija u različitim namirnica. Kombinovanjem informacija iz ove aplikacije, preko koje možete da vidite koliko kalorija ste uneli u organizam, sa informacijama o fizičkim aktivnostima (koje pokazuju koliko ste kalorija potrošili), lako ćete napraviti balans koji će na najbrži način dovesti do željenih rezultata (u našem slučaju smanjenja kilaže).

S obzirom da su želje i mogućnosti nekad u velikom raskoraku – odnosno da nismo bili u mogućnosti da uvek ispoštujemo ciljeve koje smo sami sebi postavili, od velike nam je pomoći bila opcija Smart Suggestion. Kada se ne ispune dnevni ciljevi, ili ako se ne potroši dovoljno kalorija, Huawei Watch Fit 3 će predložiti vežbe i njihovo trajanje, uzimajući u obzir navike i vremenske uslove, kako bi se ti ciljevi nekako dostigli.

Kombinacija ovih pomoćnika zaista funkcioniše i uspešno motiviše da se „odlepite“ iz fotelje. Autor ovog teksta je, od kada nosi Huawei Watch Fit 3 uspeo da podigne prosečan dnevni nivo aktivnosti za skoro 70 procenata.

Ali ni to nije sve. Sa Huawei AppGallery prodavnici možete da preuzmete neku od mnogobrojnih fitnes i aplikacija za praćenje zdravlja, s kojima  Huawei Watch Fit 3 sarađuje bez problema, proširujući na taj način portfolio podržanih aktivnosti.

Ovaj pametni sat nije koristan samo za praćenje fizičkih aktivnosti, već može da pomogne i u intervalima kada se odmarate. U njemu je implementirana nova Huawei TruSleep 4.0 tehnologija, koja preciznije nego ranije prati faze sna. TruSleep algoritam analizira san i na osnovu dobijenih rezultata daje personalizovane savete koji će vam pomoći da se ujutru probudite odmorniji.

Kada sve sumiramo možemo da kažemo da je Huawei sa ovim satom napravio odličan balans između sportskog, modnog i zdravstvenog dodatka. Ovo je jedan od retkih komada tehnologije koji zaista može da pomogne da se osećate zdravije i da svoje telo dovedete u bolju formu, a da pri tome ne ugrozite kućni budžet. Osnovne varijante, u crnoj, pink, zelenoj i beloj boji koštaju 22.999 rsd., dok su varijante sa pletenom i kožnom narukvicom za nijansu skuplje – 24.999 rsd. Uz to, ako se odlučite da ovaj sat kupite do kraja juna, na poklon ćete dobiti i FreeBuds Se 2 slušalice (čija cena je 5.999 rsd.). Sat se nalazi kod mobilnih operatera i u slobodnoj prodaji.

© 2024 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela