Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Huawei Consumer Business Group rezultati

Huawei Consumer Business Group (BG) danas je objavio rezultate poslovanja za treći kvartal 2015. godine koji pokazuju stabilan rast isporuke pametnih telefona. Isporuke premium telefona čine 33% ovih pošiljki, što je 7% više u odnosu na prethodni kvartal.

 

Zaključno sa 30. septembrom, Huawei (BG) je isporučio ukupno 27.4 miliona jedinica za tri meseca čime je ostvario godišnji rast od 63%. U međuvremenu očekuje se rast količine isporučenih pametnih telefona tokom 2015. godine od 9.3%.

 

huawei_0

 

Rezultati ovog kvartala jasno odražavaju uspeh naše strategije rasta,” rekao je Richard Yu, CEO Huawei Consumer BG. “Naročito smo ponosni na izražen rast koji ostvarujemo na tržištima izvan Kine i povećanu potražnju za premium uređajima. U ovom trenutku, potpuno smo sigurni da ćemo ispuniti target i do kraja godine isporučiti 100 miliona jedinica pametnih telefona.”

 

Isporuke Huawei pametnih telefona za Evropu i region Srednjeg Istoka i Afrike zabeležile su rast od 98% odnosno 70% godišnje. Kompanija je tokom kvartala ostvarila zapažene rezultate i kod kuće uz godišnji rast isporučenih uređaja od 81%.

 

Od trenutka predstavljanja, vodeći pametni telefoni Mate 7, P7 i P8 isporučeni su u 6.5, 7.5 i 4 miliona jedinica. Huawei Mate S, najnoviji vodeći pametni telefon predstavljen u septembru ove godine, dostupan je u više od 48 zemalja uključujući Kinu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačku, Francusku, Španiju itd. Predstavljanje Rose Gold verzije modela Mate S omogućilo je Huawei Consumer BG da u budućnosti proširi prisutnost i prepoznatljivost brenda i među ženskom populacijom.

Potražnja za Huawei premium pametnim telefonima naročito je izražena u Evropi. Huawei uređaji čine 12.4% celokupnog tržišta pametnih telefona u Španiji i 45.7% tržišta uređaja cenovnog ranga od 400-500€.
Huawei (BG) je ostvario značajan rast i u Italiji gde pokriva 10.9% celokupnog tržišta i 27.9% tržišta premium uređaja.

 

Kada je u pitanju pozicija kompanije Huawei na globalnom nivou, nedavni GFK izveštaj koji obuhvata period od januara do avgusta ove godine pokazao je da se kompanija nalazi u tri vodeća proizvođača pametnih telefona u svetu sa tržišnim udelom od 9.5%.

 

Na kineskom tržištu, Huawei zadržava lidersku poziciju sa tržišnim udelom od 15.2%.

 

Huawei je među tri vodeća proizvođača pametnih telefona i u Australiji, Belgiji, Italiji, Portugaliji, Španiji, Švajcarskoj i na Novom Zelandu.

 

Od oktobra, kompanija Huawei nalazi se na Interbrand listi 100 najboljih svetskih brendova u 2015.godini, na kojoj je zauzela 88. mesto. Ovo rangiranje u skladu je sa prošlogodišnjim dostignućem, kada je Huawei postao prva kompanija poreklom iz Kine koja je uvrštena na ovu prestižnu listu.

 

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela