Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » Huawei Consumer BG objavio finansijske rezultate

Vodeća globalna informaciono-komunikaciona kompanija Huawei saopštila je finansijske rezultate svoje Consumer Business Group (BG) za prvih šest meseci 2015. godine.

Prema objavljenim pokazateljima, Huawei Consumer BG ostvario je ukupan prihod od 9,09 milijardi dolara, što predstavlja rast od 69% u odnosu na isti period prethodne godine. Prihodi od prodajte te grupacije čine čak 32% ukupnih prihoda svoje majke kompanije – Huawei Technologies, a u istom periodu prošle godine taj procenat iznosio je 24%.

 

Richard_Yu_Huawei

 

Prihod od prodajte pametnih uređaja dostigao je 7.3 milijardi dolara u prvih šest meseci 2015, što je rast od čak 87% u odnosu na isti period lane. Kako je navedeno, na izvrsne rezultate uticala je i orjentacija Huawei Consumer BG ka proizvodnji uređaja srednje i visoke kategorije. Kompanija je takođe saopštila da do kraja godine očekuje još veći rast prodajte u kategoriji pametnih telefona.

Impresivan rast rezultat je naše poslovne strategije koja je fokusirana na proizvodnju premium uređaja kreiranih u skladu sa željama i potrebama naših korisnika. Očekujemo da zarada Huawei-a u 2015. godini dostigne 20 milijardi dolara“, rekao je gospodin Ričard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group.

Isporuka pametnih telefona nadmašila očekivanja

U prvoj polovini 2015. godine Huawei Consumer BG isporučio je 48,2 miliona pametnih telefona, što je rast za 39% u odnosu na prethodnu godinu i ukupan tržišni rast od 7%, pokazuju rezultati nezavisne istraživačke kuće GfK. Rezultati istraživanja pokazuju i značajnu prednost u tržišnom učešću Huaweia u odnosu na Samsung i Apple na kineskom tržištu (12,9%, 13,6%, 14,1% i 15,2% u martu, aprilu, maju i junu respektivno). Na globalnom nivou, Huawei takođe jača svoje tržišno učešće: 24% u Španiji i 20% u Italiji.

Prodato više od 5 miliona urađaja premium serija

Huawei Mate 7 isporučen je u 5 miliona primeraka u više od 100 zemalja širom sveta. Huawei Ascend P7 i dalje veoma aktuelan model, isporučen je u preko 7 miliona primeraka, dok je novi Huawei P8 za prva dva meseca prodaje prodat je u milion primeraka. Model je dostupan u 52 zemlje, uključujući i Srbiju.

 

 

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela