Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » EPSON slavi 50 godina

Ove godine Epson proslavlja pedeset godina otkako je ova kompanija svetu predstavila minijaturni štampač na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine. Ovaj uređaj koji je beležio i štampao vreme, bio je ujedno i prvi sistem za elektronsko beleženje na Olimpijskim igrama koji je trasirao dalji tok istorije. 25 godina kasnije, Epsonova 3LCD tehnologija unela je revoluciju u tržište projektora, obezbeđujući čak i najzahtevnijim gledaocima jasne slike živih boja. Epson brend se time pozicionirao kao svetski lider na tržištu – renome koji uživa još od 2001. godine.

Epson-moverio-bt-200-smart-glasses

Epson je ponosan na svoju reputaciju globalnog tehnološkog inovatora, koja je potvrđena kroz mnoge nagrade. Thomson Reuters je 2013. godine u Japanu uvrstio Epson među 100 najboljih globalnih inovatora. Druge nagrade uključuju IEEE priznanje za korporatine inovacije, brojne EISA i TIPA nagrade za uređaje za prikaz i produckiju slike, kao i BLI nagradu za model WorkForce DS-860 kao najbolji izbor za 2014. godinu u kategoriji skenera. U Japanu, Epson ima više patenata nego bilo koja druga kompanija u kategoriji štampača, inkdžet tehnologije, projektora OLED tehnologije i E-papra.

Renato Vinćenti, marketing menadžer za razvoj u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Veoma smo ponosni na nasleđe i reputaciju jednog od vodećih globalnig inovatora. Nastojimo da unapređujemo Epson proizvode investiranjem u istraživanje i razvoj kako bismo bili u mogućnosti da kreiramo tehnologije od jedinstvene vrednosti za naše korisnike. Posvećeni smo oživljavanju onoga što niko nije ni zamišljao da će postojati, a što zadovoljava fundamentalne potrebe i unpređuje način života naših korisnika.”

Epsonova istorija je ponosna istorija pionira koji svetu predstavio jedinstvene tehnologije. Ove tehnologije igrale su znajačnu ulogu u oblikovanju sveta u kome živimo danas. Ovi prvi izumi zasnovani su na tri jednistvene tehnologije: štampanje, projekcija i tehnologija senzora.

Na tržištu štampača, nakon mini štampača i tajmera konstruisanog za Olimpijske igre, 1968. godine predstavljen je EP-101, prvi i najmanji digitalni štampač na svetu po kome je ova kompanija dobila ime. 1994. godine, Epson je predstavio prvi štampač u boji sa visokom rezolucijom štampe – Epson Stylus Colour – koji je po prvi put omogućio štampu u visokoj rezoluciji kod kuće. U skorije vreme, inovacije koje koriste PrecisionCore, Epsonovu najnapedniju mikroelektronsku tehnologiju za proizvodnju glava štampača, nadovezale su se na Epsonovu dugogodišnju reputaciju proizvođača uređaja za kvalitetnu štampu koji rade brzinama neophodnim za industrijsku i komercijalnu štampu. Nova serija WorkForce Pro štampača sa sistemom zamenljivih pojedinačnih kertridža omogućila je neprekidno štampanje do 75,000 strana. Nedavno predstavljanje EcoTank štampača sa integrisanim, dopunjivim rezervoarima za mastila uvelo je potpuno novi sistem štampe, što je eliminisalo potrebu za zamenom kertridža i pružilo mogućnost štampe po ultra niskoj ceni.

Već 25 godina, Epson koristi 3LCD tehnologiju u proizvodnji projektora koja obezbeđuje jednako jaku izlaznu belu svetlost (WLO) i svetlost u boji (CLO) sa do tri puta jačim bojama nego DLP projektori sa jednim čipom sa sličnom jačinom svetlosti izraženom u lumenima. Godine 1989. predstavljen je VPJ-700, Epsonov prvi, kompaktni full-color video projektor na bazi tečnih kristala koji je obezbedio svetlije i jasnije projektovane slike. Ova inovativna tehnologija pomogla je pri kreiranju “kulture prezentovanja” koja je postala deo današnjeg poslovnog sveta. Pored toga, Epsonova kompletna ponuda interaktivnih projektora pokazala se idealnom za obrazovne ustanove, omogućivši predavačima i slušaocima da iskoriste maksimum uz iskustva učenja .

Sa tehnologijom senzora kao trećim stubom, Epsonova posvećenost inovaciji povela je razvoj kompanije prema novim tržištima i razvoju nosivih tehnologija. Ovo uključuje prestavljanje druge serije pametnih naočara, Moverio BT-200, koje otključavaju AR potencijal. Novi Runsense GPS sportski monitori i Pulsense monitori koji prate rad srca imaju za cilj da ponude novi pristup ka vođenju zdravog života, bavljenju fizičkim aktivnostima a biće predstavljeni u septembru na određenim tržištima.

Što se budućnosti tiče, Epson radi na razvoju industrijskih 3D štampača koji rade sa više materijala. Predsednik kompanije, Minoru Usui, izjavio je: „Naš cilj je da napravimo 3D štampače koji će doneti revoluciju u proizvodnju. Ovo podrazumeva kreiranje delova od metala uz mikronsku preciznost. Želimo da naše mašine budu sposobne da naprave bilo šta.” Biće potrebno vreme za unapređenje tehnologije i materijala, a g-din Usui očekuje da će Epson predstaviti prve industrijske 3D štampače u narednih 5 godina.

 

 

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela