Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » CES 2019 – LG predstavio nove inteligentne uslužne robote

Kompanija LG Electronics (LG) na sajmu CES 2019 predstavila je poboljšanu verziju nosivog robota CLOi SuitBot zajedno sa linijom naprednijih uslužnih robota koji su sve bliži komercijalnoj upotrebi. Nosivi LG CLOi SuitBot podupire donji deo tela kako bi smanjio napor prilikom podizanja tereta i saginjanja, a unapređeni CLOi uslužni roboti – PorterBot, ServeBot i CartBot – će pokazati svoje još naprednije sposobnosti koje omogućava LG-jev konstantni razvoj veštačke inteligencije i robotičkog znanja.

 

LG CLOi SuitBot 1

 

Prvobitno predstavljen prošle jeseni u Berlinu, a sada unapređeni LG CLOi SuitBot pruža podršku struku i povećava mišićnu masu korisnika kako bi smanjio rizik od povrede i umora prilikom izvođenja fizički zahtevnih zadataka kao što su podizanje i spuštanje teških tereta. SuitBot povećava fleksibilnost korisnika omogućavajući istezanje od 50 stepeni i savijanje struka od 90 stepeni, te se aktivira kad se korisnik sagne pod uglom od 65 stepeni, a deaktivira kada korisnik stoji u uspravnom položaju. Jedno punjenje nosivom robotu omogućava četiri sata rada, a ponovo se napuni za samo sat vremena.

 

Prvi put predstavljeni javnosti na sajmu CES 2018, roboti PorterBot, ServeBot i CartBot su dizajnirani za rad na aerodromima, hotelima, supermarketima i tržnim centrima kako bi pomogli mušterijama, prevezli prtljag, dostavili obroke i nosili namirnice. Ova serija uslužnih robota sada je nadograđena naprednijim autonomnim navigacionim sistemom, kao i poboljšanom konekcijom koja omogućava komunikaciju sa mehanizmima kao što su liftovi i automatska vrata. Koristeći tehnologiju veštačke inteligencije, roboti LG CLOi analiziraju obrasce potrošača kako bi konstanto učili i poboljšavali performanse.

 

Opremljeni su ekranom na dodir i opcijom prepoznavanja glasa kako bi se olakšala prirodna interakcija s korisnicima, a mogu da obrađuju i zahtevnije zadatke kao što su odgovaranje na pitanja i obrada plaćanja. Ovi inteligentni roboti su dizajnirani da rade samostalno, da odlaze do stanice za punjenje kad im je baterija pri kraju, da se vraćaju na dužnost kada se napune i da svakodnevno obavljaju samo-dijagnostiku i automatsko izveštavanje.

 

Napredak koji je postigla naša celokupna linija robota ukazuje na LG-jevu predanost da u vrlo bliskoj budućnosti isporučimo robotska rešenja za stvarni svet”, rekao je Roh Jin-seo, potpredsednik LG-jeve divizije za robote. „Zahvaljujući mogućnosti da analiziraju i razumeju okolinu, uslužni roboti LG CLOi predstavljaju vrhunac značajnih ulaganja u automatizaciju, razvoj i istraživanje veštačke inteligencije”.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela