Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Razno » ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ I UNIQA OTVORILI RENOVIRANU SPORTSKU SALU


Kompanija UNIQA, zajedno sa Aleksandrom Đorđevićem, selektorom košarkaške reprezentacije, svečano je otvorila renoviranu sportsku salu Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu.

 

Donacija je obuhvatila kompletnu zamenu i postavljanje specijalne podne podloge za sportske namene, krečenje, rasvetu i strunjače iza koševa namenje dodatnoj bezbednosti dece.

 

Ideja da se uloži u renoviranje ove sale potekla je od činjenice da škola 20. oktobar predstavlja značajno mesto za razvoj srpske juniorske košarke, ali i zahvaljući proaktivnosti škole. Jer, kada postoji dobra volja i odlična saradnja, onda i rezultati moraju da budu dobri, a zadovoljstvo što se investira baš u buduće naraštaje – još veće.

 

 

VLAD1293

 

 

„U okviru svog poslovanja kompanija UNIQA uvek stavlja akcenat na razvoj mladih, jačanje timskog duha i vrednosti koje proizilaze iz zdravog odrastanja uz sport. Naša donacija za renoviranje sale školi „20. oktobar“ namenjena je stvaranju uslova za podizanje novih košarkaških velikana. Smatramo da je to jedan od najboljih načina da uzvratimo zajednici u kojoj poslujemo“, rekao je Zoran Višnjić, član borda UNIQA International zadužen za region jugoistočne Evrope.

 

Malo je poznato da su u sportskoj sali ove škole stasavale najveće zvezde jugoslovenske i srpske košarke poput Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Saše Đorđevića, Nemanje Bijelice, kao i juniorski timovi KK „Partizan” koji u ovoj sali treniraju punih 30 godina.

 

Veoma mi je drago što smo uz svesrdnu pomoć UNIQA osiguranja uspeli da rekonstruišemo salu. Partizan je prisutan u O.Š. „20. oktobar“ više od 30 godina i smatramo je našom kućom. Drago mi je da su deca dobila mnogo bolje uslove i da sala sada izgleda i lepše nego ranije. UNIQA je posebno povela računa o dodatnoj bezbednosti dece postavljanjem strunjača ispod koša. Videli ste i sami po reakciji dece kolika je to razlika, njihovo oduševljenje novim prostorom za trening dovoljno govori. Hvala UNIQA osiguranju što su prepoznali tradiciju, potrebe i potencijal ove košarkaške sale. Mnogo asova našeg kluba počelo svoju košarkašku karijeru upravo na ovom mestu“, rekao je Mlađan Šilobad, poslovni direktor KK „Partizan NIS“.

 

I naš proslavljeni selektor i ambasador kompanije UNIQA, Aleksandar Đorđević, svoje prve košarkaške korake napravio je upravo na ovom terenu.

 

 

 

„Već dugo sarađujem sa kompanijom UNIQA i drago mi ja da ona uvek prepoznaje potrebu za ulaganjem u sport, kako bi naši budući naraštaji stasavali uz njega i vrednosti koje on propagira. A to su pre svega Olimpijske vrednosti, koje će ih usmeriti i daljem u životu, kao odrasle ljude. Zato mi danas između ostalog promovišemo radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. A naša najveća nagrada su osmesi dece nakon što je sala obnovljena. Kao klinac sam ovde igrao, kao i srpski reprezentativci Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Želim ovim mališanima koji ovde igraju da dođu do tih visina“, rekao je Đorđević.

 

Ovo nije ni prvi put da UNIQA ulaže u srpsku košarku, kao ni prvi put da sarađuje sa Saletom Đorđevićem.

 

“Kompanija UNIQA ima dugogodišnju tradiciju ulaganja u košarkaške terene, pa je u toku prethodnih godina preuredila dva postojeća novobeogradska košarkaška terena – „Ranch“, u bloku 2 u Bulevaru Mihaila Pupina i teren u bloku 70, kao i dečiji teren u bloku 30, i školski košarkaški teren u OŠ „Mihailo Petrović Alas“ na Dorćolu. Naša saradnja sa Sašom Đorđevićem traje već punih 9 godina i sigurni smo da ćemo zajedno nastaviti sa radom na formiranju uslova za stvaranje budućih šampiona”, rekao je Nikola Đukić, izvršni direktor kompanije UNIQA.

UNIQA kao odgovorna i inovativna kompanija, čiji je tim svestan odgovornosti prema sebi i drugima, nastaviće da se konstanto trudi da svojom kreativnošću, i prema svojim mogućnostima, podržava akcije koje će doprineti zajednici u kojoj će trajno poslovati i razvijati se. Zato i jesmo siguran partner našim klijentima i građanima.

© 2015 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela