Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » vivo lansirao svoj prvi telefon na preklop – vivo X Fold

vivo je lansirao svoj prvi pametni telefon na preklop, vivo X Fold u Kini. Kao prvenac svoje vrste u asortimanu ovog brenda, X Fold predstavlja pogled vivo kompanije na pametne telefone vrhunskog kvaliteta, kroz istraživanje novog formata koji ima za cilj da donese efikasnije, praktičnije i kreativnije iskustvo korisnicima. Lansiranje je takođe, bila prilika za vivo da predstavi dva nova uređaja u svom portfoliju, X Note i prvi vivo tablet, vivo Pad.

Vizionarski pogled na vrhunske pametne telefone

vivo X Fold predstavlja savršenu kombinaciju najboljih tehnologija vodećih kompanija u industriji i pomera granice kroz značajno smanjenje nabora ekrana i poboljšanu izdržljivost šarki. Istovremeno, ovaj pametan telefon nudi besprekorno iskustvo, kroz izvanredne performanse ekrana, čipseta i baterije, kao i sistem za obradu fotografije koji je konstruisan u saradnji sa kompanijom ZEISS.

 

vivo X Fold srbija

 

Bezbedno preklapanje i preko 300.000 puta, zahvaljujući šarkama izrađenih od vazduhoplovnog materijala

Bitan element u dizajniranju pametnog telefona na preklop je dizajniranje izdržljive šarke. Kako ovo direktno doprinosi sveukupnim performansama i korisničkom iskustvu ovakvog uređaja, vivo je posvetio značajnu pažnju integrisanju šarke za preklapanje izrađenu od materijala vazduhoplovnog kvaliteta; TUV Rheinland je pri opsežnim testiranjima pažnju posvetio, ne samo šarkama, već i pregibu ekrana – aspekti koji su pokazali izvanrednu izdržljivost nakon što su uređaji bili preklopljeni i rasklopljeni preko 300.000 puta. Na osnovu laboratorijskih istraživanja kompanije vivo, korisnici će rasklopiti i presavijati uređaj približno 80 puta dnevno, što znači da se vivo X Fold može bezbedno koristiti čak 10 godina.

Jedna šarka X Fold modela sastoji se iz 174 komponenata sačinjenih od šestoslojnih vazduhoplovnih materijala kao što su tečni metal i čelik visoke čvrstoće, što omogućuje dodatnu izdrživost, otpornost na udar, savijanje i koroziju.

Da bi optimizovao pregib, vivo X Fold oslanja se na dizajn lebdeće srednje ploče koja podržava centralni pregib ekrana. Na ovaj način, ekran može biti ravniji kada se rasklopi, a srednja ploča se spušta kada se preklopi, ostavljajući dovoljno prostora da se ekran bezbedno savije. X Fold koristi čvrsto staklo za displej sa jedinstvenom isprepletenom strukturom, kao i inovativni prečnik savijanja od 2,3 milimetara sa strukturom šarke u obliku vodene kapi, što ne samo da umanjuje nabor ekrana, već ga čini skoro potpuno ravnim, izbegavajući „izbočenje“ koje obično se pojavljuje na drugim uređajima ovog tipa.

Dva ekrana, stopa osvežavanja od 12 Hz, E5 materijal za besprekornu vidljivost

U nameri da ponudi flagship pametan telefon na preklop, vivo je integrisao sklopivi glavni ekran sa unutrašnje strane od 8 inča i ekran od 6,53 inča na spoljašnjoj strani uređaja.

Kako sklopivi pametni telefoni imaju veće zahteve za doslednošću boja, vivo X Fold podržava stopu osvežavanja od 120 Hz na glavnom i spoljašnjem ekranu, i koristi E5 svetleći materijal, obezbeđujući besprekorno iskustvo i optimizovanu potrošnju energije. vivo je takođe, razvio sopstvenu šemu kalibracije boja, tako da je preciznost reprodukcije boja na oba ekrana skoro identična. Sve ovo je doprinelo da X Fold postigne 19 DisplayMate rekorda i ukupnu sertifikaciju A+ nivoa, koji je trenutno najviši nivo u industriji.

X Fold je takođe, prvi pametan telefon na preklop, koji ima Dual 3D ultrasonični čitač otiska prsta, koji podržava otključavanje otiskom prsta na oba svoja ekrana. Pored uvećane pogodnosti, uređaj nudi i poboljšano prepoznavanje otiska prsta i povećanu brzinu otključavanja za 38%, u poređenju sa tradicionalnim fotoelektričnim mehanizmima.

Flagship performanse, na svim poljima

Da bi performanse bile u skladu sa izgledom i osećajem koji uređaj pruža, vivo je uključio novu generaciju Snapdragon 8 Gen 1 SPU prilagođenog flagship čipsetu, sa 4-nanometarskim MEP procesom, koji nudi 10% poboljšane performanse, u poređenju sa Snapdragon 888 čipsetom prethodne generacije. Brzina GPU renderovanja je povećana za 30%, podržana sa UFS 3.1 fleš memorijom i poboljšanim LPDDR5 skladištem, tako da vivo X Fold brže procesuira podatke.

Imajući u vidu zahteve izdržljivošću baterije X Fold modela, vivo je integrisao bateriju od 4600mAh, koja pruža skoro 21 sat neprekidnih poziva, 12 sati video poziva ili 8 sati igranja igara. Takođe, X Fold ima vivo FlashCharge od 80W, koji omogućava korisnicima da dopune bateriju do 50% za samo 17 minuta, a za kompletno punjenje 37 minuta. Povrh svega, ovaj uređaj ima, inovativni vodeći bežični FlashCharge od 50W, koji omogućava punjenje od 10% za 5 minuta i za kompletno punjenje 53 minuta. Pored toga, X Fold podržava 10W bežično obrnuto punjenje.

Do izvanredne fotografije sa sistemom kamera izrađenih u saradnji sa kompanijom ZEISS

Sistem za fotografisanje vivo X Fold modela zajednički su projektovali vivo i ZEISS; Sačinjen je od ZEISS-ovih sertifikovanih sočiva, kao i prepoznatljivog ZEISS T* premaza, koji doprinosi ukupnim optičkim performansama sočiva kroz smanjenu disperziju i odsjaj, tako da korisnici mogu u potpunosti da iskoriste i iskuse performanse senzora visoke rezolucije.

X Fold model opremljen je četvorostrukim sistemom glavne kamere sa podešavanjem punih žižnih daljina. Ključna prednost ovog sastava je u ZEISS prirodnoj kalibraciji boja, ali i ZEISS portretnim načinima, uz ostale predefinisane načine fotografisanja, tako da će korisnici moći da uživaju u jasnim i vernim fotografijama, nezavisno od toga da li se snimaju impresivni pejzaži ili objekat izbliza.

Mesto gde se moderna estetika i azijska filozofija susreću

Koncept dizajna X Fold modela potiče iz azijske filozofije, integrišući jednostavne kvadrate i krugove u dizajn ovog pametnog telefona. Spajajući ove jednostavne geometrijske oblike, kroz stepenaste slojeve i različite materijale i teksture, dizajneri su nastojali da istaknu dinamički zamah X Fold-a. U isto vreme, ovaj model ističu i aspekti kao što su tasteri za isključivanje zvuka u kontrastnoj boji, mat metalni srednji okviri, dvobojni šavovi i reljefne teksture, tako da korisnici mogu da uživaju istovremeno i u vizuelnom iskustvu.

vivo X Fold će za sada biti dostupan isključivo u Kini, u dve dostupne boje, klasičnoj plavoj i nežnoj sivoj.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela