Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Upoznajte petu generaciju AGON gejming monitora s Fast IPS i Fast VA panelima

AGON by AOC, jedan od vodećih svetskih brendova gejming monitora i IT opreme predstavlja prve modele gejming monitora svoje nove, pete generacije AGON serije: AG275QX/EU i AG275QXN/EU. Uz veličinu ekrana od 27 inča (68.6 cm) i Fast IPS (AG275QX/EU) ili Fast VA panele (AG275QXN/EU), oba QHD modela dosežu 165 Hz stopu osvežavanja i nude 1 ms GtG vreme odziva za prikaz brzih, preciznih i kompetitivnih akcija. Uz to, širok raspon realističnih i bogatih boja omogućen je zahvaljujući DisplayHDR 400.

AG275QXN/EU je prvi model u celoj IT industriji koji poseduje ravni Fast VA panel, s odzivom koji savršeno odgovara kompetitivnim multiplayer naslovima, dok bogat kontrast VA panela omogućuje fantastično imerzivno singleplayer i creator gaming iskustvo. S druge strane, AG275QX/EU nudi vrhunsku tačnost i 10-bitnu dubinu boja zahvaljujući Fast IPS panelu idealnom za content creatore i gejmere. Takođe, u skladu s AOC-ovom predanošću održivosti, monitori se prodaju u papirnatom pakovanju koje se u potpunosti može reciklirati.

 

AOC_AG275QX_QXN_1200x628

 

Stvoreni za današnje svestrane gejmere, ovi monitori imaju potpuno novi dizajn uglova s ravnim linijama, idealan za gejmerski set up: vrhunska i čvrsta metalna baza s minimalnim otiskom, trostrane ploče bez okvira za postizanje preciznih dual ili triple monitor postavki, kao i ergonomsko postolje podesivo po visini s ugrađenom ručkom za nošenje za jednostavan transport na LAN zabave ili turnire.

AG275QX/EU svojim ravnim Fast IPS panelom koristi 10-bitnu dubinu boje za reprodukciju 1.07 milijardi visoko tačnih boja. Kako bi držao korak s brzim kompetitivnim akcijama, tu su stopa osvežavanja od 65 Hz (overclockable na 170 Hz) i vreme odziva od 1 ms GtG koji omogućuju oštre vizuale bez ikakvih smetnji. Zahvaljujući IPS tehnologiji, AG275QX/EU nudi impresivno široke uglove gledanja.

AG275QXN/EU sadrži ravni Fast VA panel s izuzetnim vremenom odziva od 1 ms GtG, čime vešto pobija negativnu stigmu vezanu za “sporost” VA panela. Opremljen prvim ravnim VA panelima na tržištu te s 1 ms GtG vremenom odziva, AG275QXN/EU nudi odziv jednak IPS-u, a sve to zahvaljujući stopi osvežavanja od 165 Hz, kao i dubljim crnim nijansama i većem kontrastu od 3000:1.

Oba modela dolaze u izvornoj QHD rezoluciji (2560×1440) korisnoj u svakodnevnim zadacima, ali i u gejming i video sadržajima jer omogućuje finije detalje i nijanse. To ujedno predstavlja i današnju idealnu rezoluciju za gejming, kao i značajan napredak u odnosu na Full HD. Pritom je još uvek niža od 4K, tako da većina novih grafičkih kartica može postići visoku brzinu kadrova u QHD-u. Oba modela AGON 5 serije mogu se koristiti u console načinu rada koji može prihvatiti 4K @ 120 Hz signal i smanjiti ga na 2560×1440, istovremeno dopuštajući igračima na konzolama da uživaju u prednostima visokih stopa osvežavanja (120 Hz).

Kako bi se postigla još veća oštrina pokretnih slika, oba modela nude funkciju MBR (Motion Blur Reduction) za postizanje MPRT od 1 ms. U ovom načinu rada, pozadinsko osvetljenje će bljeskati u skladu s brzinom osvežavanja, tako da sporiji prelazi piksela postaju praktično nevidljivi, stvarajući najčišći prelaz između pojedinačnih okvira. Ekstremno nizak nivo kašnjenja pri unosu takođe osigurava da će se unos korisnika gotovo trenutno pretvoriti u vizuelne elemente, omogućujući gejmerima high level gejming. Dok AG275QXN/EU podržava Adaptive-Sync, AG275QX/EU je kompatibilan s NVIDIA G-Sync, tako da u oba modela neće biti smetnji kao što je kidanje i zastajkivanje.

Dizajn nove AGON 5 serije istovremeno predstavlja premium i minimalističku gejming estetiku. Kako bi gejmerima omogućili povezivanje perifernih uređaja, joysticka ili gamepada, ovi svestrani modeli sadrže četvoropriključni USB 3.2 Gen 1 hub. Ergonomsko i čvrsto metalno postolje nudi podešavanje visine od 150 milimetara, raspon zakretanja od -20 do 20 stepeni, raspon nagiba  od -5 do 23 stepena kao i orijentaciju zakretanja od 90 stepeni, čineći duge gejming akcije udobnijima nego ikada. Takođe, mogućnost VESA nosača dodatno povećava fleksibilnost. FlickerFree tehnologija i Low Blue Mode doprinose zdravijem gejmingu, posebno uveče.

Oba modela sadrže G-Menu, glavni software za kontrolu monitora i druge AOC periferije koji nudi široku lepezu custom opcija. Takođe, četvorosmerni joystick predstavlja alternativnu OSD kontrolu.

AGON AG275QX/EU i AG275QXN/EU dostupni su od septembra 2022. po preporučenim maloprodajnim cenama od 50 469 dinara i 41 269 dinara.

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela