Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » U Londonu predstavljena HONOR 20 serija: Vrhunski telefoni po prihvatljivoj ceni

Globalni proizvođač mobilnih telefona, kompanija HONOR, predstavila je danas u Londonu svoju prvu seriju mobilnih telefona koju čine 3 modela: HONOR 20 LITE, HONOR 20 i HONOR 20 PRO. Ova porodica telefona predstavlja malo remek delo kompanije i dokaz je neverovatnog kvaliteta HONOR-ove N serije, koju karakteriše atraktivan dizajn, neverovatne mogućnosti kamere, kao i vrhunsko korisničko iskustvo u skladu sa potrebama najzahtevnijih korisnika.

 

Honor 20 Series

 

Upravo predstavljena HONOR 20 serija privukla je svetsku pažnju svojim dinamičkim holografskim dizajnom, prvi put viđenim u industriji, kao i četvorostrukom AI kamerom od 48 MP. O samom kvalitetu kamere možda najbolje govori i njen impresivan DxOMark rezultat koji iznosi [111].

HONOR 20 serija takođe je unela ozbiljne promene u industriju mobilnih telefona svojim AIS Super Night režimom i najvećim otvorom blende u insutriji od čak F1.4. Potpomognut tehnologijom AI stabilizacije na više različitih frejmova i naprednim algoritmom, ovaj režim omogućuje pravljenje izuzetno čistih i jasnih noćnih fotografija, sa pojačanim osvetljenjem, manje šuma i vernijim prikazom pravih boja. Budući da zahvaljujući otvoru blende od f1.4 veća količina svetlosti prolazi kroz sočivo, korisnici mogu da zabeleže svoje omiljene momente sa više detalja, čak i u uslovima slabog osvetljenja. Mogućnosti koje obezbeđuje veštačka inteligencija, kao i karakateristike vodeće u insutriji telefona doprinose ukupnom DxOMark rezultatu od [111].

Četvorostruka 48MP AI kamera omogućuje korisnicima da uslikaju izuzetno čiste i jasne fotografije tokom dana, naročito uz AI Ultra Clarity mode. Ceo proces odigrava se tako što Dual-NPU i Dual-ISP 7nm Kirin 980 AI čipseta „uzimaju“ najbolje detalje svake od ovih fotografija i spajaju ih u jednu veliku fotografiju od 48 MP, pri čemu njen kvalitet znatno nadmašuje kvalitet standardne fotografije od 48MP. Detalji i boje su dodatno pojačane kako bi se obezbedio efekat živopisnih boja. Takođe, uz 16MP Super Wide Angle kameru, korinsnici mogu da uslikaju više, i to pod uglom od 117°, dok optička stabilizacija slike (OIS) obezbeđuje kreiranje oštrih fotografija pomoću senzora koji reaguju i na najmanji pokret i stabilizuju sočivo pre nego što se kadar ovekoveči u digitalnom formatu.

Makro sočivo od 2MP daje korisnicima kreativnu slobodu da zabeleže nešto što golo oko nikada ne bi moglo da vidi. Ova kamera omogućuje korisnicima da uslikaju neverovatne detalje na razdaljini od samo 4 cm, što je idealno za ljubitelje flore i faune. Takođe, mogućnost 3x zumiranja bez gubitka kvaliteta, kao i 5x hibridnog zoom-a i 30x digitalnog zoom-a, znači da korisnici mogu da zabeleže sve detalje uz apsolutnu diskreciju, što je izuzetno korisna opcija za korisnike koje žele da uslikaju životinje u divljini ili one koji žele da na najbolji mogući način, kroz uličnu fotografiju, prikažu pravi karakter užurbanog gradskog života.

Čudesan dinamički holografski dizajn

HONOR 20 postavlja novi nivo u oblasti korisničkog iskustva tako što predstavlja prvi mobilni telefon u istoriji HONOR brenda koji karakterišu višedimenzionalna staklena leđa, pri čijoj izradi je korišćena tehnologija dinamičkog holografskog dizajna. Pažlljivo izrađen pomoću „triple 3D mesh“ tehnike, ovaj proces koji se sastoji iz dva koraka, prvo kreira dubinski sloj pomoću nanotehnologije kako bi mogao da ugradi milione minijaturnih prizmi. Po završetku ovog delikatnog procesa, inženjeri nastavljaju sa izradom 3D zakrivljenog stakla, dodaju sloj boje, kao i dubinski sloj. Kako svetlo prolazi kroz prizme u dubinskom sloju, ono se odbija i razlaže u svim pravcima.

Presvučen nijansama kao što su fantom plava, fantom crna, ponoćno crna ili safirno plava, sloj boje na HONOR 20 seriji kombinuje se sa staklenim i dubinskim slojem u vakuumiranom okruženju, pri čemu se vodi izuzetno precizna kontrola temperature i pritiska. Ishod ovakvog procesa jeste dubinski optički efekat zbog čega se HONOR 20 serija izdvaja od svojih prethodnika. Usled složenosti ovog procesa, za svakih 100 proizvedenih staklenih leđa, samo 20 zadovoljava stroge standarde kompanije.

Sveobuhvatno korisničko iskustvo

Filozofija HONOR brenda „Uvek bolji“ uticala je na to da se novi model telefona „ne zadržava“ samo na fantastičnom dizajnu, tj. teksturi i boji staklenih leđa. HONOR 20 seriju karakteriše 6,26-inčni all-view ekran, koji pokriva čak 91,6 odsto prednje površine telefona. U kombinaciji sa prednjom kamerom koja je ugrađena u ekran telefona, a koja je prečnika samo 4,5 mm, all-view ekran obezbeđuje očaravajuće vizuelno iskustvo, bez kompromisa po pitanju estetike i dizajna.

Čitač otiska prsta je pažljivo pozicioniran na desnoj strani aluminijumskog okvira, kako bi savršeno odgovarao prirodnom položaju prstiju prilikom uzimanja telefona u ruke. Asimetrično pozicionirana kamera, u obliku slova „L“ unapređuje druge performanse HONOR 20 telefona budući da na taj način omogućuje telefonu da poseduje bateriju većeg kapaciteta, čime obezbeđuje neometano celodnevno korišćenje telefona. Pored toga, HONOR 20 seriju karakteriše i tehnologija grafenskog hlađenja, novo termalno rešenje koje efektivno rasipa toplotu i održava optimalne performanse telefona.

Kada je reč o mobilnom gejmingu, treba napomenuti da HONOR 20 serija sadrži vodeći GPU Turbo 3.0, koji unapređuje gejming sposobnosti uređaja tako što korisnicima nudi unapređeno vizualno i taktilno iskustvo. Slušajući potrebe i želje korisnika širom sveta, HONOR 20 serija sklopila je saradnju sa otprilike 25 najtraženijih mobilnih video igrica u ovom trenutku, kao što su Fortnite, PUBG Mobile i Arena of Valor.

Pored vizuelnog i gejming iskustva, korisnici takođe mogu da uživaju u impresivnom audio isukstvu koristeći virtuelni 9.1 Surround Sound, koji pokreće Histen 6.0. Ovo je prvi put da je ovako napredna i vrhunska tehnologija korišćena u industriji mobilnih telefona. Virtualni 9.1 prostorni zvuk podržava većinu slušalica a sistem čini i ugrađen dvostruki mikrofon koji smanjuje šum – sistem napravljen u skladu sa specifičnim potrebama ljubitelja tehnologije i, konkretno, kvalitetnog zvuka.

Jos uvek nemamo informaciju kad novi HONOR telefoni dolze na nase trziste i koje ce biti cene, a preporučene cene za evropsko trziste su prilicno konkurentne: 499 EUR za HONOR 20 (6 + 128 GB), 599 EUR za HONOR 20 Pro (8 + 256 GB) i 299 EUR za HONOR 20 Lite.

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela