Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Transcend StoreJet (USB 3.0) – Otporan na udarce?

Ono što se na prvi pogled može primetiti, a što je i zamerka pojedinih korisnika, je veličina. Naime ovaj Transcend-ov model je veći nego prosečni 2,5”-ni eksterni hard disk. S druge strane, to je odlika svih Transcend-ovih modela tako da je proizvođač, zapravo, samo ostao veran tradiciji.
Ovaj model je izrađen od čvrste gume u ljubičasto-sivoj nijansi što čini njegov moderan izgled, a ujedno i zaštitu od padova i potresa. Zaštitna kutija se sastoji iz tri sloja: tanke gumene maskice postavljene po ivicama unutrašnjeg hard diska, plastične kutije i čvrste gumene maske.  Zaštitna guma je postavljena preko cele površine kutije kako bi ublažila potrese i sprečila fizička oštećenja kutije, ali i samog hard diska. Na disku se nalazi i dugme za automatski bekap što je karakteristično za Transcendove modele. U pakovanju se dobija Quick Start Guide – uputstvo za korišćenje koje ne sadrži mnogo korisnih informacija osim za nove korisnike kojima je potrebna pomoć oko povezivanja diska sa računarom. Međutim, detaljno je opisan Transcend Elite softver* koji je instaliran na hard disku.

hdd transcend

Podržane konekcije su USB 3.0 kao i starija USB 2.0 što garantuje veći broj korisnika. Može se koristiti i na računarima koji ne podržavaju USB 3.0 konekciju, dok ova brža konekcija omogućuje zahtevnijim korisnicima brz prenos podataka i veliku uštedu vremena.

Transcend StoreJet 25H3P se prodaje u kapacitetima od 500GB, 750GB, 1TB i 1,5TB što je u okvirima trenutnog standarda.

Kompletan test na: http://www.datasolutions.rs/srp/spasavanje-podataka/spasavanje-podataka-transcend-storejet.html

© 2014 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela