Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » ThinQ AI i Alpha 9 procesor druge generacije omogućuju novi nivo korišćenja LG televizora

LG Electronics (LG) podigao je doživljaj kućne zabave na viši nivo predstavljanjem najnovijih flagship televizora sa ThinQ AI platformom na sajmu CES 2019. Uz pomoć α (Alpha) 9 Gen 2 pametnog procesora druge generacije i Deep Learning algoritma kompanije LG, novi modeli pružaju viši nivo kvaliteta slike i zvuka na bazi veštačke inteligencije. Zahvaljujući novom algoritmu, televizori za 2019. godinu kompanije LG pružaju poboljšanu sliku i zvuk analiziranjem izvora sadržaja, te uz prepoznavanje ambijentalnih uslova oko televizora, korisniku pružaju i optimizovaniji sadržaj.

 

LG NanoCell TV Range

 

Koristeći otvorenu pametnu platformu kompanije LG, asortiman televizora za 2019. godinu pruža pristup širokom izboru popularnih servisa na bazi veštačke inteligencije na više platformi, uključujući nedavno implementirani Amazon Alexa pored ugrađenog Google Asistenta. Korisnici će takođe uživati u lakoći korišćenja prepoznavanja glasa i intuitivne kontrolne table Home Dashboard koja omogućava upravljanje širokim rasponom pametnih kućnih uređaja direktno sa televizora.

 

Procesor α9 Gen 2 koji koriste LG OLED televizori serija Z9, W9, E9 i C9, povećava kvalitet slike i zvuka Deep Learning algoritmom (razvijenim na osnovu ogromne baze podataka od preko milion vizuelnih podataka) koji prepoznaje kvalitet izvora sadržaja i utvrđuje najbolju metodu unapređivanja u cilju pružanja optimalnih vizuelnih performansi. 8K Z9 OLED televizor od 88 inča odlikuje se većim mogućnostima obrade u cilju pružanja najrealističnijeg kvaliteta slike rezolucije 8K koja izgleda oštro, živopisno i detaljno zahvaljujući povećavanju rezolucije na 8K i poboljšanom smanjenju buke.

 

Pored detektovanja izvora sadržaja, novi procesor precizno podešava krivu mapiranja tona u skladu sa ambijentalnim uslovima u cilju pružanja optimizovanog osvetljenja ekrana, koristeći sposobnost da razume način na koji ljudsko oko percipira slike u različitim uslovima osvetljenja. Procesor koristi senzor ambijentalnog osvetljenja televizora u cilju merenja nivoa svetla, automatski podešavajući osvetljenje radi eventualne kompenzacije. Procesor α9 Gen 2 na bazi veštačke inteligencije može da dodatno prilagodi HDR sadržaj podešavanjem osvetljenja kako bi transformisao čak i najmračnije scene u scene sa neverovatnim kontrastom, detaljima i dubinom boja, čak i u dobro osvetljenim prostorijama. Pored toga, korišćenjem najnovijih inovacija na polju slike kompanije Dolby koje pametno podešavaju Dolby Vision sadržaj, LG televizori pružaju zapanjujući HDR doživljaj u uslovima različitog osvetljenja.

 

Kvalitet zvuka unapređuje pametni algoritam koji je u stanju da vrši up-mix dvokanalnog zvuka u cilju pružanja ubedljivog virtual 5.1 surround zvuka. Procesor α9 Gen 2 optimizira performanse na osnovu vrste sadržaja, povećavajući jasnoću glasova u filmovima, dramama i vestima, između ostalog. Korisnici mogu da podese podešavanja zvuka kako bi se ona prilagodila uslovima u prostoriji ili da dopuste svom LG televizoru da pametno podesi savršene nivoe na osnovu svog položaja. Štaviše, flagship televizori kompanije LG opet sadrže Dolby Atmos u cilju stvaranja neverovatno realističnog zvuka kako bi zabavu podigli na još viši nivo.

 

Prvi put dostupan na televizorima ThinQ AI iz 2018. godine, Google Asistent je ponovo ugrađen u ovogodišnji asortiman, pružajući optimizovan doživljaj koji korisnicima omogućava da upravljaju dnevnim zadacima, pronađu odgovore i upravljaju kompatibilnim pametnim kućnim uređajima. Korisnici neće morati da uzimaju telefon kako bi naručili picu pošto to mogu da učine na televizoru bez izlaženja iz programa koji se emituje na ekranu.

 

Ove godine LG proširuje svoja partnerstva u oblasti veštačke inteligencije na platformu Amazon Alexa kod televizora sa ThinQ AI za 2019. godinu u cilju pružanja veće fleksibilnosti korisnicima kada je reč o glasovnim servisima. Pritiskom na dugme Amazon Prime Video na daljinskom upravljaču Magic Remote, korisnici mogu da upravljaju pametnim kućnim uređajima, postavljaju pitanja i pristupe desetinama hiljada veština i čak podese svoju savršenu Alexa Routine sa pozivom za buđenje, informacijama o saobraćaju i prebacivanjem na omiljeni TV kanal sopstvenim glasom. LG televizori sa ThinQ AI za 2019. godinu takođe sadrže vizuelno bogate Alexa doživljaje prilikom puštanja muzike, proveravanja vremenske prognoze ili pristupanja jednoj od mnogobrojnih veština unapređenih vizuelnim prikazom – kao što je Food Network – u cilju pronalaženja odličnih recepata i inspiracije za pripremu hrane. Jednako je lako obezbediti da je porodica organizovana, proveriti narudžbine na Amazonu ili poći na to putovanje u Australiju koje se već odavno očekuje tako što ćete reći: „Kayak, book a room on the Gold Coast (Kajače, rezerviši sobu na Zlatnoj obali)”.

 

Pored toga, uz novu funkciju konverzacijskog prepoznavanja glasa koju poseduju televizori sa ThinQ AI kompanije LG za 2019. godinu, dobijanje ispravnih odgovora nikad nije bilo lakše. Razumevanjem konteksta, televizori omogućavaju složenije zahteve što znači da korisnici neće morati da daju niz repetitivnih komandi kako bi dobili željene rezultate. Servis će biti dostupan na LG televizorima sa ThinQ AI u preko 140 zemalja.

 

Procesor α9 Gen 2 takođe omogućava rad flagship 8K LCD televizora od 75 inča (model SM99) kompanije LG za 2019. godinu. Premium LCD asortiman televizora (serije SM9X i SM8X) kompanije LG za 2019. godinu biće dat u prodaju pod novim nazivom: NanoCell TV, kako bi se bolje istaklo poboljšanje slike koje pruža NanoCell tehnologija (NanoColor), preciznost boja u širokom uglu gledanja (NanoAccuracy) i ultra uska ivica sa elegantnim dizajnom (NanoBezel). NanoCell televizori kompanije LG takođe pružaju sliku i zvuk unapređene veštačkom inteligencijom, koja radi na osnovu Deep Learning algoritma, kao i optimizovan doživljaj koji obezbeđuje ThinQ.

 

Pored toga, zahvaljujući dva HDMI 2.1 porta, svi OLED televizori za 2019. godinu i odabrani NanoCell televizori sa ThinQ AI podržavaće veliku brzinu smenjivanja kadrova (HFR). Rezultat je pokret koji je dodatno gladak i jasan na 120 kadrova u sekundi u cilju pružanja boljeg prikaza sadržaja sa brzim scenama kako što su sportovi i akcioni filmovi. Podrška za poboljšani audio povratni kanal (eARC) omogućava ljubiteljima kućnih bioskopa da nesmetano koriste HDMI povezivost i uživaju u dostupnim audio formatima najvišeg kvaliteta sa vrhunskim detaljima i dubinom. Novi televizori koji su odlična opcija za gejmere, kompatibilni su sa varijabilnom frekvencijom osvežavanja (VRR), kao i modom automatski niske latencije (ALLM) koji pomaže da se pruži čista slika, bez kočenja ili cepanja.

 

© 2019 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela