Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Testirali smo Samsung Galaxy Watch6

Samsung Galaxy Watch6 je ispoliran proizvod koji nema potrebu da izmišlja „toplu vodu“. Zasnovan je na funkcionalnostima svojih prethodnika, sa modernijim dizajnom, poboljšanim postojećim funkcijama, više memorije i boljim procesorom, kao i sa preciznijim metrikama. Mi smo probali manju verziju (40 mm) u zlatno-crnoj boji, sa bež, skoro belom narukvicom. Dizajn sata je veoma lep i ova kombinacija boja je, rekli bismo sportsko-elegantna, što znači da se sat uklapa i uz sportsku i uz formalnu odeću.

Foto: Samsung

Ova varijanta Galaxy Watch6 sata je izuzetno lagana, samo 29 grama, tako da ga gotovo nećete osetiti na ruci. Debeo je samo 9 mm, a zahvaljujući zanimljivo osmišljenom dizajnu, izgleda još tanji. Mogli bismo reći da je, model koji smo testirali namenjen prvenstveno ženskoj populaciji, ali lepo leži i na muškoj ruci. Doduše, Samsung je za muškarce namenio nešto veći model, prečnika 44 mm, kao i Classic varijantu, sa rotirajućim prstenom oko ekrana, koji deluje više sportski. „Obična“ varijanta, bez postfix-a „Classic“, iako ne poseduje rotirajući prsten, nudi istu funkcionalnost pomeranjem prsta po obodu ekrana. Bez obzira koju varijantu da odaberete, unutar sata se nalaze identične komponente.

Dijagonala ekrana, izvedenog u AMOLED varijanti, na testiranom modelu je 1.3 inča, sa rezolucijom 432 x 423 piksela. Okvir oko ekrana je smanjen u odnosu na prethodnu verziju, pa zbog toga ovaj sat donosi veću upotrebljivu površinu displeja, što svakako deluje atraktivnije u odnosu na direktnog prethodnika. Sa desne bočne strane aluminijumskog kućišta postavljena su dva tastera, koji imaju višestruke namene, u zavisnosti od načina pritiskanja (jedan klik, dvoklik, ili pritisak i zadržavanje tastera).

Foto: Samsung

Galaxy Watch6 pokreće nova generacija Exynos čipseta, zasnovana na 5 nm proizvodnom procesu. Samsung tvrdi da je time dobijeno ubrzanje od 18 procenata u odnosu na Watch5 generaciju satova. Pored toga, Watch6 je opremljen sa 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za podatke. Tu je i baterija kapaciteta 300 mAh, koja po specifikaciji izdržava 40h, ali u praksi računajte na autonomiju od jednog do dva dana, u zavisnosti od načina upotrebe i učestalosti aktivacije različitih senzora. Već uobičajeno, sat je otporan na vodu i prašinu, po IP68 standardu. Pomenućemo još i da poseduje NFC, WiFi, Bluetooth i GPS funkcionalnost. Naravno, Galaxy Watch6 je pun različitih modova za praćenje fizičke aktivnosti i zdravlja korisnika, kojih ima desetak više nego na prethodnom modelu. Ugrađeni senzori su, prema navodima Samsung-a, precizniji u odnosu na prethodne verzije.

Ova verzija poseduje vidljivo bolji (svetliji ekran) od prethodnika, ali to donosi i smanjenje autonomije baterije. Ako vam ne smeta da bateriju punite svaki, ili svaki drugi dan, Samsung Galaxy Watch6 će se lepo uklopiti u vaše svakodnevne aktivnosti, kakvog god tipa one bile.

Cena: 39.990 rsd.

Kontakt: Samsung

Izvor: www.ictvesti.com

Specifikacije:

DisplejSuper AMOLED, 1.3“, 432 x 432 piksela, Sapphire crystal staklo
ČipsetExynos-W930 (5 nm)
CPUDvojezgarni 1.4 GHz Cortex-A55
GPUMali-G68
Memorija2 GB RAM, 16 GB storidž (za podatke dostupno 7.1 GB)
KonekcijeGSM, WiFi, Bluetooth, NFC
SenzoriTermometar, barometar, senzor otkucaja srca, žiroskop, kompas, akcelerometar
Baterija300 mAh, 10 W bežično punjenje
OSAndroid Wear OS 4 + One UI Watch 5
Dimenzije38.8 x 40.4 x 9 mm
Masa28.7 g
BojeZlatna, grafitna
© 2023 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela