Subscribe:Posts Comments

You Are Here: Home » Aktuelno » Telefon koji će vas naterati da razmišljate izvan okvira

Kada bismo opisali dizajn pametnih telefona u proteklih par godina, verovatno bismo ga okarakterisali kao jednostavno rešenje koje uvek pobeđuje. Svi veliki brendovi nastoje da dizajn svakog modela u potpunosti usavrše, ali retko odstupaju od formata na koji su korisnici navikli i koji se pokazao kao najpopularniji. Pravi preokret je nastao nedavno, kada su predstavljeni telefoni sa savitljivim ekranom koji su rezultat neverovatnog razvoja tehnologije. Na samom vrhu među modelima koji su nedavno okupirali najviše pažnje od strane korisnika se definitivno nalazi novi Xiaomi MIX Fold 2 koji je u potpunosti izmenio sve ono što očekujemo od pametnog telefona.

Uređaj sa ekranom „na preklop“ koji kada se sklopi ima debljinu od svega 5.4mm sa razlogom je privukao pažnju svetske javnosti, dokazavši još jednom da u inovacijama granice ne postoje. Pored neverovatnog dizajna, ovaj pametni telefon sadrži i čuvenu Leica kameru, što ga u potpunosti izdvaja od svih drugih modela.

 

Xiaomi Mix Fold 2 - fotografija 3

 

Kako bi uspeli u kreiranju ovog naprednog mehanizma, inženjeri kompanije Xiaomi fokusirali su se na usavršavanje šarke – najvažnije komponente sklopivog pametnog telefona. Tako je razvijena Micro Waterdrop šarka, koja nosi naziv po svom obliku – kapi vode. Ona između ostalog poseduje manji radijus savijanja, tanje module ekrana, prilagođenu mini rotirajuću šarku i još mnogo toga, omogućujući besprekorno funkcionisanje uređaja ove vrste. Waterdrop šarka predstavlja svojevrsni podvig inženjeringa, toliko dobro osmišljena da je broj delova smanjen na samo 87 za lakši i tanji dizajn nego ikada ranije.

Xiaomi MIX Fold 2 ima dva AMOLED ekrana različite veličine na svoje dve strane. Spoljni ekran ima dizajn klasičnog odnosa 21:9 i omogućava odličnu kompatibilnost sa većinom aplikacija, dok unutrašnje strane krasi OLED ekran od 8,02″. On usvaja POL-LESS tehnologiju, zamenjuje tradicionalni polarizator ultra tankim filterom u boji i koristi crni matrični materijal za smanjenje refleksije na ekranu. Oba ekrana poseduju brzinu osvežavanja od 120 Hz, profesionalnu kalibraciju ekrana na primarnim bojama, osvetljenost od 1000 nita i Dolby Vision. Bez obzira na to koji ekran se koristi, uređaj koristi dvostruki senzor ambijentalnog svetla na prednjoj i zadnjoj strani.

Kako bi sve funkcionisalo kako treba razvijen je i MIUI Fold 13 operativni sistem, izmenu klasičnog MIUI interfejsa koji je prilagođen novom formatu, donoseći brže reakcije na ekranu, ne bi li se unapredilo korisničko iskustvo.

Pametni dizajn radne površine ekrana prilagođava se preklopnom ekranu i udvostručuje površinu za pregled sadržaja. Osim što održava vizuelnu doslednost omogućava i korišćenje svih popularnih vidžeta i aplikacija na samom ekranu.

O revolucionarnosti ovog uređaja govori i kamera. Uz glavnu kameru sa IMX766 senzorom od 50 megapiksela, 7P sočivima koji koriste ALD premaz niske refleksije, ali i ultra-širokougaonom kamerom od 13 MP i telefoto kamerom od 8 MP sa 2k optičkim zumom i mogućnostima portreta, ovaj uređaj predstavlja novitet u fantastičnoj saradnji koju je Xiaomi ostvario sa čuvenom Leicom.

Uz to donosi i dva fotografska stila: „Leica Authentic Look“ i „Leica Vibrant Look“, koja oba nude više kreativne slobode. Istovremeno što se tiče videa podržava Dolby Vision HDR snimanje, kao i Dolby Vision i Dolby Atmos za gledanje video i audio zapisa, dodajući novu dimenziju neverovatnom sklopivom ekranu.

U godinama za nama, Xiaomi je svojom velikom predanošću potrebama korisnika uspeo da svoje ime veže za inovacije. Korisnici u celom svetu koriste njegove napredne tehnologije, koje čine život lagodnijim milionima širom planete. Upravo to je potvrdio i Xiaomi MIX Fold 2, dokazujući još jednom da je vrhunska tehnologija koja je dostupna svima važan uslov za bolju budućnost.

 

 

© 2022 Polarotor · Subscribe:PostsComments · Designed by Benbela · Powered by Benbela